Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 oct 2010 - Anul XV, nr. 252 (4543)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dumbrăveni

Ioan Pavăl: „Regulile îndoielnice ale unei guvernări nu pot fi mai presus de voinţa divină”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fundaţia Globaid din Elveţia a donat 100.000 de euro Primăriei din comuna Dumbrăveni, fonduri care vor fi folosite pentru modernizarea şcolii cu clasele I-IV din satul Sălăgeni, precum şi pentru construcţia unei aducţiuni de apă de trei kilometri. Fondurile primite de la fundaţia umanitară din Elveţia vor fi folosite pentru achiziţionarea materialelor necesare realizării investiţiilor, primăria urmând să asigure manopera pentru lucrări.

Primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl, a declarat că din cei 100.000 de euro se vor realiza lucrări de extindere a reţelei de apă potabilă din Dumbrăveni şi până la şcoala din Sălăgeni, de care vor beneficia şi locuitorii acestui sat, înfiinţarea unui cabinet medical în incinta şcolii, modernizarea grupurilor sanitare, dotarea unităţii cu o centrală termică, înlocuirea ferestrelor şi izolarea termică a clădirii.

El a spus că donaţia s-a făcut cu sprijinul conducerii Fundaţiei Globaid din Elveţia, respectiv preşedintele acesteia, apostol districtual Markus Fehlbaum, alături de Bernard Jaberg şi Andre Kreis.

Primarul din Dumbrăveni a subliniat că o contribuţie importantă a avut şi Biserica Nouapostolica România – Societatea Creştinilor Nouapostolica, prin apostol Vasile Cone, episcopii Iulian Rădulescu şi Anton Titu şi prezbiterul districtual Viorel Apetrei. Ioan Pavăl a mai spus că în obţinerea acestei donaţii, un rol important l-a avut şi directorul coordonator al programelor pentru România şi Republica Moldova a Fundaţiei Globaid, Marina Luchian.

„Vreau să le mulţumesc pentru această donaţie. Consider că este o jertfă importantă din partea acestei fundaţii, banii pe care îi primim urmând să fie folosiţi pentru a creşte condiţiile de şcolarizare a elevilor şi preşcolarilor de la şcoala din Sălăgeni, dar şi nivelul de trai al locuitorilor din acest sat”, a spus Ioan Pavăl.

El a adăugat că la unitatea de învăţământ din Sălăgeni învaţă peste 50 de preşcolari şi elevi. De precizat că actuala clădire în care funcţionează şcoala din Sălăgeni a fost construită în anul 2000 din fondurile Primăriei Dumbrăveni.

„Nicolae Iorga rostea celebra maximă: <cine deschide o şcoală, închide o temniţă>. Noi, ca autorităţi locale, am reconstruit şcoala din Sălăgeni în anul 2000, care, în prezent, prin bunăvoinţa Fundaţiei Globaid din Elveţia, este în curs de modernizare. Şi l-am citat pe Nicolae Iorga pentru că în contextul actual această şcoală ar urma ca în viitorul apropiat să fie desfiinţată din raţiuni de ordin economic de către o guvernare care se pare că a găsit ca ultimă soluţie de a economisi bani închiderea şcolilor”, a mai declarat primarul din Dumbrăveni.

 

Biserica Nouapostolica a acordat ajutoare sinistraţilor din Dorneşti

Pe de altă parte, prezbiterul districtual al Bisericii Nouapostolica, Viorel Apetrei, a declarat că pe lângă donaţia către primăria comunei Dumbrăveni, acţiuni umanitare au mai fost făcute şi la maternitatea spitalului din Botoşani, precum şi la Centrul de Copii din Suceava. Viorel Apetrei a subliniat că după reconstrucţia şcolii din Sălăgeni, Biserica Nouapostolica a donat mobilier pentru dotarea claselor de curs. El a mai adăugat că aceeaşi biserică a donat mobilier şi calculatoare la o şcoală din Pătrăuţi, iar după inundaţiile din anul 2008 mai multe familii din comuna Dorneşti au primit donaţii. Locuitorii din Dorneşti afectaţi de inundaţiile de anul acesta au primit donaţii constând în alimente, mobilier şi electrocasnice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Pavăl: „Regulile îndoielnice ale unei guvernări nu pot fi mai presus de voinţa divină”.
 Vizualizări articol: 1062 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ioan Pavăl: „Regulile îndoielnice ale unei guvernări nu pot fi mai presus de voinţa divină”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei