Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 dec 2010 - Anul XV, nr. 284 (4575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mileniul trei

Cu ce mai sunt prostiţi sucevenii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ţepele cu încărcarea de minute pe telefoanele mobile sau locuri de muncă în străinătate, pe piaţă a fost lansat un nou concept pentru păcălit naivii. Patentul este la fel de simplu, iar autorii mizează pe credulitatea unor persoane. Un sucevean a simţit pe propria piele cum e să dai curs unor astfel de oferte fantasmagorice prin care se promit câştiguri uşoare.

Anunţul care a făcut mai multe victime în Suceava sună în felul următor: „(35 de locuri) Munciţi acasă în timpul liber. Simplu, uşor, curat. Plata la domiciliu, comenzi săptămânale. Detalii ofertă email simplu2009@gmail.com”.

Cine a avut curiozitatea să dea curs acestui anunţ şi mai apoi să-şi dea acordul pentru continuarea „colaborării” s-a ales cu o gaură de 52 de lei în buget şi cu ceva nervi ca bonus.

 

„Îmi dau seama că a fost o ţeapă clară”

Ovidiu Vataman este unul dintre sucevenii care a crezut că în spatele anunţului de mai sus se află o firmă serioasă. Avea să constate în scurt timp că lucrurile stau exact pe dos. „Acum, când stau şi analizez mai atent, îmi dau seama că a fost o ţeapă clară. Ca argumente am mai multe elemente. În primul rând firma respectivă, SC Tuto Casa SRL Bacău, nu există, codul unic de înregistrare nu este real, iar în cazul „J”-ului situaţia este identică. M-am resemnat cu faptul că am pierdut 52 de lei, dar vreau ca alte persoane să nu cadă în această cursă şi să plătească de pomană nişte bani”, a precizat Ovidiu Vataman.

 

Job-ul „perfect”

În emailul trimis de la aşa-zisă firmă din Bacău se arată că aceasta are contract „cu SUA până în 2012 luna mai (adică este de lucru!)”. În email sunt descrise etapele pe care colaboratorii trebuie să le parcurgă şi cât pot câştiga din această afacere. Mai întâi, partenerii urmau să primească foi model A4 autocolante, sau, mai pe înţelesul tuturor „care au o parte din carton şi o parte deasupra lipită dar care se dezlipeşte”. Tot cu acelaşi colet se trimitea un model din plastic, „ca un tipar”, iar colaboratorii urmau să decupeze foaia autocolantă după tiparul respectiv. Cu alte cuvinte, un soi de muncă în zadar, dar pentru care se promiteau bani, între 0,25 bani şi un leu pentru fiecare tipar decupat, în funcţie de mărimea acestuia.

 

„Agentul” Dragomir

După ce naivii şi-au dat acordul pentru a „presta” această meserie, urma şi o „probă de lucru”. Tiparul din plastic cu harta României era trimis într-un colet, alături de câteva foi A4. La primirea coletului, destinatarul avea obligaţia de a plăti 52 de lei, iar ulterior trebuiau să sune la un anumit număr de telefon, unde răspundea „agentul” responsabil din partea firmei. „Am sunat la acel număr de telefon şi a răspuns o femeie din Arad, care a precizat că nu cunoaşte pe nimeni cu numele Dragomir Alexandru, agentul firmei Tuto Casa, dar că de câteva zile a fost asaltată cu apeluri pe aceeaşi problemă”, a dezvăluit Ovidiu Vataman.

 

Fără contracte de muncă

Pentru a evita şi alte falsuri, „patronul” SC Tuto Casa SRL Bacău îi anunţa pe naivi că preferă ca totul să se deruleze ilegal.

„Nu facem contracte de muncă pentru a evita impozitele (atât noi cât şi dumneavoastră), dar se vor semna contracte de comun acord cu fiecare colaborator. Avem nevoie de colaboratori serioşi, care pot îndeplini condiţiile minime de colaborare, adică să poată confecţiona minimul de tipare săptămânal”, se arată în emailul de corespondenţă dintre ţepar şi creduli.

Nu se ştie exact numărul celor care au avut proasta inspiraţie de a crede că pot câştiga bani în acest fel, dar cert este că naivitatea reprezintă un teren fertil pentru oamenii fără scrupule.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu ce mai sunt prostiţi sucevenii.
 Vizualizări articol: 8636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 14 voturi
Cu ce mai sunt prostiţi sucevenii4.1514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vina cui? trimis de
( 2 dec 2010, 11:13:59
Acest anunt a fost postat si pe site...:)) la rubrica de anunturi online sectiunea angajari-ofertelaughing l-am vazut si eu de vreo cateva ori dar nu i-am dat importantalaughing
1.1  RE: Vina cui? trimis de
( 2 dec 2010, 11:49:37
o fi mana`n manalaughing
2.   Invatare de minte trimis de
( 2 dec 2010, 12:37:59
Cand vedeti anunturi de genul asta, trebuie sa aveti in minte ca romanul e hot si invidios, iar daca chiar ar fi 'rostul ' de a face bani fi sigur ca nu ar spune si la altii!
2.1  RE: Invatare de minte trimis de
( 2 dec 2010, 12:53:23
Si de unde sa stiu ca anunturile de genul sunt prosteala? Majoritatea anunturilor sunt serioase...si romanul tinde sa creada ca e real si ca nu e facatura. Cazi in plasa fara sa vrei.
3.   Teapa pe net trimis de
( 2 dec 2010, 14:56:37
Intreaga poveste sata in felul urmator. Acst individ duminica seara a fost dat pe mana politiei. Dupa ce a incasat cei 52 de lei, duminica seara a sunat din nou la una din victime si a pretins ca i s-a stricat masina si ca ar avea nevoie de 20 de lei ca sa ajunga la bacau.
Norocul a fost ca sa fim mai multi si l-am invitat in casa. In tip ce unu il interoga altul cauta informatii despre firma pe net .... La intrebarea sa ne dea un nr de telefon cu care sa aflam mai multe detalii acesa ne-a dat un nr nealocat. Ca urmare ne-am prins ca e teapa si am chemat politia. A venit politia a cerut declaratii dar nu s-a facut mai nimica in afara de a irosi cam 4 ore pe la politie...
Asta se intampla la noi in Romania
3.1  RE: Teapa pe net trimis de
( 2 dec 2010, 16:44:09
ana maria cum pot sa te contactez, as vrea sa vorbim putin daca spui ca a fost prins acest individ, eu sunt cel tepuit si daca individul este un barbat de aprox 30 de ani inalt si cu parul saten cred ca vorbim de aceeasi persoana.
3.2  RE: Teapa pe net trimis de
( 2 dec 2010, 18:47:46
pe mess adresa mea gioana_gioana@yahoo.com
4.   Solutie trimis de
( 2 dec 2010, 14:56:50
Solutii pentru descoperirea excrocilor exista dar nu se doreste acest lucru pentru ca au cotizatiile la zi. Pentru a-i gasi ar trebui mers inapoi pe urma celor 52 de lei si de vazut cine i-a primit.
5.   Tzeapa trimis de
( 2 dec 2010, 15:17:46
vedeti voi si teapa cu lucrul acasa (trebuia sa asamblezi nush cate mii de pixuri) manualjob@yahoo.com
acolo trebuia sa trimiti 5 lei intr-un plic la o firma din roman
un coleg de-AL meu a trimis mail la astia si iau cerut 10 lei si tot asha.
tepe peste tepe
de asta si merge tara asta in jos ........... ca nu o sa ne cizelam niciodata
6.   Mai e o escroaca trimis de
( 2 dec 2010, 17:46:37
Eu am primit in cutia postala un plic care promitea marea cu sarea de la una Esmeralda. Nu am avut rabdarea sa citesctot, da era ceva ca poti sa castigi 150000 lei. Probabil trebuia sa trimiti ceva bani undeva. Daca as fi dispus de timp, as fi dus la politie plicul, pentru ca m-a intrigat faptul ca era numele meu si adresa corecta. CINE PUNE LA DISPOZITIA ESCROCILOR adresele noastre? Ce face Politia? Nu cumva baza de date de la Evidenta Populatiei e vulnerabila si la indemana oricui???
7.   Escrocheria cu 5 lei trimis de
( 2 dec 2010, 23:07:33
da am cazut si eu in plasa asta sau mai bine zis sotu el ma batea la cap sa trimit plicul cu 5 lei ca sa ansamblez mii de pixuri si iam zis ca e tepa CINE TRIMITE BANI IN-TRUN PLIC OBISNUIT dar na nevoia de bani te prosteste si te lasa si cu mai putin bani
8.   Comentariu trimis de
( 3 dec 2010, 07:49:19
MAI PROSTI DECAT ROMANII CARE SEARUNCA DUPA CASTIGURI FARA MUNCA NU O SA GASESTI TOT GLOBUL PAMANTESC,,BINGOOOO,,
9.   Culmea prostiei... trimis de
( 3 dec 2010, 09:09:49
Sunt atatia oameni angajati care nu-si primesc salariul, cum naiba sa fie cineva asa tamp de sa trimita bani la un oarecare nene care...cu siguranta ne va dezvalui secretul imbogatiri(stand acasuca langa gura sobei si facand lucrusoare de care si cei de la gradinita ar rade).
Cine o pateste isi merita soarta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei