Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 nov 2010 - Anul XV, nr. 279 (4570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hoţie

Trandafirii din sensul giratoriu Burdujeni s-au făcut “nevăzuţi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 150 de trandafiri pitici, plantaţi de angajaţii Primăriei Suceava pe spaţiul verde din rondul sensului giratoriu de la Burdujeni pentru a-l înfrumuseţa, au dispărut misterios.

Dispariţia lor a fost constatată la scurt timp după amenajarea spaţiului verde din jurul ceasului montat în sensul giratoriu, spre surprinderea celor care i-au plantat, care luaseră şi măsuri de precauţie suplimentare.

Mai exact, tot de teama celor care au obiceiul de a smulge florile plantate pe marginea străzilor, fie pentru a le muta în grădinile lor, fie pentru a le vinde la piaţă, rădăcinile trandafirilor au fost legate cu sfoară de câte un ţăruş bine înfipt în pământ.

Chiar şi aşa, hoţii de trandafiri şi-au demonstrat măiestria, făcând trandafirii să dispară peste noapte, cu tot cu ţăruşi.

“Din păcate, din aranjamentul floral care i-ar fi încântat pe burdujeneni, dar şi pe cei aflaţi în trecere, anul viitor, nu au mai rămas decât 10-15 trandafiri, pe care i-am scos noi, să-i mutăm în altă parte, pentru că acolo deja nu mai aveau nici un rost. Se pare că singura soluţie pentru a preveni astfel de acte de vandalism este să punem camere video de supraveghere, şi chiar asta vom şi face anul viitor, vom pune o cameră video în sensul giratoriu din Burdujeni”, a spus viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi.

Cazurile de “dispariţie” a florilor plantate de cei de la Domeniul Public pe spaţiile verzi sunt nelipsite, an de an sute de bulbi de lalele, trandafiri sau alte plante cumpărate adeseori de peste hotare, pentru a înfrumuseţa străzile oraşului, fiind “vânate” de persoane care, culmea, nu au fost prinse niciodată, deşi totul se petrece la vedere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trandafirii din sensul giratoriu Burdujeni s-au făcut “nevăzuţi”.
 Vizualizări articol: 1031 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Trandafirii din sensul giratoriu Burdujeni s-au făcut “nevăzuţi”4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sens giratoriu trimis de
(26 nov 2010, 13:28:31
Mai bine ar scoate si bradul acela din giratoriu, pt ca reduce vizibilitatea pentru soferi
1.1  RE: Sens giratoriu trimis de
(26 nov 2010, 17:18:23
Ce vizibilitate ai nevoie in sensul giratoriu? Acorzi prioritate de stanga si atat. N-ai nevoie de prea multa vizibilitate...;) Stima!
1.2  RE: Sens giratoriu trimis de
(26 nov 2010, 18:29:37
Pentru DORNARO ... se pare ca tu nu ai nici o treaba cu regulile de circulatie. intr`un sens giratoru se acorda prioritate de stanga conform: Art. 167. - Nu are prioritate de trecere vehiculul care intra într-o intersectie cu circulatie în sens giratoriu fata de cel care circula în interiorul acesteia;

si se pare ca tu nu simti nimic de craciun, bradul are si el rolul sau acolo unde este, cand erai copil (probabil si acum esti un copil si nu stii prea multe) nu asteptai sa vina Mos Nicolae, Mos Craciun, Iepurasul ...
Asa si acel brad are rolul de a infrumuseta orasul/cartierul ( acel loc unde este amplasat) O zi buna in continuare si nu cred ca are rost comentariile astea...
ti`ar place sa stai intr`un oras plin de noroi, gunoaie, gropi si multe chestii de genul ...? atunci muta`te din Suceava care este un oras cat de cat frumusel as putea spune eu.
1.3  RE: Sens giratoriu trimis de
(27 nov 2010, 10:31:48
@ICS_SI_ZER0 + COSTYYYSV In sensul giratoriu nu se acorda prioritate de stanga ci se cedeaza trecerea in favoarea celor aflati deja in giratoriu (nu exista compunerea asta de termeni in legislatie). In codul rutier exista doar prioritate de dreapta care, in orasul asta, a disparut. In rest, aveti dreptate.
1.4  RE: Sens giratoriu trimis de
(27 nov 2010, 19:47:18
Da domnule HAGBARD...dar de obicei intr-un sens giratoriu se acorda prioritate celor care vin din stanga. Corect zici ca nu exista acesti termeni in legislatie. Cel mai bine ar fi sa se zica prioritate catre cei care sunt deja in sensul giratoriu cum ai si afirmat, dar romanu foloseste expresia "prioritate de stanga". Corecta sau nu, am intalnit expresia asta destul de des...
2.   Exista? trimis de
(26 nov 2010, 18:33:16
In loc sa disponibilizati niste puturosi mari absolventi de Spiru Haret (ca si coana Udrea)din primarii,ati disponibilizat politisti comunitari.Chiar si asa,nu se vede ca ar exista politie in Suceava.Propun reducerea cu inca a 25% a salariului politistilor care trebuiau sa-si faca serviciul in zona respectiva!
3.   Chiar asa... trimis de
(26 nov 2010, 18:37:51
Cand o sa putem plati in primarie o taxa sau un impozit la un singur ghiseu?La voi chiar daca se introduce posibilitatea platii on-line,tot asa o sa ramana:un angajat stie sa butoneze calculatorul iar altul sa numere banii!La munca,ba,cum spune premierul,nu la trandavit pe banii nostri!
4.   Intrebare trimis de
(27 nov 2010, 09:49:22
Unde au fot politistii comunitari? Cred ca ii pazeau pe hoti sa nu fie prinsi de persoane particulare. Furtul nu s-a produs in cinci minute a durat pana au scos trandafirii. Daca politistii nu-i pazeau inseamna ca erau la cald(baut) in vreo carciuma, doar nu doreati sa ste afara, e frig.
5.   Trandafiri trimis de
(27 nov 2010, 10:26:21
Ar fi trebuit sa ii caute imediat pe la "floraresele" din oras. Sigur se gaseau cativa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei