Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 dec 2010 - Anul XV, nr. 283 (4574)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Viaţa de noapte şi evenimentele în Suceava

Am putea crede că în Suceava viaţa de noapte e plină de energie şi lumea mişună la sfârşit de săptămână prin localurile sucevene care oferă distracţie tinerilor dornici de a petrece, însă cam în fiecare seară, după ora 23 nu prea se mai vede activitate în oraş. Doar ceva studenţi şi elevi pe care nu prea îi ajunge criza sau oameni dornici de a-şi etala diverse lucruri prin oraş sau localuri mai sunt activi după ora asta.

Vara nu prea merg lucrurile tare bine, însă cum a început anul universitar (şi ăla cu mai multe rele decât bune uneori), majoritatea localurilor din Suceava s-au grăbit să se transforme în bine-cunoscutul club. În acest moment orice locaţie selectă, orice restaurant sau orice bombă infectă îşi anunţă câte o seară sau două de club, în speranţa că vor atrage şi alte categorii de clienţi ca sa le mărească profitul sau să le salveze afacerea. Băutura gratuită (lucru bun pentru studenţi, că nu toţi trăiesc pe spatele părinţilor) a devenit un mod simplu şi eficient de a atrage oameni, informaţie nelipsită de pe sutele de afişe lipite prin tot oraşul, lăutarii marchează seri studenţeşti, iar muzica de la radio sau TV devine standardul pentru fiecare “club”.

Indiferent dacă e cald sau extrem de frig, cea mai mică fustă din garderobă nu trebuie să lipsească la fete. Nu contează că vei tremura până ajungi în vestita locaţie pe care ai ales-o, nu contează că mergi pe jos până acolo dacă autobuzele nu mai circulă după ora 23 şi nu ai bani de taxi, contează că acolo vei atrage priviri, masculi generoşi şi chiar poţi câştiga o sticlă de băutură dacă-ţi etalezi formele pe scenă, dansezi lasciv sau te dezbraci. Doar e criză, aşa că nu deranjează pe nimeni dacă în timp ce tu arăţi că “ai cu ce”, mai câştigi şi ceva pe lângă. Părinţii oricum nu prea le au cu internetul să vadă în următoarele zile poze cu plodul lor dezmăţându-se.

În acest context, evenimente care ar avea un caracter benefic culturii sucevene duc lipsă de public, artişti cu adevărat valoroşi concertează în propriul lor ecou uneori, iar încercarea de a promova ceva calitativ devine o luptă cu morile de vânt. Devine astfel puţin logică ideea de a oferi mai mult decât trebuie pentru a putea spera la succesul scontat în organizarea unui eveniment. Totuşi, în acest fel, ne întrebăm care este adevărata distracţie pentru tineri? Continuăm să ne umilim pentru o sticlă de băutură dezbrăcându-ne de haine şi moralitate sau încercăm să sperăm la lucruri utile, plăcute şi valoroase.

Adrian CRĂCIUNESCU

Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viaţa de noapte şi evenimentele în Suceava.
 Vizualizări articol: 1488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.94/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 16 voturi
Viaţa de noapte şi evenimentele în Suceava3.9516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Buna! trimis de
( 2 dec 2010, 16:27:37
Esti cam pesimist...probabil ca un eveniment iesit din comun te'a determinat sa scrii acest articol.
Ma mira faptul ca materialul e redactat de un 'baiat'...mai mult decat atat, tind sa cred ca vreti o schimare in comportamentul fetelor. Insa, ma scuzati...nu voi vreti sa se intample toate astea? Sau ati ajuns la saturatie?
Inteleg ca e un strigat de ajutor sau poate un semnal de alarma...speram ca poate cineva il va auzi.

Felicitari pentru initiativa si...publicatie!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei