Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 nov 2010 - Anul XV, nr. 271 (4562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultat

Instalaţiile de telescaun şi teleschi din judeţ, fără probleme majore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Controlul asupra instalaţiilor de transport cu cablu pentru persoane care există în judeţul Suceava a arătat că deocamdată nu sunt riscuri în ceea ce priveşte siguranţa în exploatare. Comisia instituită prin ordin de prefectul Sorin Arcadie Popescu a verificat cele 17 instalaţii de telescaun şi teleschi şi a constatat că singurul teleschi neautorizat de ISCIR - de fapt, o instalaţie artizanală cu o lungime de 100 de metri- se află la Poiana Stampei, şi a dispus intrarea în legalitate a acestuia, inclusiv în ceea ce priveşte certificatul de urbanism şi autorizaţia de construcţie.

Potrivit raportului prezentat de prefectul Popescu, pe pârtia Negreşti din Vatra Dornei sunt două instalaţii telescaun cu o capacitate de transport de 240 de persoane/oră şi un teleschi cu capacitate de 500 persoane/oră, toate autorizate şi deservite de personal instruit corespunzător.

La Popasul Turistic Bucovina, de la Suceviţa, teleschi-ul este dezansamblat, la Cârlibaba sunt două astfel de instalaţii, cu capacitate de 380 şi 410 persoane/oră, corespunzătoare din punct de vedere tehnic, iar la Vatra Dornei, pe pârtia mare, sunt patru instalaţii teleschi cu capacitate de 380-550 persoane/oră, corespunzătoare, la fel ca şi un nou teleschi, cu capacitate de 900 de persoane/oră, în proces de autorizare.

În curs de autorizare este şi telescaunul de la Gura Humorului, de 388 persoane/oră, la fel ca şi personalul de deservire.

 

Toate instalaţiile de teleschi şi telescaun trebuie dotate cu grup electrogen

Cu instruirea personalului mai au de lucru şi cele două firme din Câmpulung Moldovenesc, care deţin două telescaune de 300, respectiv 330 persoane/oră.

Fără probleme sunt instalaţiile teleschi de la Mălini, cu capacitate de 1000 persoane/oră şi de la Pasul Mestecăniş, de 185 persoane/oră.

Dacă din punct de vedere al siguranţei transportului comisia nu a avut observaţii majore, în schimb, în ceea ce priveşte măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor, majoritatea firmelor şi administraţiilor locale care au în exploatare instalaţii de transport cablu pentru persoane au primit recomandări în acest sens din partea ISU. De asemenea, ISCIR a recomandat efectuarea reviziei generale înainte de începerea iernii. Tot ca măsuri care trebuie duse la îndeplinire în termenul cel mai scurt comisia de control a dispus asigurarea spaţiilor pentru intervenţii SMURD, ambulanţă şi pompieri, dotarea cu truse de prim ajutor, verificarea periodică a instalaţiilor electrice de forţă şi de iluminat şi dotarea cu grup electrogen ca alternativă la alimentarea cu energie electrică.

Comisia de control a fost formată după ce, în urmă cu două săptămâni, 43 de persoane au rămas blocate timp de o oră şi jumătate din cauza unei avarii minore la un telescaun la Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instalaţiile de telescaun şi teleschi din judeţ, fără probleme majore.
 Vizualizări articol: 1009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Instalaţiile de telescaun şi teleschi din judeţ, fără probleme majore4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei