Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 nov 2010 - Anul XV, nr. 279 (4570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc a reclamat comisarului pentru Educaţie că opoziţia nu susţine un sistem de învăţământ competitiv

Vineri, 26 Noiembrie 2010 (17:06:25)

Premierul Emil Boc s-a întâlnit, vineri, cu comisarul european pentru Educaţie, Androulla Vassiliou, căreia i-a spus că opoziţia nu susţine Legea Educaţiei, promovată prin angajarea răspunderii, şi că membrii acesteia doresc să menţină sistemul actual, ce nu corespunde standardelor UE.

Prim-ministrul a făcut aceste remarci, vineri, la Palatul Victoria, în cadrul unei întâlniri cu comisarul european pentru Educaţie, Cultură, Multilingvism şi Tineret, Androulla Vassiliou.

"Sunteţi aici la momentul potrivit, dar, de fapt, nu dorim să vă amestecăm în politica noastră internă", a spus premierul Boc la începutul discuţiilor cu comisarul european.

Vassiliou a precizat, la rândul ei, că a fost foarte atentă în ceea a spus pe tema dezbaterilor politice privind noua lege a educaţiei.

Şeful Executivului a subliniat însă că între Guvern şi opoziţie există o "mare luptă politică", care are drept miză modernizarea învăţământului românesc.

"Cunosc statutul comisarului, dar vreau să menţionez că acum există o mare dezbatere şi o luptă politică în România între Guvern şi opoziţiei privind noua lege a Educaţiei. Noi susţinem că legea promovată de Guvern modernizează sistemul de învăţământ şi, în acelaşi timp, e în acord cu standardele de competitivitate din Uniunea Europeană. În schimb, opoziţia doreşte să menţină sistemul actual, care nu este competitiv şi nu oferă copiilor români o legătură cu piaţa muncii. Dar eu cred că vom reuşi într-un fel sau altul!", a afirmat primul-ministru Emil Boc.

Comisarul european pentru Educaţie, Cultură, Multiligvism şi Tineret, Androulla Vassiliou, face, vineri, o vizită în România la invitaţia preşedintelui Senatului, Mircea Geoană. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc a reclamat comisarului pentru Educaţie că opoziţia nu susţine un sistem de învăţământ competitiv.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc a reclamat comisarului pentru Educaţie că opoziţia nu susţine un sistem de învăţământ competitiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei