Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 dec 2010 - Anul XV, nr. 284 (4575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Compania Poşta Română consideră nejustificat protestul spontan al liderilor sindicali

Joi, 2 Decembrie 2010 (19:27:13)

Conducerea Companiei Poşta Română consideră nejustificat protestul spontan al liderilor sindicali, arătând că se doreşte o eficientizare a companiei şi că, în ciuda dificultăţilor apărute din cauza crizei financiare, nu s-au făcut disponibilizări şi nici diminuări salariale.

"În ciuda greutăţilor cauzate de situaţia economică mai puţin favorabilă, la nivel naţional cât şi european, în cadrul C.N. Poşta Română S.A. nu s-au făcut disponibilizări şi nu s-au operat diminuări salariale, vizându-se pentru anul următor inclusiv creşteri salariale. Din aceste motive, consider că o revoltă sindicală nu este justificată", a declarat, joi, preşedintele-director general al Companiei Naţionale Poşta Română, Daniel Neagoe, citat într-un comuncat de presă.

Având în vedere faptul că actuala structură gândită de "specialişti", promovaţi din rândul liderilor sindicali, şi-a dovedit lipsa de funcţionalitate, conducerea companiei a decis că este momentul unei restructurări care să conducă la o structură mai puţin greoaie, faţă de cea existentă la momentul actual, se mai arată în comunicatul citat.

Daniel Neagoe a precizat că sindicatul nu are atributul de a numi şi susţine manageri, acest fapt fiind exclusiv sarcina directorului general şi a Consiliului de Administraţie.

"În momentul de faţă ne dorim o eficientizare a companiei la nivel de structură, care să-şi arate beneficiile în rezultatele viitoare ale companiei", a mai spus preşedintele-director general al Companiei Naţionale Poşta Română.

Conducerea CN Poşta Română i-a anunţat pe cei care au protestat, joi, în faţa instituţiei, că s-au luat măsurile necesare asigurării unor condiţii de muncă optime. Astfel, în cazul agenţiilor poştale care nu beneficiază de un sistem centralizat de încălzire, sunt în derulare licitaţiile pentru achiziţionarea motorinei necesare încălzirii şi au fost achiziţionate lemne, iar sediile poştale în cauză au fost dotate cu aeroterme.

"Monţionăm faptul că, spaţiul acestor agenţii este pus la dispoziţia companiei naţionale în baza unor contracte de comondat, iar efectuarea de lucrări la aceste imobile nu intră în atribuţiile Poştei Române", a precizat conducerea companiei.

Aproximativ 30 de lideri ai sindicatelor poştaşilor din ţară au protestat, joi, în faţa Companiei Naţionale Poşta Română, faţă de problemele angajaţilor din sector care nu au mai primit majorări salariale în ultimii trei ani şi care lucrează în condiţii improprii.

Protestul spontan a fost declanşat în urma deciziei de joi a Consiliului Consultativ al Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii. În timpul Consiliului s-a analizat situaţia financiară a Companiei Naţionale Poşta Română.

Liderii sindicali susţin că Poşta Română se îndreaptă către faliment din cauza incompetenţei la nivelul managementului. Ei acuză conducerea companiei că în condiţiile în care salariile angajaţilor nu s-au majorat în ultimii trei ani, au fost numiţi pe criterii politice o sută de directori, care la rândul lor au angajat alte 200 de persoane în clasa maximă de salarizare.

Activitatea poştală se desfăşoară extrem de dificil, peste 30% dintre oficiile poştale şi agenţiile de poşta funcţionând fără căldură şi peste 10% fără apă potabilă şi grupuri sanitare, a declarat, joi, liderul Federaţiei Sindicatelor Poştaşilor, Matei Brătianu.

Potrivit acestuia, în majoritatea oficiilor şi agenţiilor, angajaţii contribuie cu câte 15-25 lei lunar, din banii proprii, pentru a achiziţiona combustibili, rechizite, consumabile şi imprimate necesare desfăşurării activităţii.

Sindicaliştii au anunţat că acţiunea de protest va continua în zilele următoare în fiecare judeţ. Sindicaliştii au în vedere şi organizarea unui miting de amploare în Bucureşti.

Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale, din care mai mult de 1.100 sunt informatizate.

Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.

În primele şase luni, afacerile CNPR au scăzut cu 1,6%, la 703,2 milioane de lei, în timp ce pierderile au atins 70,33 milioane de lei, cu 75% mai ridicate comparativ cu nivelul consemnat în perioada ianuarie-iunie 2009.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Compania Poşta Română consideră nejustificat protestul spontan al liderilor sindicali.
 Vizualizări articol: 785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Compania Poşta Română consideră nejustificat protestul spontan al liderilor sindicali0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei