Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 dec 2010 - Anul XV, nr. 296 (4587)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Distracţii de moment

Severin Tcaciuc cântă la acordeon în puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În aşteptarea deciziei de eliberare, Severin Tcaciuc îşi omoară timpul în puşcărie cu dragostea dintâi. Afaceristul cântă la acordeon, iar de aproximativ două luni de zile, mai puţin perioada în care a fost transferat la Penitenciarul din Miercurea Ciuc, face parte din trupa de profil a Penitenciarului Botoşani.

„Deţinutul cântă la acordeon. Are talent şi cântă, participând alături de alţi colegi de detenţie la programe culturale şi artistice", a declarat Iulian Dărângă, purtător de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Botoşani. De altfel, în cazul în care nu va fi eliberat până de Crăciun, Severin Tcaciuc va susţine şi un spectacol alături de colegii săi de trupă.

Nu este singura ocupaţie pe care controversatul afacerist a avut-o în perioada petrecută după gratii la Botoşani. O perioadă a lucrat ca cizmar, dar pentru că Penitenciarul nu a mai avut comenzi serviciile sale au devenit inutile. În perioada când s-a ocupat de cizmărie, Severin Tcaciuc a pus deoparte şi ceva bani, mai exact câte 180 de lei pe lună, bani acordaţi pentru munca prestată.

 

Azi află dacă pleacă acasă

Astăzi va fi o zi extrem de importantă pentru Severin Tcaciuc. Tribunalul Botoşani va judeca cererea de liberare condiţionată. Trebuie spus că Judecătoria Botoşani a respins cererea sa, dar Severin Tcaciuc a atacat-o cu recurs la Tribunal. Între timp, au apărut şi o serie de elemente de noutate. Astfel, pe 22 octombrie 2010, Judecătoria Botoşani a contopit pedepsele aplicate, iar Severin Tcaciuc nu va mai executa trei ani şi şase luni de închisoare, ci doar doi ani şi şase luni, iar doi ani nu îşi va putea exercita unele drepturi. Asta înseamnă că Severin Tcaciuc şi-a ispăşit deja două treimi din pedeapsă, iar punerea sa în libertate a devenit o chestiune de zile. Acest lucru este confirmat şi de reprezentanţii Penitenciarului Botoşani. Afaceristul a stat în arestul IJP Suceava şapte luni, în cursul anului 2001, iar la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani este încarcerat de mai bine de un an. Prin urmare a ispăşit deja două treimi din pedeapsă şi are dreptul să ceară liberarea condiţionată.

„Deţinutul va intra în comisia de eliberare condiţionată care se va întruni la sfârşitul lunii. Probabil pe 29-30 decembrie”, a declarat Iulian Dărângă, purtător de cuvânt Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani.

Asta înseamnă că astăzi, sau cel târziu în următoarele două săptămâni, Severin Tcaciuc va reveni acasă.

 

Are mai multe condamnări

Severin Tcaciuc a suferit mai multe condamnări în România, pentru fapte diferite, respectiv ultraj, furt calificat şi mai multe infracţiuni de evaziune fiscală. El a fost arestat iniţial în 2001, iar ulterior a reuşit să plece din ţară, cu câteva minute înainte de a fi dat în consemn la frontiere. Statul român a reuşit să-l readucă în ţară abia în august 2009, după ce statul austriac a acceptat cererile de extrădare formulate de-a lungul timpului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Severin Tcaciuc cântă la acordeon în puşcărie.
 Vizualizări articol: 1075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 8 voturi
Severin Tcaciuc cântă la acordeon în puşcărie3.858

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei