Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 dec 2010 - Anul XV, nr. 305 (4596)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cântecul sirenelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar dacă un pic defazat, dată fiind binemeritata tihnă de Crăciun, mă voi referi azi la cel mai anacronic transfer din perioada de “riparazione”. Deşi abia a început, nu cred că va depăşi cineva viteza maşinii timpului trecut la care au apelat cei din Ghencea odată cu transferul lui Nicolae Dică. Conducătorii lui Dinamo păreau a deţine patentul repatrierilor, dar nu ştiu dacă aceştia ar putea face o mutare la acelaşi nivel. Şi dacă ar veni turcul Kiriţă, tot ar prinde bine pentru remaierea apărării din Groapă. Poate doar unul ca Mihalcea să-l poată concura pe Dică!

Pentru a pune lucrurile pe făgaşul lor, tot respectul pentru ce a însemnat Dică la Steaua. Oricum, nici în vârful perioadei sale de glorie nu excela în viteză sau mobilitate. Dar măcar era la vârsta optimă a performanţei sportive, când celelalte calităţi ale sale puteau compensa. La aproape aceeaşi vârstă de 31 de ani, unul ca Mutu încă prezintă garanţii din punct de vedere fizic, celelate aspecte nu le discutăm aici, în schimb la Dică lucrurile stau exact pe dos. Îl blamam pe Zenga pentru că i-a oferit prea puţine şanse la Catania, dar dacă la antrenamente nu putea ţine pasul, de ce şi-ar fi asumat riscuri în meciuri oficiale?! Dacă a greşit cu ceva, Zenga a făcut-o acordându-i credit într-un fotbal unde spaţiile sunt reduse la maximum. Tot el l-a adus apoi şi pe Goian la Palermo, dar a declarat că îşi propusese o perioadă de 6 luni pentru adaptarea fundaşului român. În sprijinul acestei strategii vine şi afirmaţia lui Goian, cum că nu îşi închipuia că nu este pregătit pentru fotbalul mare după atâtea meciuri la naţională şi în cupele europene! Şi mai de curând l-am auzit pe Deac, despre care n-am fi spus niciodată că e lent sau că nu pune osul, că nu făcea faţă la antrenamentele nemţilor de la Schalke. Păi şi-atunci cum să reuşească unul ca Dică, pe care nici calităţile fizice, nici vârsta nu-l mai recomandă pentru asta?! Transferul la CFR Cluj ar fi trebuit să-i refacă imaginea, însă doar cu execuţia cornerelor şi a loviturilor libere nu se putea face primăvară.

Nu mă voi da după cireş în cazul în care Dică va fi locomotiva Stelei pentru titlul de campioană, deocamdată îmi asum afirmaţia că transferul său mi se pare ultima cărămidă cu care a fost zidit procesul de întinerire demarat atât de promiţător de Bergodi. Dincolo de un eşec pentru Steaua, acest transfer poate fi un cântec de sirenă pentru Dică. Că îl va lua la ţintă Becali e de neevitat (deja o face!), mai rău e dacă o vor face şi suporterii…

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cântecul sirenelor.
 Vizualizări articol: 872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cântecul sirenelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei