Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 dec 2010 - Anul XV, nr. 296 (4587)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Umanitar

Holzindustrie Schweighofer a inaugurat patru din cele opt case construite la Dumbrava-Grăniceşti pentru sinistraţii din iulie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grupul de firme Holzindustrie Schweighofer a dat la cheie, ieri dimineaţă, patru din cele opt case pe care investitorii austrieci le-au construit în localitatea Dumbrava din comuna Grăniceşti, localitate grav afectată de inundaţiile din vară. La vremea respectivă chiar şi sucursala firmei austriece de la Rădăuţi a fost afectată, fiind situată chiar în mijlocul zonei afectate, circumstanţă care a determinat întreruperea legăturii pe calea ferată cu Portul Constanţa.

În aceste condiţii, Holzindustrie Schweighofer a decis să sponsorizeze către Primăria Comunei Grăniceşti contravaloarea lucrărilor de construcţie pentru opt case, din care patru au fost finalizate, celelalte urmând a fi terminate în cursul lunii ianuarie 2011.

Ieri dimineaţă, la Dumbrava-Grăniceşti a avut loc o scurtă festivitate în care locuitorii celor patru case finalizate au primit cheile noilor locuinţe. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat iniţiativa investitorilor austrieci şi a ţinut să le mulţumească celor care au fost alături de sinistraţi după calamităţile din vară.

„În primul rând vreau să mulţumesc domnului Gerald Schweighofer, care a avut această iniţiativă, să vină şi construiască case în satul Dumbrava din comuna Grăniceşti, după inundaţiile şi alunecările de teren din luna iulie.

Am avut pagube de aproape o sută de milioane de euro în judeţul Suceava, au fost inundate aproape cinci mii de case în judeţ, din care distruse complet au fost 154. În momentul de faţă sunt gata, la cheie, 127 de case, în 25 se tencuieşte, iar celelalte două care nu vor fi finalizate în acest an, una este în stadiul de centură, iar cealaltă la temelie. Cele două case sunt la Putna şi la Suceviţa, construcţia lor a început mai târziu, însă oamenii au unde locui până la finalizarea lor. 36 de case au fost făcute aici cu sprijinul mai multor sponsori, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a construit mai mult de 20 de case şi ţin să le mulţumesc, apoi alte opt case au fost construite de firma Holzindustrie Schweighofer, şi încă o dată le mulţumesc domnului Schweighofer, precum şi celorlalţi sponsori”, a spus Gheorghe Flutur.

 

Valoarea totală a proiectelor sociale în România, din acest an, este de un milion de euro

Proprietarul firmei Holzindustrie Schweighofer, omul de afaceri Gerald Schweighofer, cel care a decis să sprijine autorităţile în acest demers caritabil, a declarat: „ Sunt foarte fericit să fiu astăzi aici, să predau înainte de sărbătorile Crăciunului patru din cele opt case pe care le-am construit. Pentru noi a fost o dorinţă de a ne angaja complet în alinarea durerii acestor oameni care au suferit după inundaţiile din vară şi de aceea am cheltuit două milioane de lei pentru ridicarea caselor. Compania şi familia noastră au fost tot timpul implicate în acţiuni caritabile şi acţiuni sociale, facem acest lucru de mai bine de 30 de ani şi ajutăm oamenii din locuri diferite. De când suntem în România avem o multitudine de proiecte sociale, în grădiniţe şi în şcoli, şi finanţăm îngrijirea la domiciliu a mai multor persoane vârstnice.Firma noastră a finanţat, numai în anul 2010, un număr mare de proiecte sociale, din care aş aminti îngrijirea la domiciliu a peste 250 bătrâni în oraşul Sebeş, judeţul Alba, şi 60 în oraşul Siret, extinderea reţelei electrice pentru sinistraţii din comuna Grăniceşti, patru spaţii de joacă pentru copii în Rădăuţi, Siret, Comăneşti şi Sebes, renovarea spitalului din Comăneşti, renovarea unei şcoli în localitatea Petreşti şi furnizarea de echipamente medicale, proiect comun cu Spitalul din Viena, pentru Spitalul Comăneşti. Valoarea totală a acestor proiecte în România este de un milion de euro, cu menţiunea că la nivel de grup, în alte ţări decât România, se adaugă încă un milion de euro. Ne-am propus ca pe termen lung, în următorii 20 de ani, firma şi familia noastră să aloce 50 la sută din profituri către fondurile sociale. Sperăm să putem să ajutăm oamenii, aşa cum am făcut şi acum. Celor de aici le doresc mult noroc şi sănătate”.

La festivitatea de ieri a participat Nechifor Tofan, directorul Holzindustrie Schweighofer SRL, prefectul Sorin Arcadie Popescu, subprefectul Angela Zarojanu şi o serie de personalităţi din lumea de afaceri suceveană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Holzindustrie Schweighofer a inaugurat patru din cele opt case construite la Dumbrava-Grăniceşti pentru sinistraţii din iulie.
 Vizualizări articol: 1619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Holzindustrie Schweighofer a inaugurat patru din cele opt case construite la Dumbrava-Grăniceşti pentru sinistraţii din iulie4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bvo trimis de
(16 dec 2010, 12:58:51
tot respectul pentru acest om!
2.   Felicitari trimis de
(16 dec 2010, 16:58:03
asa este , tot respectu' pt omu' asta !! lucrez pt el & pot spune ca daca ar fii toti patronii romani asa cum este el , poate ar fi vazuta altfel tara asta a noastra...
3.   PROSTILOR trimis de
(17 dec 2010, 01:22:05
STITI CAT POLUEAZA KAKKATTU ALA DE LA RADAUTI?????? STITI CATI ROMANI VOR FI NENOROCITI PE VIATA DIN CAUZA ACESTEI POLUARI?????? STITI DE CE A VENIT LA RADAUTI SI NU IN ALTA PARTE???????? PENTRU CA RUMANU SE VINDE PE 2 BISCUITI.
P.S. - DE LEMNU DIN PADURILE DE LANGA CERNOBAL CE PARERE AVETI????? SA VEDETI CE FRUMOS O SA ARATE PARCHETU' SI OZB DIN ELE....
4.   Vai de noi trimis de
(17 dec 2010, 08:42:57
Din pacate, e asa cum spune CORUPTU.Trec foarte des pe acolo si de fiecare data incerc sa-mi protejez nasul, altfel e imposibil de respirat.Ma intreb cum se simt cei din Satu Mare, Badeuti, Dornesti, Musenita...
Nu pot sa nu recunosc faptul ca multi traiesc din banii castigati in aceasta fabrica, pentru cat timp oare?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei