Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 dec 2010 - Anul XV, nr. 283 (4574)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cinci din şase

Poliţistul de frontieră care lucra pentru contrabandiştii de ţigări, trimis în arest pentru 29 de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţistul de frontieră care vindea informaţii contrabandiştilor de ţigări a fost arestat ieri dimineaţă. Agentul-şef Doru Davidean va sta 29 de zile după gratii, după ce Tribunalul Suceava a acceptat cererea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava. Alături de Davidean, în beciurile Poliţiei Suceava au mai ajuns alte patru persoane care se ocupau cu traficul de ţigări de contrabandă aduse din Ucraina. Este vorba de Dan Florin Irimescu, de 22 de ani, Claudiu Vasile Bodnar, de 30 de ani, Mihai Cioată, de 21 de ani, toţi trei din Bilca, şi Mihai Ovadiuc, de 40 de ani, din Dărmăneşti. Un alt individ reţinut de DIICOT şi propus pentru arestare, Cornel Ovidiu Vâslă, în vârstă de 30 de ani, din comuna Frătăuţii Noi, a primit interdicţia de a părăsi localitatea pentru 29 de zile. Soluţia Tribunalului Suceava nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Suceava.

 

O reţea care fusese constituită încă din februarie

Reţeaua destructurată de cei de la Crimă Organizată funcţiona încă din luna februarie a acestui an. Pe perioada monitorizării, anchetatorii au ajuns la concluzia că membrii reţelei s-au schimbat şi au sporit numeric. Un rol important a avut cooptarea agentului-şef Doru Davidean, de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Vicov. Anchetatorii susţin că, în timp ce se afla la serviciu, acesta se interesa de locaţiile în care sunt dispuse maşinile cu sistem de termoviziune, precum şi pe unde patrulează poliţiştii de frontieră, pe zona de frontieră verde adiacentă localităţilor Bilca – Frătăuţii Noi, şi apoi îi informa pe membrii grupării, pentru a nu cădea în plasa oamenilor legii.

Anchetatorii au stabilit că gruparea a efectuat zece transporturi de contrabandă în perioada iunie-noiembrie 2010, de fiecare dată fiind vorba de mii, zeci de mii sau sute de mii de ţigări trecute ilegal peste fâşia verde. Au fost şi cinci situaţii în care ţigări de contrabandă trecute peste graniţă de această grupare au fost interceptate în urma unor controale în trafic. În maşinile trase pe dreapta de poliţie se aflau de la 9.600 până la aproape 250.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

 

Percheziţii şi bunuri ridicate

Luni dimineaţă, oamenii legii au descins în 20 de locaţii din judeţele Suceava şi Galaţi, de unde au săltat 12 indivizi care făceau parte din această grupare. În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 151.480 de ţigarete, 9.920 de euro, 44.345 de lei, trei autoturisme, 42 de telefoane mobile, 29 de cartele de telefonie mobilă şi mai multe înscrisuri, urmărindu-se adunarea de noi indicii care să probeze activitatea infracţională a grupării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul de frontieră care lucra pentru contrabandiştii de ţigări, trimis în arest pentru 29 de zile.
 Vizualizări articol: 772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 11 voturi
Poliţistul de frontieră care lucra pentru contrabandiştii de ţigări, trimis în arest pentru 29 de zile4.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei