Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 nov 2010 - Anul XV, nr. 279 (4570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Publicitate sinistră

Coşciugele şi coroanele mortuare, interzise ca reclamă pe străzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sicrie mici – mari, coroane mortuare înflorate mai tare sau mai puţin, după preţ, rezemate de peretele magazinului, panglici negre fâlfâind sinistru la colţuri de stradă, mesaje de adio, pentru cei trecuţi în nefiinţă, care îţi sar în ochi în timp ce mergi pe stradă, cruci de lemn, de fier sau de marmură, sprijinite de pereţii blocurilor, sunt imagini pe care le vezi acum în toate cartierele municipiului Suceava, nu în zone mărginaşe, ci în zonele cele mai intens circulate.

Comercianţii de articole funebre şi-au făcut un obicei din a înţesa zonele unde îşi desfăşoară activitatea de articolele mortuare pe care le vând, ignorând complet efectele pe care publicitatea lor sinistră le are asupra celor care trec pe acolo, de la copii care sunt confruntaţi de mici cu reprezentarea morţii, până la cei care sunt afectaţi de pierderea celor dragi.

Abundenţa de articole funerare expuse pe străzile Sucevei, pe spaţiul deţinut de comercianţi, dar cel mai adesea pe domeniul public, pe trotuarele pe care ar trebui să circule populaţia, nu să troneze coşciuge şi coroane mortuare, a dus la agasarea populaţiei, care, nemulţumită, a cerut administraţiei locale să ia măsuri în această privinţă.

În şedinţa de ieri a Consiliului Local Suceava, a fost interzisă expunerea în faţa spaţiilor comerciale sau pe clădiri, în vederea comercializării, pentru reclamă sau în alte scopuri, a articolelor specifice pompelor funebre.

Încălcarea acestei interdicţii se pedepseşte cu amenzi de la 500 la 2500 de lei.

De asemeni, iniţiatorii proiectului de hotărâre, primarul Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi, au interzis expunerea în faţa spaţiilor comerciale sau pe clădiri şi a mobilei, materialelor de construcţii, instalaţiilor tehnico-sanitare etc, amenzile fiind cuprinse tot între 500 şi 2500 de lei.

Decizia luată ieri în şedinţa deliberativului local vine şi ca urmare a sesizărilor făcute de unii consilieri locali, precum Virginel Iordache şi Cornel Caşu, care au spus că este anormal ca domeniul public, în special trotuarele şi străzile, să fie ocupat cu articolele scoase la vânzare de diverşi comercianţi, locul de expunere al acestora fiind în interiorul magazinelor proprii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coşciugele şi coroanele mortuare, interzise ca reclamă pe străzi.
 Vizualizări articol: 885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 11 voturi
Coşciugele şi coroanele mortuare, interzise ca reclamă pe străzi4.2511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Consens! trimis de
(26 nov 2010, 11:14:57
intr-adevar, e o masura foarte buna! macar in fata  ☭  consiliul local manifesta consens! atat de ostentativ ne asteptau la fiecare parter de bloc sicrie si coroane, incat mai lipseau stimulentele pentru inmormantare. amin!
2.   O initiativa foarte buna trimis de
(26 nov 2010, 11:34:02
O initiativa foarte buna, felicitari!
3.   Comentariu trimis de
(26 nov 2010, 16:13:04
buna idee,speram sa fie aplicata imediat!
4.   Mi se pare cel mai corect. trimis de
(26 nov 2010, 17:15:57
Interzicerea reclamelor acestor produse mortuare mi se pare o idee foarte buna. Daca ai de cautat ceva...pentru o inmormantare...magazine sunt la tot pasul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei