Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 nov 2010 - Anul XV, nr. 279 (4570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Măsuri aspre

Nereguli grave printre procesatorii de carne şi lapte şi două unităţi închise

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a organizat, ieri, o întâlnire cu procesatorii de carne şi lapte din judeţ, ocazie cu care aceştia au fost avertizaţi să nu mai facă rabat în privinţa respectării normelor sanitar-veterinare, cel puţin câţiva dintre ei fiind deja descoperiţi cu nereguli grave. Doctorul Petrea Dulgheru, şeful DSVSA Suceava, a anunţat că la trei unităţi de procesare au fost descoperite recent nereguli, în cazul a două dintre acestea fiind sistată activitatea.

 

„Dacă mai găsim o singură abatere, pregătiţi-vă să închideţi definitiv abatorul”

Cea mai grosolană încălcare a legislaţiei a fost constatată la abatorul SC Nicşan Călineşti SRL. Aşa cum a relatat Monitorul de Suceava încă de săptămâna trecută, pe un câmp din apropierea abatorului au fost găsite tone de deşeuri de animale, cele mai multe aruncate într-un şanţ lung de aproape 50 de metri. Administratorul unităţii, Maria Nicşan, a încasat două amenzi în valoare de 80.000 de lei, iar activitatea abatorului a fost sistată până când deşeurile vor fi duse la incinerare, iar zona în care au fost aruncate acestea va fi igienizată.

„Trebuie să ne luptăm mult timp de acum încolo ca să scoatem această pată de pe faţa Bucovinei, să ştergem acele imagini cu tonele de organe în putrefacţie, pe câmp. Dacă mai găsim o singură abatere, pregătiţi-vă să închideţi definitiv abatorul”, a fost mesajul lui Dulgheru către Maria Nicşan.

 

Probleme cu igiena şi lipsa de documente de provenienţă a animalelor

Şeful DSVSA Suceava a mai anunţat că, din cauza condiţiilor de igienă precare, a fost închisă temporar şi unitatea Lacto Zaharia din Frumosu. De asemenea, probleme au mai fost descoperite şi la SC Prodincom Suceava, unde s-au găsit 15 oi sacrificate, a căror provenienţă nu a putut fi stabilită deoarece lipseau obligatoriile documente de însoţire.  

Sanitar-veterinarii i-au avertizat pe procesatori că au numeroase semnale privind animale intrate la abatorizare fără nici un fel de acte de provenienţă (ceea ce înseamnă că nu există nici o garanţie că acestea sunt sănătoase) pentru verificarea trasabilităţii urmând a se efectua inclusiv controale în trafic, împreună cu Poliţia.

 

Se vor înteţi controalele

„Vreau să vă anunţ că începând de astăzi controalele vor fi mult mai intense. Până acum am considerat că nu e normal ca agentul economic să fie controlat tot timpul, m-am gândit să fie lăsat să muncească, însă se pare că unii nu au înţeles cum trebuie această toleranţă. Nu uitaţi că aveţi ştampilă ovală, faceţi comerţ intracomunitar, şi acesta nu se poate face oricum”, a fost mesajul de avertizare al doctorului Petrea Dulgheru, la şedinţa de instruire cu procesatorii desfăşurată ieri la Conacul Domnesc.

În prezent, în judeţ există 15 unităţi de procesare carne şi 22 de procesare lapte care pot face comerţ în spaţiul UE, iar alte câteva urmează să se deschidă la începutul anului viitor.      

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nereguli grave printre procesatorii de carne şi lapte şi două unităţi închise.
 Vizualizări articol: 854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Nereguli grave printre procesatorii de carne şi lapte şi două unităţi închise5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O mare vrajeala trimis de
(26 nov 2010, 12:02:31
VRETI SA STITI UN ADEVAR MARE,ACESTE FIRMENU SUNT DE ACIASI CULOARE POLITICA SAU NU AU ACCEPTAT SA COTIZEZE LA GREU,SPUN ACEST LUCRU CA SUNT UNITATI CU DEFICIENTE MULT MAI GRAVE SI NICI BAREMI NU CALCA PE ACOLO DOMNUL DULGHERU DE CE PENTRU CA SUNT PDL SAU.........SA DAU UN EXEMPLU GAPA LACT,TOATE ZONELE DE APA DIN ZONA PUT DE ZERUL DEVERSAT ATAT IN PARIURILE DIN ZONA CAT SI IN SOMUZ DAR E PDL,FABRICUTA DE LA FOSTUL CAP IULI MON SRL ACOLO ZERUL SE DA DIRECT IN CANALUL CE SE SCURGE IN SOMUZ MAI SA O LASAM CU VREJELI DEALE DOMNULUI DULGHERU-CAT ATI LUAT DE LA JITARU SAI DATI AVIZ SANITAR DE FUNCTIONARE???????????????????
2.   Comentariu trimis de
(26 nov 2010, 14:41:43
domnule popescu,
are dreptate doctorul Dulgheru, acest abator trebuie sa functioneze cu oameni competenti,cu pregatire in domeniu; nu conteze numai banii este vorba de sanatatea oamenilor;administratora nicsan este lipsite de orice bun simt,taie animale in orice stare or fi,vii, moarte,le transforma in carne;
pentru resturile in putrefactie raspandite pe camp ,abatorul ar trebui inchis definitiv,oameni iresponsabili; excoaca de nicsan sa-si plateasca datoriile pe care le are de la o multimr de oameni.
3.   =)) trimis de
(26 nov 2010, 23:42:35
Voi ati observat ca tipu din poza are 2 mustati? Si amandoua sunt deasupra ochilor rolling on the floor
4.   Cata ipocrizie ! trimis de
(27 nov 2010, 17:49:22
Domnule Dulgheru nu va mai prefaceti ca nu stiti ce se intampla in parohia dvs. Controlul
in urma caruia Nicsan a luat amenzile pe care le-a luat a fost facut deoarece s-a sesizat
presa locala altfel nu v-ati fi deranjat deloc sa mergeti pe teren. Dupa cum am inteles citind articolele din presa, activitatea abatorului trebuia suspendata pana la remedierea
deficientelor(igienizarea terenului pe care au fost aruncate si ingropate acele resturi). Tin sa va anunt( in caz ca nu stiati) ca activitatea acelui abator nu a fost sistata nici macar pentru o zi iar iar resturile au fost acoperite cu un strat subtire de pamant. Probabil asteptati sa se intample vreo nenorocire si atunci poate ca va ve-ti face datoria cu adevarat. Ca o urare personala sper ca va plac mezelurile din carne de cal si ca aveti apucaturile pe care le avea D.T. Remes, caz in care ma gandesc ca mana Domnului poate face dreptate si va urez, sincer POFTA BUNA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei