Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 nov 2010 - Anul XV, nr. 271 (4562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protecţia copilului

445 de copii s-au aflat în situaţie de risc, de la începutul anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la începutul acestui an, Serviciul de urgenţă din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a fost solicitat să intervină în 445 de cazuri de copii aflaţi în situaţie de risc. În 176 de cazuri a fost vorba de copii abuzaţi şi neglijaţi de părinţi sau de cei apropiaţi, în grija cărora creşteau. Alţi 80 de minori provin din familii dezorganizate, foarte sărace, care abia reuşesc să le pună o bucată de pâine pe masă celor mici, cu atât mai puţin să-i trimită la şcoală cu rechizite şi uniformă.

Peste 70 de copii au avut nevoie de consiliere psihologică, solicitarea venind din partea părinţilor, din partea şcolii sau a primăriei care monitoriza anumite cazuri sociale din localitate.

Mulţi copii din judeţ (68) suferă din cauza conflictelor între părinţi, care, de cele mai multe ori, se răsfrâng asupra dezvoltării normale a copiilor.

Serviciul de urgenţă de la Suceava a fost chemat şi în 47 de cazuri de familii necăjite, care au solicitat ajutor material şi sprijin pentru instituirea unei măsuri de protecţie pentru copii.

 

Şapte frăţiori minori, în două camere neelectrificate şi neutilate

În luna noiembrie a acestui an, 43 de copii s-au aflat în situaţie de risc şi au avut nevoie de ajutorul asistenţilor sociali din cadrul Protecţiei Copilului Suceava. Un caz monitorizat de Serviciul de asistenţă socială din cadrul Protecţiei Copilului Suceava este şi cel al unei familii cu zece copii, din care şapte sunt minori, cu vârsta cuprinsă între 4 şi 16 ani, ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate.

Copiii au rămas în grija unei surori mai mari, în vârstă de 22 de ani, care este căsătorită şi are doi copii. Echipa de asistenţi sociali din cadrul Serviciului de urgenţă a fost anunţată să intervină în cazul celor şapte minori, pentru că sunt singuri şi locuiesc în condiţii foarte grele. Cei şapte frăţiori minori locuiesc în mansarda unui bloc social, în două camere neelectrificate şi neutilate corespunzător, într-un spaţiu foarte restrâns.

„Cu toate acestea”, după cum ne-a spus purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Liviana Enea, „în momentul în care echipa de la Serviciul de urgenţă i-a vizitat pe copii, aceştia erau supravegheaţi de sora mai mare, erau curat îmbrăcaţi şi aveau preparată hrană pentru ziua respectivă”.

 

Au refuzat să fie daţi la Stat

Chiar dacă s-a pus problema unei măsuri de protecţie socială, o internare a minorilor într-un centru de plasament, nici sora mai mare, şi nici copiii nu au fost de acord cu instituţionalizarea, afirmând că, „în perioada următoare, părinţii trebuie să se întoarcă la domiciliu şi se vor ocupa de noi”.

Liviana Enea a mai spus că cei şapte copii frecventează şcoala şi grădiniţa din localitatea de domiciliu, „şi sunt sprijiniţi de cadrele didactice”.

„Cazul acestor copii va fi monitorizat în continuare, până la sosirea părinţilor. La întoarcerea părinţilor, urmează ca Serviciul de urgenţă, împreună cu serviciul de asistenţă socială din cadrul primăriei de domiciliu, să facă o nouă reevaluare a situaţiei minorilor”, a completat Enea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 445 de copii s-au aflat în situaţie de risc, de la începutul anului.
 Vizualizări articol: 1303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
445 de copii s-au aflat în situaţie de risc, de la începutul anului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei