Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 dec 2010 - Anul XV, nr. 291 (4582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Prelungire

Grupul Iova - Căsuţă, încă 30 de zile de arest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Regele manelelor Paul Iova, cunoscut şi sub numele de „Ion Petrişor”, rămâne în arest următoarele 30 de zile. Cel puţin aşa au decis judecătorii Tribunalului Suceava, care au admis cererea înaintată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava. Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul celorlalte trei persoane aflate după gratii în acest dosar. Este vorba de Gheorghe Plăcintă, zis „Ghiţă”, de 44 de ani, Ioan Sava, zis „Căsuţă”, de 39 de ani, ambii din Fălticeni, şi Mihail Mihai, zis „Mişa”, de 31 de ani, din Siret.

Cei patru au fost reţinuţi la mijlocul lunii noiembrie împreună cu alte persoane, care fie au fost eliberate între timp de judecători, fie au primit alte interdicţii din partea procurorilor.

Printre persoanele arestate şi eliberate se numără Mihai Vicovanu, de 39 de ani, din Fălticeni, Constantin Varga, de 58 de ani, din Bucureşti, Adrian Eftin Dumitru, de 51 de ani, din Sighişoara, Cristinel Şoitu, de 42 de ani, din Târgu Mureş şi Alexandru Nagy, de 51 de ani, din Turda, ultimul rearestat după câteva zile pentru că a introdus ilegal în România peste un kilogram de cannabis.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate acum o lună, oamenii legii au ridicat 1.957.360 de bucăţi ţigarete (97.868 de pachete de ţigări), în valoare de piaţă 880.812 lei, s-au indisponibilizat cinci autoturisme, cu o valoare de piaţă de 210.000 de euro, 30 de telefoane mobile, 92.959 de lei şi 6.380 de euro.

 

Scapă din nou „Ion Petrişor”?

Interesant este că Paul Iova, alias „Ion Petrişor” este la a doua arestare la Suceava în mai puţin de jumătate de an. Precedenta „şedere” în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava a fost de o lună de zile. Regele manelelor a fost eliberat după o decizie extrem de surprinzătoare a Curţii de Apel Suceava. Atunci, ca şi acum, apropiaţii lui „Ion Petrişor” s-au lăudat în stânga şi-n dreapta că acesta va fi pus în libertate, ceea ce s-a şi întâmplat. Rămâne de văzut dacă şi de această dată istoria se va repeta, mai ales că informaţiile din rândul apropiaţilor lui Iova îl dau ca sigur eliberat.

 

A încălcat obligaţiile impuse de judecători

Procurorii care anchetează acest dosar au stabilit că Paul Iova era liderul grupării. „Ion Petrişor” şi-a intrat în pâine la scurt timp după ce fusese eliberat din arestul IPJ Suceava. Deşi i se stabiliseră o serie de interdicţii, printre care şi aceea de a nu se întâlni cu celelalte persoane din vechiul dosar de contrabandă cu ţigări, Paul Iova le-a sfidat cu bună ştiinţă. Aşa se face că în momentul în care oamenii legii l-au săltat a doua oară, dintr-un restaurant din Bucureşti, Iova se afla la masă cu Mihai Vicovanu, care fusese şi el arestat şi eliberat în dosarul de contrabandă de ţigări din vară. Cei doi, împreună cu Ioan Sava „Căsuţă”, negociau vânzarea a 252 de baxuri de ţigări de contrabandă, dar tranzacţia a fost întreruptă de Crima Organizată.

 

„Ion Petrişor” şi-a oferit serviciile de „turnător”

Cu câteva zile înainte de arestare, Paul Iova şi-a oferit serviciile de colaborator. Prin datele pe care „Ion Petrişor” le furniza trebuia depistată şi destrămată o altă reţea de crimă organizată. Pentru că şi-au dat seama că regele manelelor urmărea doar să le distragă atenţia, anchetatorii l-au păstrat „turnător” pe organizatorul concursului „Miss Piranda” doar câteva zile, mai exact de pe 29 octombrie 2010 până pe 3 noiembrie 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grupul Iova - Căsuţă, încă 30 de zile de arest.
 Vizualizări articol: 925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grupul Iova - Căsuţă, încă 30 de zile de arest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei