Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 dec 2010 - Anul XV, nr. 284 (4575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autocritică

Flutur recunoaşte vina politicienilor în dezbinarea românilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur recunoaşte că dezbinarea care domină, astăzi, societatea românească este cauzată în mare măsură de clasa politică, inclusiv cei aflaţi acum la putere. Liderul democrat-liberal a declarat, ieri, de Ziua Naţională, că România zilelor noastre este „o ţară europeană dar, din păcate, nu una foarte unită”. Întrebat cine îi dezbină pe români, Flutur a răspuns: „Începând de la cei care conducem politic, ar trebui să fim un pic mai dezbrăcaţi de patimă. Putem să ne contrazicem, dar când e vorba despre interesul naţional sau de interes local, ar trebui să nu dai foc în piaţa publică sau după tine potopul doar pentru nişte voturi”.

Vicepreşedintele PD-L nu a uitat nici opoziţia, amintind de scandalul care domină de două luni Camera Deputaţilor şi controversele din Senat, pe Legea educaţiei, precum şi acuzele reciproce în legătură cu cine ar fi vinovat dacă România nu va fi primită în martie 2011 în Spaţiul Schengen. „Ca să câştig câteva puncte electorale dau foc la ţară, asta este soluţia? Ne trebuie mai multă maturitate”, a spus Flutur, făcând apel la unitate, înţelepciune, toleranţă şi demnitate.

 

„Uităm prea repede că suntem români”

„Să fim mândri că suntem români, dar nu o mândrie deşănţată, ci o mândrie onestă. Să fii bucuros când vorbeşti despre naţionalitatea ta, despre rădăcinile tale. Fac apel la a te comporta româneşte, a-ţi iubi neamul, tradiţiile, obiceiurile, produsele româneşti. În ultimii 20-21 de ani acestea nu mai sunt atât de folosite şi parcă este un moment să ne gândim mai hotărâţi la patriotismul care ar trebui să ne caracterizeze. Fiecare ţară are identitatea ei. Cei din străinătate sunt legaţi de ţară, dar aici, acasă, parcă uităm prea repede că suntem români. În momentele de sărbătoare trebuie să ne aducem aminte de lucrurile pozitive”, a afirmat Gheorghe Flutur.

De asemenea, el a cerut tuturor parlamentarilor de Suceava să lucreze împreună în folosul judeţului şi să sprijine toţi administraţiile locale şi firmele private pentru a întocmi proiecte cu finanţare europeană.

„În administraţie trebuie să lucrăm complementar, nu poate unul să primească tot. Dacă tot s-au încărcat autocare de oameni şi s-au dus la Bucureşti pentru miting şi nu ştiu la ce a folosit, să încărcăm autocare de oameni şi să-i ducem să facă proiecte pe măsurile private, unde foarte slab se mişcă România. Să-i scoatem pe oameni din amorţeală”, a mai spus liderul PD-L.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur recunoaşte vina politicienilor în dezbinarea românilor.
 Vizualizări articol: 1013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Flutur recunoaşte vina politicienilor în dezbinarea românilor3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Waw trimis de
( 3 dec 2010, 11:08:46
fantastic.....domnule flutur!!!
este ceva nou in implementare de proiecte,finantari de partid,economisiri de bani pentru o noua campanie lectorala la locale in 2012..s.a.m.d!
la cit va creste valoarea votului ?? ca eu am primit sa va votez in 2008 - 50 de lei..acum cu cit veti plusa?
ca de.....e saracie mare cu domniile voastre la guvernare!!
nu mai dati vina pe CRIZA EUROPEANA!!
In nici un stat european nu mai este criza stimati ROMANI!!!
doar in tara profesionistilor portocalii,care v-au cumparat voturile mai este criza...si vorba aia..............asa va trebuie daca v-ati vindut constiinta!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei