Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 dec 2010 - Anul XV, nr. 284 (4575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Calcule

Donţu: „Bugetarii vor recupera la anul 11% şi nu 15% din diminuarea de 25% a salariilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD, Ovidiu Donţu, susţine că bugetarii vor recupera anul viitor doar 11% din tăierea de 25% a salariilor şi nu 15%, aşa cum au anunţat guvernanţii. „Majorarea salarială anunţată nu este de 15%. Din salariul iniţial, cel existent înainte de tăierea cu 25%, se recuperează nu 15%, ci 11,25%. 15% este din salariul diminuat cu 25%. Vorbim aşadar despre o dublă minciună: salariile nu cresc cu 15%, ci cu 11%  şi salariile nu se majorează, ci se diminuează tăierea cu 25%. Practic şi în 2011, bugetarii vor avea salariile tăiate”, a explicat Donţu.

El a arătat că Legea salarizării bugetarilor nu are acordul sindicatelor şi al Consiliului Economic şi Social, apreciind ca fiind de neacceptat angajarea răspunderii în această situaţie.

„Legea nu stimulează munca, pentru că se plăteşte prezenţa la programul de lucru, nu stimulează performanţa, pentru că se plăteşte vechimea în muncă, nu stimulează eficienţa muncii prestate, pentru că se plăteşte nivelul ierarhic al funcţiei. Legea nu asigură un proces de ierarhizare obiectivă a salariilor pe cele şapte familii ocupaţionale din sistemul bugetar şi în interiorul familiilor ocupaţionale din administraţie, sănătate, învăţământ culte, justiţie, cultură, diplomaţie, apărare, ordine publică şi securitate naţională. Procesul de stabilire a ierarhizărilor este rezultatul unui proces subiectiv, de exerciţiu de forţă politică în interiorul Guvernului, cel mai puternic ministru a avut câştig de cauză. Ierarhizarea s-a făcut în detrimentul unor categorii socio-profesionale cu rol esenţial într-o societate: profesorii şi medicii. În sănătate salariile sunt intenţionat ţinute la un nivel ridicol şi jignitor de mic pentru a-i obliga pe medici şi pe asistente să plece. Este o formă indirectă de a-i da afară pe oameni”, a afirmat Donţu.

El a mai spus că sistemul de salarizare propus presupune  reducerea în continuare a personalului din sectorul public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu: „Bugetarii vor recupera la anul 11% şi nu 15% din diminuarea de 25% a salariilor”.
 Vizualizări articol: 1181 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Donţu: „Bugetarii vor recupera la anul 11% şi nu 15% din diminuarea de 25% a salariilor”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inflatia? trimis de
( 2 dec 2010, 12:51:29
Daca ati fi stiut si de inflatie ati fi putut calcula ca reducerea aia de 25% ramane, iar de fapt gogoasa asta cu "cresterea salariilor" e de undeva de 1% in termeni reali.
2.   Du-te mah si te C.a.C.a trimis de
( 2 dec 2010, 22:44:07
ESTI PROST DE DUHNESTE PROSTIA PA CALEA UNDELOR RADIO SI IN PRESA SCRISA. DACA VEZI CA ESTI PRAF, STAI DRACU LA COLT SI NU TE MAI BAGA IN SEAMA CA TELEVIZORU STRICAT.
ESTI DOAR O PIESA STRICATA CARE AR TREBUI INLOCUITA CAT MAI REPEDE PENTRU REVIGORAREA PARTIDULUI.
DACA AI MAI AVEA UN PIC DE CREIER, DAR NU TE LASA FUDULIA...DE UNDE SI VORBA ACEEA....TE-AI RETRAGE ONORABIL DESI NU STII CU CE SE MANANCA
CUM AR SPUNE UN PROFESOR DE-AL MEU....ESTI ZERO BARAT, NU VALOREZI NIMIC PENTRU NIMENI...STINGE LUMINA SI PLEACA...LASA-NEEEEEEEEEE ODATA CU PROSTIILE TALE SUNTEM SATUI CA DE PAINEA FARA SARE

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei