Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 nov 2010 - Anul XV, nr. 271 (4562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Destin tragic

A supravieţuit trei săptămâni în pădure şi a murit strivit de un ifron cu care lucra în propria curte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Afaceristul din Izvoarele Sucevei care în vara anului 2008 a trăit timp de trei săptămâni în sălbăticie fără apă şi mâncare şi-a găsit sfârşitul acum câteva zile. Ştefan Belmega, de 47 de ani, a murit în propria gospodărie din Brodina de Sus, sat în comuna Izvoarele Sucevei, într-un mod stupid. Pe 9 noiembrie, ifronul cu care Belmega împingea deşeuri de lemn într-o râpă s-a răsturnat după ce malul s-a surpat, iar bărbatul şi-a pierdut viaţa. Sătenii spun că este vorba de un destin ciudat, al unui om care a supravieţuit miraculos în pădure, după ce mâncase şi o cantitate importantă de sodă caustică.

Pe 8 iulie 2008, Ştefan Belmega a plecat de acasă spre Rădăuţi, de unde intenţiona să scoată bani din bancă pentru a-şi plăti o serie de datorii. Nu a mai ajuns la Rădăuţi, iar maşina sa, un Hyundai, a fost găsită abandonată pe un drum forestier. În interior era un bilet de adio, prin care Ştefan Belmega îşi motiva gestul sinucigaş prin aceea că avea o serie de probleme financiare. În apropierea maşinii s-a descoperit şi o pungă cu sodă caustică aproape golită, iar la câţiva paşi vomă amestecată cu sânge. Imediat, pe urmele lui Belmega au plecat sute de oameni. Căutările au durat câteva zile, dar s-au dovedit zadarnice. Când nimeni nu mai credea că-l va revedea vreodată în viaţă, Ştefan Belmega a apărut la casa surorii sale din Argel. Trecuseră 21 de zile de la dispariţie, iar bărbatul era într-o stare jalnică.

 

A supravieţuit miraculos în pădure

A fost adus cu un elicopter la Spitalul Judeţean Suceava, unde i s-au acordat îngrijiri timp de mai multe zile, înainte de a putea descrie ce s-a întâmplat.

„Spune că la un moment dat, ajuns la o intersecţie în Vicovu de Sus, a fost lovit brusc de gânduri negre, fără să-şi poată explica prea bine ce a fost cu el. S-a dus la un magazin şi a cumpărat sodă caustică şi suc, după ce în prealabil consumase şi alcool”, povestea acum doi ani comisarul-şef Constantin Alistar, adjunctul şefului Poliţiei Rădăuţi. 

Afaceristul din Izvoarele Sucevei a povestit că a înghiţit o cantitate importantă de sodă caustică, iar după ce i s-a făcut rău a mers spre un pârâu şi a băut multă apă.

„De aici încolo bărbatul spune foarte puţine despre cele 21 de zile care au urmat. Declară că era într-o stare de confuzie totală, care poate fi pusă pe seama otrăvii care i-a mai rămas în corp. La un moment dat a încercat să caute un pustnic care ştia că ar sta prin pădure. Nu are date concrete despre zonele prin care a umblat, spune că a stat mai multe zile într-un culcuş, a hoinărit prin pădure zile întregi, fără a realiza însă ce se întâmplă cu el şi a încerca să ceară ajutor”, a mai detaliat Alistar.

Ofiţerul a adăugat că ceea ce a povestit Ştefan Belmega are acoperire şi în actele medicale. „Declaraţiile bărbatului sunt susţinute în mare parte de constatările medicilor care l-au avut în îngrijire. Cadrele medicale au confirmat că acesta nu mâncase de multe zile, că era foarte slăbit, iar leziunile de la stomac, ce au necesitat operaţie, vin şi ele în sprijinul celor afirmate de bărbat. Având o constituţie robustă, de muntean, din punct de vedere medical este posibil ca omul să fi rezistat 21 de zile fără mâncare”, a concluzionat comisarul-şef Alistar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A supravieţuit trei săptămâni în pădure şi a murit strivit de un ifron cu care lucra în propria curte.
 Vizualizări articol: 5491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
A supravieţuit trei săptămâni în pădure şi a murit strivit de un ifron cu care lucra în propria curte4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei