Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 dec 2010 - Anul XV, nr. 296 (4587)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Planuri de viitor

Planul de reorganizare al Adicost Distribution, aprobat de creditori şi judecătorul sindic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Planul de reorganizare al firmei Adicost Distribution a primit undă verde. Comitetul creditorilor a votat favorabil pentru planul depus de administratorii societăţii, iar judecătorul sindic a validat decizia în şedinţa publică din 7 decembrie.

„Acest plan este structurat pe obţinerea de venituri din închirierea patrimoniului şi a logisticii, precum şi din vânzarea imobilelor care nu mai sunt utile societăţii”, a explicat Costel Chelaru. De asemenea, se urmăreşte achitarea datoriilor către creditorii garanţi, respectiv bănci şi bugetul de stat, către salariaţi, dar şi către furnizorii fără de care activitatea nu ar mai putea continua.

„Acceptarea planului de reorganizare al Adicost Distribution este o decizie justă şi are avantaje nete faţă de cazul în care societatea ajungea în faliment. Sunt convins că ne vom putea susţine obligaţiile asumate şi cred că la finalul perioadei de trei ani, cât durează acest plan, Adicost va redeveni ceea ce a fost”, a declarat Costel Chelaru, administratorul societăţii.

 

Dezinteresul Bergenbier

Acesta a arătat că principalul furnizor al societăţii, Bergenbier, cel care a dus la actuala situaţie, nici măcar nu s-a arătat interesat să-şi recupereze datoriile. Mai exact, cei de la Bergenbier nu au participat la nici o şedinţă susţinută de Comitetul creditorilor, ceea ce denotă dezinteres faţă de oamenii care lucrează la firma suceveană.

„Poate şi faptul că cifrele de vânzare ale Bergenbier sunt în scădere ar fi o explicaţie pentru care au atacat Adicost”, a fost opinia lui Chelaru.

Estimările arată că valoarea bunurilor Adicost Distribution se ridică la circa 6,8 milioane de lei, iar veniturile din închirieri în următorii trei ani sunt de ordinul a 3,3 milioane de lei. În total, datoriile societăţii se ridică la circa 23 de milioane de lei, cu menţiunea că şi încasările restante sunt substanţiale.

 

Planul de reorganizare al Fidelio, omorât de bancă

În cazul Fidelio, şansele de redresare a societăţii au devenit nule din momentul în care banca a refuzat să discute despre un eventual plan de reorganizare.

„Am avut intenţia să depun un asemenea plan de reorganizare şi în cazul Fidelio, dar sincer să fiu nu ar fi fost fezabil. La mijloc ar fi mai multe motive, respectiv datoriile mult prea mari, lipsa unor resurse care să susţină revigorarea, dar şi reticenţa principalei bănci creditoare de a accepta planul”, a declarat Costel Chelaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Planul de reorganizare al Adicost Distribution, aprobat de creditori şi judecătorul sindic.
 Vizualizări articol: 1415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Planul de reorganizare al Adicost Distribution, aprobat de creditori şi judecătorul sindic1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei