Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 dec 2010 - Anul XV, nr. 296 (4587)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cu capul plecat

Condamnare pe viaţă pentru ucigaşul şi violatorul Florentin Muscă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procesul lui Nicolae Florentin Muscă, individul în vârstă de 29 de ani, din Măzănăeşti, acuzat că a violat şi a ucis mai multe femei, şi-a consumat ieri un nou episod. Tribunalul Suceava a analizat cererea de prelungire a perioadei de arest, dar şi solicitările de despăgubiri formulate de o parte din rudele femeilor care au căzut victime dezaxatului sexual. Pe toată durata derulării şedinţei de judecată, Muscă a stat cu capul plecat în boxa acuzaţilor, mărginindu-se să declare doar că este de acord să stea şi mai departe după gratii. În schimb, rudele femeilor abuzate sexual şi omorâte au cerut despăgubiri de peste un miliard de lei vechi şi condamnarea pe viaţă a agresorului.

„Să fie condamnat pe viaţă. Trebuia să se bage cu capul într-un gard, nu să omoare femei”, a fost strigătul de furie al oamenilor afectaţi de nebunia lui Florentin Muscă.

Aceştia şi-au exprimat nemulţumirea şi vizavi de mama agresorului. „Dacă ştia ce are acasă, de ce a garantat pentru el şi l-a scos din închisoare cu 700 de zile mai devreme înainte de a-şi termina pedeapsa?”, a fost întrebarea fără răspuns rostită de rude.

 

Şi-a recunoscut toate faptele

În pledoaria sa, procurorul de caz a cerut condamnarea lui Muscă pentru toate cele zece infracţiuni pentru care s-a luat decizia trimiterii în judecată. La rândul ei, avocata din oficiu a agresorului a cerut o pedeapsă spre minimul prevăzut de lege, invocând şi problemele de sănătate, de ordin psihic, de care suferă clientul ei. De remarcat că Florentin Muscă nu a fost prea comunicativ nici cu avocata şi nici cu instanţa de judecată. El şi-a recunoscut toate faptele de care este acuzat şi a precizat doar că soarta sa „rămâne la aprecierea instanţei”.

Faptele pentru care este judecat Muscă s-au petrecut la începutul lunii iunie 2010. În decurs de numai şase zile, acesta a atacat patru femei, două dintre acestea fiind găsite fără suflare, una într-un tub colector de beton, cealaltă carbonizată în casa-i mistuită de flăcări.

 

Prima victimă era mamă a trei copii minori

Muscă a ieşit din penitenciar în august 2009, având un rest de pedeapsă de 737 de zile, dintr-o condamnare de şase ani de închisoare, pentru că a sechestrat într-un lan de porumb şi violat o adolescentă în vârstă de 17 ani.

Pe 4 iunie, Muscă a atacat-o pe Ilenuţa Nuţu, de 42 de ani, din Cornu Luncii, în timp ce aceasta prăşea singură pe câmp.

A bătut-o, a violat-o, a strâns-o de gât, după care i-a ascuns cadavrul într-un tub colector de beton dintr-un şanţ de irigare de pe câmpurile de pe raza satului Băişeşti.

 

A fugit de poliţişti

La două zile de la crimă, după ce s-a găsit cadavrul Ilenuţei Nuţu, anchetatorii au făcut o listă de suspecţi, printre aceştia aflându-se şi Nicolae Florentin Muscă. În momentul în care i-a văzut pe poliţişti la poartă, Muscă a fugit şi a dispărut de acasă. În zilele următoare, susţin anchetatorii, suspectul lor a stat ascuns prin diverse locuri, inclusiv case nelocuite de pe raza comunei Drăgoieşti. Din casa unei consătence, a furat o rangă şi un cleşte, şi a intrat prin efracţie şi într-un alt imobil din Drăgoieşti, din care a adunat mai multe bunuri pe care vroia să le fure.

În noaptea de 8/9 iunie a.c., a intrat în casa unei bătrâne de 90 de ani, din Măzănăeşti, în locuinţă aflându-se şi fiica acesteia, în vârstă de 68 de ani. Le-a lovit pe cele două bătrâne, iar pe aceasta din urmă a încercat să o violeze, iar apoi să dea foc locuinţei.

 

A violat-o, a sugrumat-o şi i-a dat foc

Deşi urmărit de o mulţime de oameni ai legii, Nicolae Florentin Muscă s-a ascuns într-o zonă cu vegetaţie mai înaltă, pe raza satului Pocoleni din comuna Rădăşeni, iar mai apoi într-o casă în construcţie. La scurt timp a urmat o nouă victimă, Maria Alexandru, de 53 de ani, în noaptea de 10/11 iunie. După ce a spart unul dintre geamurile locuinţei femeii, a intrat în casă şi s-a dus direct în camera în care dormea victima. A obligat-o să se dezbrace, a violat-o, iar după ce şi-a satisfăcut poftele bolnave, a sugrumat-o. După ce a sustras două telefoane mobile, o geantă de voiaj, diverse alimente şi haine din casă, a dat foc locuinţei, pentru a-şi şterge urmele.

A fost prins de poliţişti după câteva ore, după o urmărire de peste şapte km.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnare pe viaţă pentru ucigaşul şi violatorul Florentin Muscă.
 Vizualizări articol: 983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 7 voturi
Condamnare pe viaţă pentru ucigaşul şi violatorul Florentin Muscă3.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei