Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 dec 2010 - Anul XV, nr. 305 (4596)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Manifestare

Spectacol „Mândra seară de Crăciun”, la Poiana Stampei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce, în urmă cu o săptămână, membrii Ansamblului „Poieniţa” din Poiana Stampei au participat, la Bucureşti, la mai multe manifestări culturale ocazionate de sărbătorile de iarnă, dar şi la un spectacol de datini şi obiceiuri de iarnă din Bucovina, susţinut la Muzeul Satului, în cadrul festivităţilor galei „Cele mai frumoase sate din România”, în prima zi de Crăciun aceştia au evoluat acasă la Poiana Stampei.

        

Colindători de la Cernăuţi 

În cadrul spectacolului extraordinar „Mândra seară de Crăciun” pe scena Căminului Cultural din localitate au evoluat mai multe ansambluri din judeţ, dar şi din Ucraina. Alături de Ansamblul “Poieniţa” pregătit de Petrică Chiforescu, directorul Căminului Cultural Poiana Stampei, au prezentat datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou “Flori de pe Dorna”, ansamblu coordonat de Dorina Paicu, copiii de la Şcoala Podu Coşnei, coordonaţi de profesor Vasile Chiforescu, elevii de la Şcoala Poiana Stampei îndrumaţi de prof. Petronela Vasiluţ, iar invitaţi de onoare au fost membrii Ansamblului vocal folcloric “Perla” din Cernăuţi, coordonat de directorul Centrului Cultural Bucovina din Cernăuţi,  Iurie Levcic.

 

Urături hazlii

Începând cu ora 20,00, sala Căminului Cultural din Poiana Stampei a devenit neîncăpătoare, iar timp de mai bine de două ore, cei prezenţi au putut urmări reprezentaţii de înaltă ţinută artistică, datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou, dar şi unele urături hazlii adresate unor oameni cunoscuţi în partea locului.

“Şi-am urat necontenit/ Moş Crăciun ne-o răsplătit/ Cu-n brad fain, împodobit./ Nu ca bradul din asfalt/ Care parcă-i infestat./ Scrie pe el bată-l vina,/ Că-i „Crăciun în Bucovina”./ Iar  când veneam de la şcoală/ Ne întrebam aşa, într-o doară:/ Oare n-are vreo bomboană?/ Dar uitându-ne tot roată/ Vedeam că-i doar o prelată./ Iar acum cu adevărat,/ Noi vă spunem răspicat:/ Că nu-i bine de Crăciun/Să fii ca bradul din drum.

Versurile, compuse de profesorul Neculai Rusu, au fost interpretate de Liliana şi Iulian Rusu. Alături de Ansamblul “Poieniţa” a încântat publicul taraful condus de prof. Dănuţ Lăcătuş.

 

Ansamblul Poeniţa a dus numele comunei în ţară şi în străinătate

„A intrat în tradiţia comunei ca în prima zi de Crăciun să ne întâlnim cu toţii la Căminul Cultural pentru a sărbători Naşterea Domnului Nostru Iisus Hritos. După un an de muncă, oamenii sunt dornici să se întâlnească şi la altfel de manifestări, aşa cum sunt cele pe care noi le pregătim la sfârşit de an. Avem artişti din zonă care ne-au făcut cinste peste tot în ţară şi chiar în lume şi aici mă refer la Ansamblul <Poieniţa>, care cu câteva zile în urmă a fost şi a prezentat spectacole la câteva televiziuni naţionale, dar şi la Muzeul Satului din capitală. Sunt mândru că cei din Poiana Stampei sunt oameni harnici, dar care ştiu să se şi distreze şi să promoveze tradiţiile locului”, a precizat primarul comunei, Elisei Todaşcă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol „Mândra seară de Crăciun”, la Poiana Stampei.
 Vizualizări articol: 934 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Spectacol „Mândra seară de Crăciun”, la Poiana Stampei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei