Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 oct 2010 - Anul XV, nr. 252 (4543)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Crimă în familie

Surdo-mut, reţinut pentru că şi-ar fi omorât soţia, în cadă, acum şase luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat surdo-mut din municipiul Suceava a fost reţinut, ieri, de procurorii criminalişti, fiind acuzat că, în urmă cu aproape şase luni, şi-a omorât soţia, strângând-o de gât, în timp ce aceasta făcea baie.

Cazul este unul fără precedent în istoria poliţiei sucevene, suspectul oamenilor legii, Vasile Pavăl, acceptând să fie supus la poligraf şi ieşind sincer la aşa-zisul test cu detectorul cu minciuni.

Cu toate acestea, medicii legişti din Suceava, Iaşi şi Bucureşti susţin, în urma necropsiei, că victima, Luminiţa Pavăl (46 de ani), şi ea surdo-mută, a murit sugrumată.

În cursul zilei de astăzi, procurorii criminalişti îl vor duce pe Vasile Pavăl în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, bărbatul fiind acuzat de omor calificat.

 

A acceptat să fie testat cu detectorul de minciuni, pentru a-şi dovedi nevinovaţia

Pe data de 28 aprilie a.c., în jurul orei 19:00, Luminiţa Pavăl a fost găsită moartă în cada unui  apartament din cartierul Obcini, în care locuia împreună cu soţul şi fiica sa. Victima suferea de ciroză hepatică şi obişnuia să consume alcool, prima bănuială fiind aceea că a fost răpusă de boală în timp ce făcea baie.

De altfel, femeia avea o alcoolemie mare în momentul decesului.

Cu toate acestea, medicul de familie nu a vrut să elibereze certificat de deces, iar în ziua următoare, medicii legişti au făcut necropsia pentru a stabili cu exactitate cauza morţii.

Deşi credeau că au de-a face cu o moarte patologică, la un moment dat, legiştii au identificat mai multe leziuni interne la nivelul gâtului, leziuni care s-ar fi putut produce prin sugrumare, motiv pentru care au anunţat poliţia.

Din acel moment, ancheta a fost preluată de ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist.

Două persoane au fost puse pe lista suspecţilor: soţul şi fiica victimei, care, din datele pe care le deţinem, se aflau în apartament, în momentul presupusei crime.

Pentru prima oară, la poligraful din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a fost testat un surdo-mut cu ajutorul unui interpret.

Vasile Pavăl a fost de acord să fie supus testului cu detectorul de minciuni, pentru a-şi dovedi nevinovăţia. A ieşit sincer, iar suspiciunea de crimă părea înlăturată.

Fiica soţilor Pavăl, care nu are deficienţe de auz şi de vorbire, a acceptat şi ea poligraful, însă, la data programată, tânăra se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, motiv pentru care nu a putut fi  testată.

 

Legiştii de la Mina Minovici au dat verdictul: crimă

Deşi în presa locală cazul s-a stins, anchetatorii au continuat cercetările şi au cerut părerea şi medicilor legişti de la Iaşi. Analizând probele recoltate de la necropsia victimei, specialiştii de la Iaşi au ajuns la aceeaşi concluzie: Luminiţa Pavăl a murit sugrumată.

La audieri, soţul victimei le-a explicat anchetatorilor că, după ce şi-a găsit soţia fără suflare în cadă, a tras-o afară din cadă, prinzând-o cu mâinile de gât, argumentând astfel leziunile găsite de legişti.

Cu toate acestea, cazul Luminiţei Pavăl a fost investigat şi în laboratoarele Institutului de Medicină Legală “Mina Minovici” din Bucureşti, iar verdictul celor mai buni legişti români a fost ferm: crimă. Luminţa Pavăl a murit sugrumată.

Dosarul morţii suspecte a Luminiţei Pavăl este unul cât se poate de încurcat.

Rămâne de văzut dacă justiţia va reuşi să stabilească care este adevărul, se face sau nu Vasile Pavăl vinovat de omor calificat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Surdo-mut, reţinut pentru că şi-ar fi omorât soţia, în cadă, acum şase luni.
 Vizualizări articol: 685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Surdo-mut, reţinut pentru că şi-ar fi omorât soţia, în cadă, acum şase luni1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei