Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 dec 2010 - Anul XV, nr. 283 (4574)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acuzaţii grave

Fost prim-procuror, cercetat de DNA în cazul dosarelor măsluite de la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul în care era cercetată pentru fapte de corupţie fosta grefieră de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, Angelica Mariana Bulughiană (43 de ani), acuzată că, pe vremea când era angajată a unităţii de parchet, a măsluit mai multe dosare penale, scăpând de judecată mai mulţi indivizi, în schimbul unor sume de bani, va ajunge pe birourile procurorilor anticorupţie, existând indicii clare că în spatele măgăriilor s-ar afla şi un procuror.

Cum dosarele problemă au fost instrumentate de unul şi acelaşi procuror, Gheorghe Rusu, care, ani la rând, a fost prim-procurorul Parchetului de la Vatra Dornei, toate suspiciunile se îndreaptă asupra acestuia.

Procurorul general al Sucevei, Vasile Mandici, declara în urmă cu câteva luni, la scurt timp după ce „Monitorul” a scos la iveală tot acest scandal, scriind despre percheziţia din locuinţa Angelicăi Mariana Bulughiană, pe atunci încă grefieră la unitatea de parchet din Vatra Dornei, că, dacă vor exista indicii certe că în afacerea dosarelor măsluite s-ar afla şi un procuror, atunci competenţa ar reveni procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Zilele trecute, potrivit surselor noastre, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au declinat competenţa în acest caz Serviciului Teritorial al DNA Suceava.

Contactat telefonic, ieri după-amiază, procurorul general Vasile Mandici a confirmat faptul că dosarul a fost declinat procurorilor anticorupţie.

Surse apropiate anchetatorilor ne-au mărturisit că în afacere nu este exclus să fi fost implicaţi şi subofiţeri de poliţie.

Aseară, am reuşit să dăm telefonic şi de fostul prim-procuror Gheorghe Rusu. Acesta ne-a spus că nu are nici o legătură cu tot acest scandal, preferând să nu mai facă şi alte declaraţii.

 

Şi soţul grefierei recunoaşte că a dat şpagă

În urmă cu aproximativ două săptămâni, au fost trimişi în judecată doi dintre indivizii ale căror dosare au fost închise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, iar unul dintre aceştia este chiar soţul grefierei Bulughiană, Neculai Bulughiană (63 de ani).

Pe 21 martie 2007, la ora 17.15, acesta a fost prins la volanul unui Opel Vectra, pe raza municipiului Vatra Dornei, cu o alcoolemie de 2,40 la mie.

Dosarul a fost trimis de Poliţie cu propunere de trimitere în judecată, însă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei soluţia a fost aceea de scoatere de sub urmărire penală.

După aproape trei ani, odată cu izbucnirea scandalului de corupţie, dosarul a fost redeschis şi preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, iar anchetatorii au stabilit că în încercarea de a se sustrage răspunderii penale, Neculai Bulughiană a adus doi martori care au dat declaraţii nesincere şi a solicitat calculul retroactiv al alcoolemiei, recunoscând că cererea sa a fost admisă prin coruperea unor funcţionari publici.

Din informaţiile pe care le deţinem, muşamalizarea unui dosar ar fi costat în jur de 1.000 de euro.

În ultimii cinci ani, peste 300 de dosare la regimul circulaţiei au fost închise pe motiv că fapta nu prezintă gradul social al unei infracţiuni.

Anchetatorii nu au precizat până în acest moment câte dosare au fost măsluite pentru a nu mai ajunge pe mâna judecătorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fost prim-procuror, cercetat de DNA în cazul dosarelor măsluite de la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 2539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Fost prim-procuror, cercetat de DNA în cazul dosarelor măsluite de la Vatra Dornei4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ipocrizie! trimis de
( 1 dec 2010, 12:14:36
Dl.Rusu face acum pe-a fecioara intre talhari, dar cand era pe val nu facea un secret din manariile ce-i erau in putere! Omul asta se murdarea cu orice, pentru orice! Si un "kil" de branza era bun pt. el...La cate a facut (din cele cunoscute si dovedite), merita din plin sa si plateasca!
Acum se smereste si e la biserica in fiecare duminica...Dar cam tarziu...
2.   EEEEEE trimis de
( 1 dec 2010, 14:20:57
E heee, ahoo ahooo , domnul Rusu noroc de pensie , si daca se ingroasa gluma se interneaza pe la niscaiva Spitale de psihiatrie si e absolvit de orice vina.Tot grefiera e vinovata ca ea nu avea atata stres.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei