Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 dec 2010 - Anul XV, nr. 305 (4596)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


O barbarie de Crăciun: cadouri revândute de cei care le primesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se vede clar că vremea ilustratelor şi a felicitărilor, trimise de Crăciun şi cu alte prilejuri festive în plic, prin poşta tradiţională, s-a dus pe copcă. Bătut cu leuca în cap să fii să arunci banii pe timbre şi pe celelalte trebuincioase, stând la mâna unor servicii demodate şi a unor poştaşi, care, unii dintre ei, cam au obiceiul s-o facă lată de sărbători şi să-şi neglijeze obligaţiile profesionale. Ce rost are când, la îndemână, pe măsuţă, şade ţanţoş jupânul calculator, ţinând în arc sprintenul său e-mail, care îţi catapultează mesajul spre destinaţiile cele mai incomode, din patru zări ale lumii ? Nu e mai pragmatic aşa ?

Nu-i pentru prima oară când pragmatismul trece ca buldozerul peste frumoasele vechi obiceiuri. Altădată, când primeam prin poştă o felicitare de sărbători, îmi tremura mâna, fiindcă mi-l imaginam pe expeditor cum alege cartonaşul cu imaginea compatibilă aspiraţiilor mele, cum scrie special pentru mine textul cu condeiul înmuiat în călimară, cum lipeşte plicul cu saliva personală şi îi cimentează lipitura cu bandă adezivă, cum merge apoi până la cutia poştală şi-l strecoară drăgăstos prin mica deschizătură...

Pe când aşa, întrebuinţând e-mailul computatorului sau sms-ul telefonului, cantitatea de căldură sufletească se reduce dramatic. Acelaşi mesaj, conţinând aceleaşi banalităţi stufoase, trimis deseori simultan la o sută de persoane, într-o totală lipsă de sentiment... Ca şi cum te-ai spăla repede pe mâini de o datorie care nu-ţi face nicio plăcere.

Pragmatism crescut, agent termic sufletesc redus dramatic, ţevile caloriferelor noastre interioare rămânând reci. Ce vremuri triste ! Citeam, în ziarul „Le parisien”, cum sunt revalorificate, în zilele astea, cadourile de Crăciun. După cum reieşea din datele publicate acolo, cei mai mulţi primitori de cadouri nu au altă grijă decât să le scoată la vânzare şi să capete ulterior un preţ bun pe ele.

Ce barbarie ! Dar, mă rog, pragmatismul...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O barbarie de Crăciun: cadouri revândute de cei care le primesc.
 Vizualizări articol: 830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 5 voturi
O barbarie de Crăciun: cadouri revândute de cei care le primesc3.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei