Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 dec 2010 - Anul XV, nr. 284 (4575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Alarmant

51 de suceveni depistaţi cu HIV/SIDA, în ultimii patru ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

51 de suceveni, printre care şi copii, au fost depistaţi cu HIV/SIDA în ultimii patru ani, arată o statistică întocmită de coordonatorul programului judeţean de specialitate, medicul infecţionist Corina Stănescu.

Potrivit raportului, în 2006, numărul seropozitivilor luaţi în evidenţă era de 151, în timp ce numărul pacienţilor aflaţi în tratament cu antiretrovirale era de 130. În 2006, au fost depistate cinci cazuri noi de îmbolnăvire şi două decese, suma totală alocată pentru programul de HIV/SIDA din judeţ fiind de 3.112.333 lei.

 

În 2007, şase persoane din judeţ au pierdut lupta cu boala şi au murit

În 2007, în evidenţele de specialitate figurau 154 de pacienţi, dintre care 138 se aflau în tratament. Suma totală alocată pentru programul de HIV/SIDA a fost de 3.013.778 lei, arată statistica dr. Corina Stănescu. Potrivit raportului întocmit de medicul infecţionist, 2007 a fost anul în care nouă persoane din judeţ au aflat că sunt seropozitive, în timp ce alte şase au pierdut lupta cu boala şi au murit.

În 2008, numărul pacienţilor luaţi în evidenţă era de 157, dintre care 137 în tratament cu antiretrovirale, suma totală alocată pentru programul de HIV/SIDA fiind de 3.508.121 lei. În 2008, medicii au depistat nouă cazuri noi şi au semnalat patru decese în rândul bolnavilor.

 

Din cauza infecţiei cu HIV/SIDA, în 2010, cinci suceveni au murit

În 2009, evidenţele indică 163 de pacienţi, dintre care 148 sub tratament, nouă pacienţi nou depistaţi şi trei decese. În 2010, potrivit datelor prezentate de medicul Corina Stănescu, numărul pacienţilor luaţi în evidenţă a ajuns la 176, dintre care 158 urmează un tratament cu antiretrovirale. În acest an, 19 persoane au fost depistate cu infecţie HIV/SIDA, cifra fiind cea mai mare din ultimii patru ani. Dintre cazurile de boală nou diagnosticate, respectiv un nou-născut, doi copii cu vârste între doi şi şase ani şi 16 adulţi cu vârste între 19 şi 58 de ani, patru sunt focare familiale. Suma totală alocată pentru programul de HIV/SIDA în 2010 a fost de 3.724.000 lei. Tot în acest an, numărul sucevenilor care şi-au pierdut viaţa din cauza teribilei maladii a fost de cinci.

 

Integrare socio-profesională: trei liceeni, 14 studenţi şi doi masteranzi

„Evoluţia fiecărui pacient înregistrat este urmărită atât din punct de vedere medical, cât şi din punct de vedere social şi psihologic. De asemenea, unul dintre aspectele abordate tot mai des în ultimii ani este cel al prevenirii transmiterii virusului HIV, dar, totodată, insistăm şi asupra consecinţelor ce apar în situaţiile în care o persoană care se ştie ca fiind seropozitivă transmite cu bună ştiinţă infecţia”, a spus medicul.

Corina Stănescu a precizat că în ceea ce priveşte integrarea socio-profesională a persoanelor cu HIV/SIDA din judeţ situaţiile sunt diverse. Astfel, există tineri care, din motive medicale sau de discriminare, şi-au întrerupt studiile în urmă cu mai mulţi ani, dar sunt şi câţiva absolvenţi de şcoli profesionale, licee şi chiar facultăţi. La ora actuală, evidenţele persoanelor seropozitive din judeţ indică trei liceeni, 14 studenţi şi doi masteranzi.

Data de ieri, 1 decembrie, a marcat Ziua Mondială de Luptă Anti-SIDA, marcată şi la Suceava şi Fălticeni prin diferite activităţi specifice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 51 de suceveni depistaţi cu HIV/SIDA, în ultimii patru ani.
 Vizualizări articol: 1574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
51 de suceveni depistaţi cu HIV/SIDA, în ultimii patru ani3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei