Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 dec 2010 - Anul XV, nr. 284 (4575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Flutur îi cere lui Boc autostradă Siret-Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, solicită Guvernului să întocmească un studiu de fezabilitate pentru construirea unei autostrăzi care să lege Nordul de Sudul ţării, un culoar de transport „de la Marea Baltică la Marea Neagră”.

Şeful administraţiei judeţene a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că marţi a avut discuţii cu prim-ministrul Emil Boc şi mai mulţi membri ai Guvernului despre strategia de dezvoltare a judeţului Suceava şi despre necesităţile de finanţare pentru 2011.

„Cea mai mare urgenţă este modernizarea aeroportului de la Salcea pentru că investitorii au nevoie de o destinaţie la care să ajungă uşor, chiar şi numai pentru prospectarea pieţei. Trebuie să grăbim proiectele pe infrastructură şi prioritare sunt modernizarea terminalului de la aeroport şi modernizarea DN 2, Roman - Siret. Din păcate, până acum nu s-a făcut nimic şi am cerut Ministerului Transporturilor să-l prindă într-un studiu de fezabilitate. Nevoia unei autostrăzi Nord - Sud nu s-a discutat până acum serios, din acest motiv, ieri, la discuţiile de la Guvern am ridicat problema aceasta, pe ruta Baltică - Marea Neagră. Actuala reţea de drumuri nu mai face faţă, este o aglomerare mare pe E85 cu tirurile care vin din Ucraina şi merg spre Bucureşti şi Marea Neagră. Pe culoarele de transport n-au gândit o autostradă Nord-Sud, au gândit doar de la Bucureşti - Valea Oltului, Bucureşti - Valea Prahovei, Bucureşti - Albiţa şi de la Iaşi - Târgu Mureş. Dar Nord - Sud, adică 500 de km, să lege Siretul de Bucureşti, n-au gândit”, a spus Flutur.

Tot pentru anul viitor, administraţia judeţeană a solicitat bani de la bugetul de stat pentru electrificarea a 35 de cătune şi pentru finanţarea de PUG-uri în 50 de localităţi, pe lângă alte proiecte de infrastructură- apă, canalizare, staţii de epurare şi gestionarea deşeurilor.

„Cine s-a luptat, a făcut proiecte şi a adus fonduri începe să se cunoască”, a mai spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur îi cere lui Boc autostradă Siret-Bucureşti.
 Vizualizări articol: 3364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.08/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 13 voturi
Flutur îi cere lui Boc autostradă Siret-Bucureşti4.1513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pot şi eu să vorbesc trimis de
( 2 dec 2010, 11:31:17
Mare om Flutur ăsta! Noi, sulimea, ce ar trebui să facem acum? Să mulţumim Fluturelui că şi-a făcut datoria? Asta face toată lumea de la 8 dimineaţa până la 17-18. Munceşte la locul de muncă, îşi face datoria. De câtva timp tot apar articole în ziar despre cum a vorbit Flutur, despre cum a discutat el cu nu ştiu cine şi cum va face el în viitor. Amice, eu te înţeleg că vrei să faci dar apucă-te să faci efectiv ce spui că vrei să faci şi lasă-ne pe noi să decidem dacă meriţi lăudat sau nu. Şi mai e o chestie... articolele astea nu fac decât să alimenteze omul de rând ca mai apoi tot omul de rând să rămână prost în faţa promisiunilor neîndeplinite. Hai sănătate!
2.   Comentariu trimis de
( 2 dec 2010, 12:12:51
Ne trebuie o sosea care sa lege Siretul de autostrada ca vine de la Targu Mures - Iasi
proiectul e ambitios sper sa fie asa cum zice Domn Flutur si sa ne bucuram de o autostrada, bine ar fi si un drum cu 4 benzi de la Roman la Siret

HAGBARD daca lumea nu stie ca faci ceva degeaba faci , aceste articole sunt si pentru ca lumea sa incerce sa sprijine actuala conducere , sunt multi care incearca sa puna bete in roate si sa nu se realizeze mai nimica doar ca unii sa iasa rau in loc sa puna umarul la dezvoltarea Judetului
2.1  RE: Comentariu trimis de
( 2 dec 2010, 12:33:33
Prietene, cu tot respectul, când vii şi declari că ai terminant DN17 în timp ce muncitorii încă mai montează balustrade şi încă mai există porţiuni de drum în lucru, eşti disperat după publicitate şi atât. Faptul că Suceava se dezvoltă şi primeşte bani de la Guvern e doar un efect al faptului că Flutur e PDL-ist şi că aici e electoratul gros. Eu nu am spus că nu e de lăudat că face ci că e enervantă alimentarea asta cu cuvinte. Mai citeşte o dată articolul şi vezi care e mesajul. Mesajul e că a zis Flutur ceva, nu că se va face ceva. Cine poate pune bete în roate? Şi dacă ar fi să îl oprească cineva din vorbit (că încă nu s-a apucat de nimic concret) cine vrei să îl susţină? Sulimea?
2.2  RE: Comentariu trimis de
( 2 dec 2010, 12:35:30
"proiectul e ambitios sper sa fie asa cum zice Domn Flutur si sa ne bucuram de o autostrada"

Cred că nu ştii ce înseamnă să faci exproprieri pe 500 de km de drum.
3.   Comentariu trimis de
( 2 dec 2010, 13:16:28
Legea exproprierilor s-a modificat se face mai usor acuma exproprierea de asta am zis ca proiectul e ambitios

Cine este importriva unui astfel de proiect mai multa lume chiar si unii din pdl totusi imi place sa visez la un astfel de drum

Fierul trebuie batut cat este cald - cam in aceasta situatie si afla conducerea judetului trebuie sa facem presiuni pe Bucuresti penru mai multi bani si mai multe investitii
3.1  RE: Comentariu trimis de
( 2 dec 2010, 13:24:36
Ai de capu tau...
4.   Intre a visa si realiza! trimis de
( 2 dec 2010, 14:20:57
Ca visurile sa se indeplineasca, mai intai trebuie sa te trezesti! Domnul Flutur inca viseaza frumos! Mai bine ar incepe lucrurile gospodareste, de la tine din curte, adica sa rezolve mai intai cu drumurile din judet si in mod special cu cele din municipiul Suceava, care-s groaznice, si apoi sa aspire spre ceruri mai inalte. Tot ii da in sus si in jos cu aeroportul Salcea/zero barat! Toate cursele cu plecare din SV sunt mai scumpe decat cele din Cluj sau Bacau! De ce ?! Dupa ce se rezolva aceste maruntisuri nu are decat sa faca si autostrazi suspendate!
5.   Bravo dl.Flutur ! trimis de
( 2 dec 2010, 15:23:46
Pana la drumul ala periculos de la Siret la Bucuresti mai trebuie sa vorbiti cu dna Udrea sa va mai aloce niste fonduri ca sa veniti cu mocanita dvs. de la Gura-Humorului pana fix sub Consiliul Judetean ! Apoi ar trebui sa va aprobe inca 100 de oi(vorbiti pt asta cu Bbbbecali) ca sa scrieti ode in metru antic la adresa Conducatorului Iubit . Apoi mergeti la psiholog sa va readuca la realitate si sa va lamureasca de un lucru : PROSTII DE MOLDOVENI(cum sunt socotiti de labarii si homosexualii din Bucuresti) SUNT BUNI DOAR PENTRU A VOTA SI ATAT ! NU AU NEVOIE DE PREA MULTE INVESTITII ,DRUMURI ,ETC LE AJUNGE CATE O GALEATA PORTOCALIE O DATA LA 4 ANI .
6.   :))) trimis de
( 2 dec 2010, 15:40:47
In ultimii ani am inaugurat doar vreo 60 km de autostrada, in contextul in care autostrada transilvania e prioritara si face parte din coridorul 4 european... Ori daca aia nu o facem...cand dracu sa facem asta de la siret?
6.1  RE: :))) trimis de
( 2 dec 2010, 22:41:12
N-auzi că a vorbit omu' cu Boc, acolo la Bucureşti? Treaba e ca şi rezolvată.
7.   SIRET-GIURGIU trimis de
( 2 dec 2010, 19:26:08
DE LA SIRET LA GIURGIU ar fi cea mai indicata autostrada, astfel am puteaa sa ajungem si noi la Bucuresti in 3 ore, si ar putea deveni Bucovina o solutie alternativa la valea prahovei si a poienei brasov, ca destinatii de weekend
8.   Ce prosti trimis de
( 2 dec 2010, 19:26:40
Voi chiar credeti aceasta minciuna??
9.   SIRET-GIURGIU trimis de
( 2 dec 2010, 19:44:49
daca sar apela la o firma chinezeasca, una din cele care au dezvoltat reteaua de autostrazi a poloniei, pretul total ar fi de 5 MILIARDE EURO, cu tot cu dezpropietariri, si asta sar putea face foarte usor daca statul ar schimba legea dezpropietaririlor in interes national, macar una asemanatoare cu cea din polonia, unde se stabileste traseul, apoi persoanele care au terenuri pe acest traseu sunt instiintate ca terenul lor va fi folosit in interes national, si li se trimite un cec care sa acopere valoarea terenului respectiv la un pret mediu stabilit in baza precedentelor vanzari din zona respectiva, cei care nu sunt multumiti de pretul oferit sunt indrumati sa se adreseze instantelor, asfel nu se ingreuneaza lucrarile de constructie
10.   Ma apuca rasul cand citesc. trimis de
( 2 dec 2010, 22:49:52
Numai cine nu a circulat putin prin tara asta nu-si da seama ca toate investitiile se fac dupa culoare politica. Eu platesc pe cineva sa stea la "castelul de apa " acolo unde este sensul giratoriu si unde se termina drumul modernizat E 85 si care continua modernizat pana la Iasi si sa numere cate masini merg spre Iasi dinspre Roman si cate spre Suceava. Va spun eu , ar fi un procentaj dintr-o suta de maxim cu indulgenta de 30% spre Iasi si 70% spre Suceava.Si atunci intreb eu , de ce mama dracului nu au continuat modernizarea spre Siret care e continuarea lui E85. Pt ca in Judetul Suceava era la putere un partid in opozitie cu guvernul din acea vreme si la Iasi nu. Prostimea poate astepta ,intai sa se poata deplasa colorado de bucale mai repede la Brasov si la Marea Neagra si dupa "poate circula si cotribuabilii" spre capitala , asta bineinteles daca nu ne pun taxa de intrare pentru postimea din provincie.
11.   VISE trimis de
( 3 dec 2010, 06:58:17
Daca Flutur viseaza voi sunteti niste naivi care doriti sa va aflati in treaba.Incercati sa talmaciti vise si va mai si contraziceti. Reveniti la realitate. Visele sunt vise si atat, si voi carcotasi.
12.   X trimis de
( 3 dec 2010, 07:05:35
De bine de rau, drum spre Bucuresti exista... chiar si bucata pe doua benzi de la Suceava la castelul de apa de la Roman e ok pentru ce avem nevoie. Problema e cum folosim drumul asta.
Eu unul inca imi aduc aminte ca prin '99-2000, imediat dupa latirea la 4 benzi de la Roman incolo se putea face Bucuresti Suceava cam in 4 ore - 4 ore jumate. Se putea merge cu 100-120 la ora tot drumul mai putin in Bacau si in Buzau. Politia nici n-avea treaba cu masinile mici, opreau numai camione, dacii papuc si dubele din Ucraina.
Acuma prind in medie cam 6-7 radare pe drum si se simte frica soferilor de militieni. E incredibil sa vezi cum iti franeaza cate unul de la 120-130 la 60-70 cu drumul liber in fata numai ca vede tabla de ☭ nii din Deal sau Handicapatenii din Vale si stie ca-i ia carnetul la 100.
13.   X2 trimis de
( 3 dec 2010, 07:14:25
Pe scurt afara cu militia de pe drumuri... se rezolva si coruptia cu ocazia asta.
Si doi la mana, trebuie scoase lucrarile 'de fuidizare': movilele de pamant pe post de sens giratoriu, semafoarele pentru centre comerciale in Bacau si Focsani etc.
Si uite cum, cu o investitie minima se rezolva treba fara nici o problema.
P.S.: Comentariul o sa atraga cu siguranta mania "obsedatilor de siguranta". Ca atare, fac precizarile clasice:
1. Daca n-aveti carnet (sau masina) si va roade invidia n-aveti de unde sti ce e aia siguranta in trafic (cu atat mai mult cu ce viteza se poate merge 'sigur').
2. Cum se face ca pe vremuri limita de viteza in orase era 60 la ora, si acum cand masinile au evoluat a scazut la 50?
14.   Germania trimis de
( 3 dec 2010, 09:00:05
daca s-ar concesiona pe 50 de ani ca in Macedonia catre o firma straina care a mai facut de curand in jurul nostru, sa vedeti ce repede ar fi gata...dar noi NU NE VINDEM TARA, NU?
15.   Bula portocalie trimis de
( 3 dec 2010, 10:21:39
domnule Flutur....esti cel care omorai gainile cu ceva timp in urma...nu-i asa??
acum crezi ca autostrazile in bucovina se pot infaptui la fel de usor cu ce-am specificat mai sus??
te inseli stimabile cetatean ...fie si din functia pe care o ocupi temporar!!!
am vazut judetul impinzit cu benere ...CRACIUN IN BUCOVINA!!
si ma intreb ..pina acum bucovinenii nu au avut craciun????
doamne cite moluste aveti voi guvernantii pe creier!!!! oare doctorul Ciomu ...mai profeseaza??
16.   Cacaciosi trimis de
( 3 dec 2010, 10:55:15
romanu atata e bun sa scoata ochii sa comenteze sa se cace pe el....dar voi cetatenii ce ati facut petru tara asta frumoasa....????????????? va spun eu cu siguranta ce nu ati facut.... nu ati participat la genul de proiecte Le's do it Romania,nu ridicati o hartie pe strada de jos,nu ati batut un cui ,care e pt tara si nu petru voi, multe altele dar stii ce va rog...lasati comentariile si apropo a nins ...iesiti din casa putori ordinere si dativa zapada din fata blocului ,casei,spatiului comercial si la munca si pe bani putini nu mai stati in casa ca soarecii si roadeti ce gasiti de pe la altii.
17.   Si inca trimis de
( 3 dec 2010, 10:59:52
ce-i care tot ii fraca grija de ce are flutur bani sau de ce nu are de face ceva in judetul asta....cautatima in dex nu fac parte din nici un partid ...tara moare de foame dar suceava se taraie Traieste ....mai umblati si intrebati soriceilor...si ca o cireasa... cat fac aia campanie anti base pdl.... antena 123 si relitatea ....VOTATI BASESCU..... e mai grav ce fac ei decat base luati-o lojicccccc....manipularea in masa e o arma grea.... si nu e de joaca cu ''siguranta nationala''
18.   Ha ha trimis de
( 3 dec 2010, 11:18:46
MAI SEBY...cine te ataca pe tine..?? observ ca mesajele ti-au intins nervii si nici macar civilizat nu esti!
asta se poate observa din comportarile tale si celor pe care ii sustii..oare tie nu ti-au umblat la 25%..
si inca ceva tara moare de foame si suceava traieste ...unde??
e vecina elvetiei,germaniei a tarilor scandinave?
omule mai iesi in europa si pe urma mai posteaza comentarii !!!
la ultima intrevedere cu presedintele frantei si premierul italiei ...ne-am convins ce fel de politica externa ne reprezinta!!!!
daca taci !
iti ofer de mos un ou cu surprize..CHINDER... inauntru il vei gasii pe BOC...in totala siguranta nationala!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei