Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 dec 2010 - Anul XV, nr. 296 (4587)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Calendar schimbat

Vacanţă de iarnă modificată în 32 de şcoli din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Inspectoratul Şcolar Suceava au fost înregistrate 32 de cereri de prelungire a vacanţei de iarnă. Ca regulă generală, copiii termină cursurile în data de 22 decembrie şi ar trebui să se întoarcă în bănci în data de 3 ianuarie. Alte variante sunt prelungirea cursurilor până în data de 24 decembrie, cum a anunţat SAM Stulpicani, pentru a putea veni la ore pe 10 ianuarie, la altele copiii pleacă în vacanţă pe 22 decembrie şi recuperează după anul nou, dar sunt şi şcoli la care copiii vor avea vacanţă pe durata sărbătorilor de iarnă pe rit vechi, în comunităţile cu populaţie  majoritară pe rit vechi. Condiţia cu care perioada de vacanţă este modificată este ca numărul de zile în care elevii nu sunt în băncile şcolii să rămână nemodificat. Prin urmare, vacanţa poate fi mai lungă, dar zilele în plus se recuperează.

Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a spus că „potrivit legii, şcolile au posibilitatea să solicite modificarea vacanţei, lucru posibil cu acordul conducerii IŞJ”. Carcalete a mai spus că „cererile venite de la şcoli nu au nici o legătură cu recomandarea preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a declarat cu puţin timp în urmă că vacanţa de iarnă a elevilor ar trebui să fie mai lungă. Preşedintele Flutur a declarat că ideea sa a fost discutată şi apreciată în Biroul Politic Central al PD-L, precum şi de premierul Emil Boc şi de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

„Pe de o parte, intenţia de prelungire a vacanţei este pentru a se bucura copiii în tihnă de sărbătorile de iarnă, iar pe de altă parte, pragmatic vorbind, se face economie la încălzirea în şcoli. Sper să se pună în aplicare din anul şcolar viitor”, a mai spus Flutur.

Orice şcoală din judeţ are posibilitatea să ceară modificarea vacanţei, cu condiţia să recupereze orele şi cu condiţia ca cererea să fie dată spre aprobare conducerii IŞJ până pe 22 decembrie 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vacanţă de iarnă modificată în 32 de şcoli din judeţ.
 Vizualizări articol: 2701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Vacanţă de iarnă modificată în 32 de şcoli din judeţ2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei