Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 dec 2010 - Anul XV, nr. 305 (4596)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică

Senatorul PSD Gavril Mîrza cere demisia ministrului de externe pentru „eşecul Schengen”

Miercuri, 29 Decembrie 2010 (16:07:36)

Senatorul PSD de Suceava, Gavril Mîrza, a solicitat, miercuri, demisia ministrului de externe, Teodor Baconschi pentru eşecul prefigurat în ceea ce priveşte acceptarea României în Spaţiul Schengen în primăvara anului viitor. „Se recomandă să nu fim primiţi în Schengen şi asta este rezultatul demersurilor pe care şeful statului şi ministrul de externe le fac. Pentru acest insucces, pentru acest eşec ar trebui ca ministrul de externe să dispară din funcţie cât mai repede”, a declarat, în conferinţă de presă, Gavril Mîrza.
El consideră recomandarea Germaniei şi Franţei către celelalte state membre UE de a nu primi ţara noastră în Spaţiul Schengen drept un semnal de avertizare pe care ţările europene îl transmit guvernului de la Bucureşti şi politicilor duse de acesta. Pentru Mîrza, anul 2010 este unul de bilanţ negativ pe toate planurile: „paşi spre dictatură, nu mai funcţionează instituţiile statului, un singur om dirijează şi dă ordin peste tot, ceea ce ne face să credem că România este în pericol”. „Trebuie ca toate forţele responsabile să se coaguleze şi să preîntâmpine un asemenea derapaj. Sper ca anul care vine să schimbe lucrurile, ca opoziţia să realizeze acea alianţă de care se tot vorbeşte şi până la sfârşitul trimestrului întâi să dispunem în Parlament de o nouă majoritate. Să facem paşii care trebuie pentru ca România să revină la o adevărată democraţie, să funcţioneze instituţiile statului, să reparăm ce a stricat PDL şi încet, încet să încercăm să aducem bunăstare românilor”, a spus Mîrza. 
Fiind ultima conferinţă de presă a PSD Suceava din acest an, senatorul social-democrat le-a urat şi ziariştilor „să fiţi într-adevăr liberi, să nu se mai considere că reprezentanţi un pericol pentru siguranţa naţională şi nici pentru siguranţa prezidenţială la nivel de judeţ”. 
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul PSD Gavril Mîrza cere demisia ministrului de externe pentru „eşecul Schengen”.
 Vizualizări articol: 797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Senatorul PSD Gavril Mîrza cere demisia ministrului de externe pentru „eşecul Schengen”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei