Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 nov 2010 - Anul XV, nr. 271 (4562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În faţa judecătorului

Minorul acuzat că a furat trei maşini şi a provocat un grav accident rutier susţine că era drogat cu etnobotanice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adolescentul în vârstă de 17 ani, din municipiul Fălticeni, acuzat că a furat trei maşini, iar cu una dintre ele a provocat un grav accident rutier la Iaşi, lovind pe o trecere de pietoni o bonă şi un copilaş în cărucior, era consumator de etnobotanice.

Mărturisirea a fost făcută chiar de către Iulian Iustin Scutaru în faţa magistraţilor Judecătoriei Fălticeni, în momentul arestării sale preventive.

Scutaru a spus că toate faptele de care este acuzat au fost comise sub influenţa produselor etnobotanice, pe care le cumpăra dintr-un magazin de pompe funebre din Fălticeni, aparţinând Cristinei Boschi (42 de ani), care a fost arestată ulterior, după ce, printre pliculeţe cu prafurile halucinogene, s-au găsit substanţele interzise din lista drogurilor de risc şi de mare risc.

Audiat la începutul acestei luni de procurorii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DIICOT)  -Serviciul Teritorial Suceava, Dumitru Scutaru, tatăl adolescentului în vârstă de 17 ani, a declarat că aflase de la câţiva prieteni de-ai fiului său că acesta consuma produse etnobotanice.

Ba mai mult, a povestit tatăl lui Iulian Iustin Scutaru, într-o seară, şi-a surprins băiatul, în timp ce se afla împreună cu încă trei-patru tineri de vârsta lui, în magazinul de pompe funebre al Cristinei Boschi.

Minorul în vârstă de 17 a intrat într-un program de consiliere pe linie antidrog.

 

Trimis în judecată de procurorii din Fălticeni 

În urmă cu o săptămână şi jumătate, adolescentul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, pentru două infracţiuni de furt de maşini şi pentru o infracţiune de conducere fără permis, fapte comise în raza de competenţă a acestei unităţi de parchet.

În total, susţin oamenii legii, Iulian Scutaru este acuzat de furtul a trei maşini (două din Fălticeni, un BMW 520 şi un Peugeot 307, şi una din Roman, un Ford Mondeo), dar şi de mult mediatizatul accident produs pe o trecere de pietoni din Iaşi.

Pe 13 septembrie a.c., aflat la volanul autoturismului Peugeot, Iustin Iulian Scutaru avea să comită o faptă care a şocat opinia publică atât din Iaşi, cât şi din Suceava.

La o trecere de pietoni monitorizată video, o bătrână în vârstă de 60 de ani, bonă a unui copilaş de doi ani, s-a angajat în traversarea regulamentară a străzii.

Un autobuz care circula pe banda întâi a oprit, dându-i prioritate, ceea ce nu s-a mai întâmplat şi în cazul maşinii conduse de fălticenean.

Peugeot-ul condus de Scutaru venea cu viteză pe banda a doua şi le-a lovit în plin pe cele două persoane. În urma impactului violent, femeia a fost aruncată câţiva metri şi a ajuns în stare gravă la spital. Căruciorul copilului s-a răsturnat, dar băieţelul a scăpat teafăr ca prin minune. Suceveanul a fugit de la locul accidentului, dar după mai puţin de 24 de ore a fost prins, pe raza judeţului Neamţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minorul acuzat că a furat trei maşini şi a provocat un grav accident rutier susţine că era drogat cu etnobotanice.
 Vizualizări articol: 2819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Minorul acuzat că a furat trei maşini şi a provocat un grav accident rutier susţine că era drogat cu etnobotanice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Etno folclor trimis de
(17 nov 2010, 11:22:11
Minorul trebuie sa stea un pic la mititica sa se calmeze. Asa este normal si firesc sa se intample. Daca faptul ca a fost drogat este prezentat in ziar ca pe o scuza ... Toti drogatii ajung sa omoare oameni si apoi se scuza. Nu e acelasi lucru cu consumul de alcool ? Daca era beat tot asa il scuzati ? Interesant !
2.   Etnobotanice trimis de
(17 nov 2010, 11:30:30
Si fratiorul sau mai marisor umbla in anturaje destul de dubioase,asta se intampla cand taticul le pune totul pe tava la printisori.Parintii au cea mai mare vina deoarece neglijeaza educatia tanarului copil.Iar despre justitia din romania nu pot sa spun decat ca isi face datoria 100%,lucreaza dupa legi facute de parlamentari(unii dintre parlamentari au terminat intai facultatea si dupa aceea au absolvit si liceul) asadar ce va tot mirati ca nu avem legi bune.Dar sa nu uitam un lucru ca pe acesti parlamentari au ajuns acolo datorita noua prostimii,gloatei din Romania.Asadar "CIOCU MIC CA ACUM NOI SUNTEM ACUM LA GUVERNARE"
3.   Mesaj trimis de
(17 nov 2010, 13:35:44
Intr-adevar,mesajul subliminal pe care il transmite autorul articolului este clar ; tinarul drogat este nevinovat de furturi,de accident,de fuga de la locul faptei,ce mai,de toate infractiunile produse.Si dupa gindirea ziaristului,poate ar trebui facut cetatean de onoare al municipiului Falticeni. Domnule ziarist,faptul ca era drogat nu constitue o circumstanta atenuanta,ci una agravanta.
3.1  RE: Mesaj trimis de
(17 nov 2010, 14:04:23
Cred ca Sergiu Rusu a vrut sa scoata in evidenta faptul ca acest consum de droguri usoare ii poate aduce pe unii copii in stari terebiliste. Stari care nu ar fi atat de pronuntate daca nu ar fi inicitate prin consumul de stupefiante. Legea, din fericire si pe drept, nu acorda clementa si circumstante atenuante nici drogatilor si nici betivilor. Cazul prezinta interes psihologilor scolari si mai putin procurorilor! Si soldatilor rusi in al doilea razboi mondial li se dadea o jumatate de hleba si o sticla de vodka, pentru mai mult curaj! De asta si sportivii sunt verificati antidoping!
4.   :) trimis de
(17 nov 2010, 19:30:13
Prostii sa creada desteptii sa se intrebe...Oare era drogat??? Cu neuronul ala pe care il mai are,si ala intr-o doaga, cum s-a gandit el oare sa declare ca a fost drogat cu etnobotanice??? Oare nu i s-au luat probe pentru analize??? De ce nu au descoperit atunci ca era drogat??? Ideea asta i-a bagat-o in cap cineva foarte destept, ca sa scape cu o pedeapsa mai usoara sau chiar fara nici opedeapsa ca doar asa o sa se intample din cate prevad eu...Are relatii taticutu si il scoate basma curata ca sigur e baietas de bani gatari de gabor ca doar astia se cred grozavi...Sa infunde puscaria ca nu stiu daca o sa mai apuce batranetea...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei