Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 nov 2010 - Anul XV, nr. 279 (4570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie scandaloasă

Câmpulungul, lăsat în beznă pentru a se face economie la buget

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Câmpulung Moldovenesc rămâne în beznă în fiecare noapte, timp de trei ore, măsura fiind dispusă de conducerea primăriei locale pentru a se face economie la buget. Discutabila decizie este dezaprobată aproape unanim de localnici, oamenilor fiindu-le frică să mai iasă din case, în timp ce hoţii şi tâlharii au acum un aliat de nădejde: bezna.

 

Pentru poliţişti, pompieri şi şoferii de pe ambulanţe, urgenţele care apar în intervalul orar 1.00-4.00, când toate cele peste 2.000 de lămpi de iluminat din municipiu se sting, sunt un adevărat coşmar. Printre gropile de pe străzile secundare ale municipiului şi în beznă, maşinile de intervenţie nu au cum să ajungă în timp util la urgenţele sesizate. Şi mai grav este că hoţii îşi pot face de cap la adăpostul întunericului.

Un caz elocvent în acest sens este tâlhăria petrecută în noaptea de 16 spre 17 noiembrie a.c., când, puţin după ora 2.00, o vânzătoare de la un magazin non-stop a fost prădată. Un individ rămas deocamdată necunoscut i-a pus femeii cuţitul la gât şi, sub ameninţare, i-a luat 400 de lei dintr-un sertar, dispărând în noapte. Surse judiciare au precizat că tâlharul a fost surprins de o cameră video, însă, din cauza beznei, nu a putut fi recunoscut, plus că, la adăpostul întunericului, a putut dispărea imediat. Aşadar, un caz concret ce a şi fost semnalat de Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc administraţiei locale.

„Toate comunele arondate Poliţiei noastre au iluminat public pe timp de noapte, doar în municipiu s-a ajuns la această situaţie. Fără îndoială această întrerupere a iluminatului încurajează infractorii şi îi pune în pericol pe cetăţenii oneşti ai municipiului”, ne-a declarat comisarul Dan Zoltan Apopei, şeful Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc.

 

Primarul din Câmpulung, imposibil de găsit

În ultimele zile am încercat să-l contactăm pe primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Constantin Gabriel Şerban, atât pe două telefoane mobile, cât şi pe numărul fix de la secretariatul instituţiei. Din păcate, la telefoanele mobile acesta nu a răspuns, iar de la secretariat ni s-a comunicat că este pe teren. În cele din urmă, viceprimarul Mihăiţă Negură a fost cel care ne-a explicat cum stau lucrurile. El a arătat că factura la energie electrică achitată în fiecare lună în contul iluminatului public este imensă, în jur de 50.000 de lei, după cum se ştie municipiul fiind foarte întins. S-au căutat soluţii pentru reducerea facturii, s-a identificat una şi s-a trecut la efectuarea unui test. 

 

Pe 30 noiembrie se decide dacă municipiul mai rămâne în beznă

„Am decis să oprim iluminatul public între orele 1.00 şi 4.00 din noapte, pe o perioadă de o lună şi jumătate. Noi, executivul, am luat decizia, vedem câtă economie se realizează şi apoi stabilim dacă măsura rămâne în vigoare”, ne-a spus Negură.

El a admis că această întrerupere are şi părţi negative, în special cea legată de încurajarea infractorilor, şi este posibil ca după 30 noiembrie, când se încheie perioada de test începută pe 15 octombrie, să se revină la iluminatul public pe întreg parcursul nopţii. Întrebat dacă nu este posibil ca măcar o parte a străzilor să fie iluminate, el a precizat toate lămpile de iluminat se întrerup şi se pornesc simultan, astfel nici aceasta nu este o soluţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câmpulungul, lăsat în beznă pentru a se face economie la buget.
 Vizualizări articol: 902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Câmpulungul, lăsat în beznă pentru a se face economie la buget5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E bun si asa.... trimis de
(26 nov 2010, 12:49:06
sa va interesati va rog si de comuna Burla,aici lumrile se sting la ora 22-23....Primarul Papuc Gheorghe=hot ordinar,nesimtit, pe la primrie dak il vezi jum. de ora pe zi e sarbatoare!!!!!jos cu comunistul!!!!!
2.   Din rau in mai rau ! trimis de
(26 nov 2010, 18:32:04
Acesti tampiti care ne conduc urbea nu mai au idei cum sa mai faca economii pe seama locuitorilor acestui catun , fie vorba intre noi ... numai municipiu nu este !, avem cartiere in care se traieste exact ca-n evul mediu ,fara apa curenta ,canalizare (buda in fundul gradinii), dar avem taxe si impozite maxime ( de municipiu). Gurile rele spun ca se face economie la curent in vederea montarii iluminatului ornamental de sarbatori. Sa-i bata D...zeu .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei