Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 nov 2010 - Anul XV, nr. 271 (4562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La prima reevaluare

Aproape jumătate dintre orbii cu permis de conducere au pierdut certificatele de handicap

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reevaluarea primului lot de persoane cu handicap vizual grav sau accentuat care au permis de conducere auto, de către Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap, a scos de la plata indemnizaţiilor aproape jumătate dintre cei programaţi pentru examinare. Potrivit directorului Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava, Florin Tărnăuceanu, în data de 11 noiembrie a.c. au fost invitate la Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap 20 de persoane cu handicap grav sau accentuat care deţin permis de conducere auto.

Şase dintre cei invitaţi nu s-au prezentat la data amintită, situaţie în care Direcţia a stabilit sistarea plăţii indemnizaţiei de persoană cu handicap începând cu data de 1 decembrie a.c. Alte două persoane s-au mutat de la adresa care se află în baza de date a Direcţiei de Asistenţă Socială şi nu au anunţat schimbarea domiciliului în termen legal, fiind de asemenea scoase din plată din data de 1 noiembrie a.c. O tânără care în prezent are vârsta de 19 ani şi căreia i-a expirat certificatul de încadrare în grad de handicap nu s-a mai prezentat la reevaluare, iar 11 persoane au adus dovada retragerii permisului auto pe motive medicale şi şi-au păstrat certificatul de persoană cu handicap vizual grav sau accentuat, după caz.

Persoanele cu handicap vizual grav primesc 461 de lei indemnizaţie pentru însoţitor, 91 lei pentru abonamentul radio-tv şi energie electrică şi 202 lei indemnizaţia de nevăzător, deci un total de 754 lei.

 

În 18 noiembrie, alţi 40 de nevăzători sunt invitaţi pentru verificări

Cei cu handicap accentuat (gradul II de handicap) primesc o indemnizaţie de 234 de lei, care include şi 60 de lei pentru abonamentul telefonic, iar cele cu handicap vizual mediu (gradul III) au o indemnizaţie de 33,5 lei.

La indemnizaţii se adaugă tichete de transport gratuit şi facilităţi la plata impozitelor.

În urma unui control încrucişat ordonat de prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, peste 200 de suceveni au fost găsiţi că deţin concomitent certificat de handicap vizual şi permis de conducere auto. Toţi cei aflaţi în această situaţie au fost invitaţi la Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap pentru verificări. Din 18 noiembrie numărul de persoane chemate pentru reevaluare este dublu faţă de prima şedinţă, câte 40 pe săptămână.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape jumătate dintre orbii cu permis de conducere au pierdut certificatele de handicap.
 Vizualizări articol: 881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape jumătate dintre orbii cu permis de conducere au pierdut certificatele de handicap5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ? trimis de
(17 nov 2010, 11:25:57
Intreb si eu...nu ar fi trebuit prima data sa se sesizeze Politia Rutiera ca avem orbi cu permis de conducere? si sa le suspende permisele DEFINITIV. Iar abia dupa aia sa se sesizeze si cei de la Comisia de evaluare si sa le zboare pensiile. Si sa ramana si fara permis si fara pensie.

Zic eu ca e mai grav ca aveam la volanul masinilor orbi decat ca aveam niste dobitoci care incasau bani aiurea de la vaca de muls: statul
1.1  RE: ? trimis de
(17 nov 2010, 13:43:18
Nu este cum,Max. La ora actuala nu exista nici posibilitatea tehnica si nici protocoalele de rigoare intre institutii.Teoretic,acest lucru l-ar putea rezolva doar hulitele carti de identitate cu cip incorporat.
2.   ? trimis de
(17 nov 2010, 21:32:50
domnule arvinte,ati uitat de examenele medicale obligatorii la ridicarea permisului si de asemenea eu cred ca acele comisii care elibereaza certificatele de nevazatori ar putea sesiza si politia, iar treaba cu cipurile e prea mult pt o tara care are probleme mult mai mari decat niste carti de identitate pe care nu o sa le poata citi nimeni! Protocoalele exisa numai ca nepasarea si indiferenta duc la aceste dezacorduri
3.   Nevazatori cu permis trimis de
(17 nov 2010, 22:37:24
Mai sunt si altfel de cazuri: Greseala a fost ca atunci cand au fost declarati nevazatori intr-un anumit grad de handicap nu li s-a cerut si dovada anularii permiselor de conducere: tractorist- ruterist, auto, etc. Acum sunt chemati toti desi unii sunt la 75-85 ani iar unii chiar nu se pot deplasa si nu au mai urcat la volan de 10-30 ani. O parte chiar nu mai au acele permise de 20 -30 ani si trebuie sa le declare pierdute pt a le se anula permisul pt ca sunt inapti de conduce. Am vazut astfel de cazuri la biroul de eliberari-anulari permise autovehicole. Nu vorbesc aici de cei care sunt in neregula adica sunt sanatosi si conduc si iau si pensie de handicap nevazator.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei