Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 nov 2010 - Anul XV, nr. 279 (4570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiune poliţie

Amenzi şi şoferi lăsaţi fără permise, după un control la trecerile de pietoni din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţii de la Biroul Rutier al Poliţiei municipiului Suceava au organizat acum două zile o acţiune de control în trafic, în zona trecerilor de pietoni, sancţionând şoferi care nu au dat prioritate, dar şi persoane care au traversat strada neregulamentar. Acţiunile de acest gen se vor repeta periodic, statisticile poliţiei arătând că din numărul total de accidente produse în primele nouă luni ale acestui an în municipiul Suceava, 61% au fost de tipul impact şofer-pieton.

 

Pietoni care trec strada aiurea şi şoferii care nu dau prioritate, în proporţii egale

Acţionând între 9.00 şi 14.00 şi apoi seara, de la 15.30 la 17.30, poliţiştii au aplicat un total de 31 de amenzi, cu o valoare de 3.300 de lei. Au fost depistaţi trei şoferi care nu au dat prioritate la trecerile pentru pietoni şi alţi cinci care au trecut pe culoarea roşie a semaforului, tot în zona unui loc marcat,  cei opt fiind amendaţi, dar şi lăsaţi fără permise de conducere pentru o perioadă de 30 de zile. În privinţa pietonilor, oamenii legii au fost mai blânzi, aplicând sancţiuni contravenţionale doar în cazul a patru persoane care au traversat prin locuri nepermise. Restul sancţiunilor contravenţionale au fost pentru alte tipuri de abateri, în special lipsa centurii de siguranţă.

Comisarul-şef Laurenţiu Hermeniuc, şeful Biroul Rutier Suceava, a precizat că în acest an se observă o proporţie egală între numărul de accidente produse din cauza pietonilor care trec strada neregulamentar şi al celor provocate de şoferii care nu dau prioritate la zebră, cert fiind doar că accidentele cu pietoni sunt în număr mare.

 

Pericol mai mare de accidente, din cauza nopţilor mai lungi

În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii, împreună cu lucrători de la Primăria Suceava, au verificat gradul de vizibilitate al trecerilor de pietoni. S-a constatat că este nevoie de refacerea marcajelor în zona unei treceri de pietoni de pe strada Gheorghe Doja, în timp ce pe strada Parcului, în zona Cetăţii, se impune amenajarea unei zebre, pentru copiii de la o grădiniţă din apropiere.

„În această perioadă a anului, orele de lăsare a întunericului coincid cu intervalele de timp în care copiii vin şi pleacă de la şcoală sau grădiniţă, acelaşi lucru fiind valabil şi în cazul salariaţilor, astfel că şoferii trebuie să manifeste o atenţie şi mai sporită în trafic”, a avertizat comisarul-şef.

 

Sfaturi pentru şoferi şi pietoni

Ca reguli generale, pietonii sunt avertizaţi să traverseze drumul doar prin locuri marcate şi obligatoriu după ce se asigură, în timp ce în cazul deplasării în afara oraşului se impune procurarea unei veste reflectorizante. De asemenea, foarte important, pietonii trebuie să circule numai pe partea stânga a şoselei, cu faţa spre maşini. În privinţa şoferilor, aceştia trebuie să reducă viteza în zona trecerilor de pietoni şi să fie foarte atenţi când observă copii la marginea drumului, aceştia fiind cei mai imprevizibili în trafic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi şi şoferi lăsaţi fără permise, după un control la trecerile de pietoni din Suceava.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Amenzi şi şoferi lăsaţi fără permise, după un control la trecerile de pietoni din Suceava5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei