Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 dec 2010 - Anul XV, nr. 305 (4596)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dotare

Şase localităţi din Suceava au primit ieri microbuze pentru transportul elevilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ministerul Educaţiei a repartizat judeţului Suceava şase microbuze destinate transportului elevilor la şcoală. Aceasta este singura tranşă de microbuze şcolare venite la Suceava în anul 2010, iar maşinile au fost repartizate în localităţile Bosanci, Fântâna Mare, Fântânele, Bilca, Frătăuţii Noi şi Vatra Moldoviţei. Microbuzele sunt marca Ford, au o capacitate de 16+1 locuri şi au fost predate ieri, din curtea Inspectoratului Şcolar Suceava, primarilor şi directorilor de şcoli din localităţile menţionate. Predarea maşinilor a fost făcută de către preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi de către conducerea IŞJ Suceava.

„Suceava a primit şase din cele 170 de microbuze cumpărate de către Ministerul Educaţiei. Nevoia este mult mai mare, dar acum am încercat să acoperim zonele deficitare şi cele unde transportul elevilor pune probleme după procesul de comasare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Potrivit acestuia, primarii localităţilor dotate cu microbuze şcolare trebuie să aibă în vedere asigurarea combustibilului necesar.

Maşinile sosite la Suceava nu acoperă în totalitate necesarul din judeţ, iar Gheorghe Flutur a spus că „în viitoarea tranşă pe care o vom primi vom acoperi necesarul din judeţ”. Judeţul dispune la ora actuală de peste 80 de microbuze, iar Gheorghe Flutur a spus că intenţionează să mai solicite încă 15-20 de maşini, fiindcă din discuţiile pe care le-a avut cu primarii, acesta ar fi necesarul.

 

7000 de elevi sunt transportaţi la şcoală cu microbuzele

Aproape 7000 de elevi şi preşcolari din judeţul Suceava sunt transportaţi zilnic la cursuri cu microbuzele şcolare repartizate de către Ministerul Educaţiei în judeţ.

Microbuzele şcolare se află în administrarea primăriilor din localităţile în care se folosesc şi transportă zilnic elevi la şcoală şi de la şcoală, în mai multe schimburi. În medie, în fiecare zi, un microbuz şcolar transportă aproximativ 80 de elevi din judeţ. Unii elevi sunt luaţi chiar de acasă şi duşi la şcoală cu microbuzul, în timp ce alţii, înainte de a ajunge la microbuz, au de parcurs, pe jos, kilometri buni.

Repartizarea a fost făcută în urma solicitărilor primăriilor. Astfel, Primăria Bosanci a solicitat microbuz pentru a rezolva problema transportului elevilor de la Cumpărătura către şcoala de centru din Bosanci. În comuna Fântâna Mare există trei sate în care au fost desfiinţate şcolile gimnaziale, la fel ca şi la Vatra Moldoviţei, elevii fiind transportaţi la şcolile coordonatoare. Tot în urma comasării şcolilor vor fi transportaţi copiii din Frătăuţii Noi şi Fântânele, iar comuna Bilca este una foarte întinsă ca suprafaţă, şcolarii fiind nevoiţi să parcurgă mulţi kilometri pentru a ajunge la unităţile de învăţământ.

La predarea maşinilor, Gheorghe Flutur le-a cerut primarilor şi directorilor de şcoli să folosească microbuzele doar pentru transportul elevilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase localităţi din Suceava au primit ieri microbuze pentru transportul elevilor.
 Vizualizări articol: 994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Şase localităţi din Suceava au primit ieri microbuze pentru transportul elevilor4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei