Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 oct 2010 - Anul XV, nr. 231 (4522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Civilizaţie

Rădăuţi, municipiul garajelor moderne

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Igienizare, estetizare, modernizare” sunt câteva dintre priorităţile primarului rădăuţean Aurel Olărean pe care şi le-a propus încă de la instalarea sa în fruntea administraţiei rădăuţene, după cum a declarat domnia sa. Una dintre problemele legate de aceste priorităţi se referă la desfiinţarea garajelor din tablă din municipiu, un fel de „pete negre” în urbanistica locală. Olărean a decis să desfiinţeze toate garajele din tablă, pentru că majoritatea acestora arătau ca un morman de fiare ruginite „plantate” între ansamblurile de locuinţe, şi înlocuirea lor cu garaje din zidărie, garaje construite după un proiect unic la nivelul municipiului. Majoritatea proprietarilor de garaje au înţeles şi au fost de acord cu iniţiativa primarului, iar până la această dată în mai multe zone din localitate, Mihai Viteazul, 1 Mai, Călăraşi, Volovăţului, dar şi în vecinătatea fostului cinematograf „Flacăra”, au apărut module de garaje moderne, construite din zidărie. Trebuie menţionat că au mai rămas doar câteva garaje nerefăcute, însă în scurt timp, după cum au menţionat proprietarii acestora, şi acestea vor fi modernizate.

 

„Am dat fiecărui proprietar de garaj termen de şase luni pentru construirea altuia, din cărămidă sau BCA”

Referitor la problema modernizării garajelor, primarul Aurel Olărean a declarat pentru „Monitorul de Suceava”: „Încă de la preluarea mandatului am inventariat toate garajele din municipiu şi comisia constituită a identificat circa şase sute, din care aproximativ 30 la sută erau construite din tablă, garaje care erau total inestetice, făcând notă discordantă cu imobilele din vecinătate. În aceste condiţii am notificat fiecare proprietar de astfel de garaj şi le-am dat termen de şase luni pentru construirea altuia, dar din zidărie, din cărămidă sau BCA, cum dorea fiecare. Au existat unele neînţelegeri, chiar şi la nivelul executivului local, pentru că viceprimarul de atunci nu înţelegea necesitatea acestei schimbări, până la urmă necesitatea acestei modernizări, şi după câteva runde de întâlniri cu oamenii, aceştia şi-au dat seama de necesitatea înlocuirii vechilor garaje. A fost realizat un proiect comun, au fost emise autorizaţii şi vă pot spune că din ansamblul situat în cartierul Hipodrom au mai rămas doar două-trei garaje nerefăcute, care la această dată sunt în lucru. Poate că acum tronsonul de garaje de acolo este unul model, deşi eu înclin spre varianta occidentală, unde sunt numai parcări deschise. Nu pot să omit nici modulul de garaje moderne construit în vecinătatea fostului cinematograf „Flacăra”, o zonă cochetă, unde s-a lucrat extrem de îngrijit şi de elegant”.

 

„Până la finalul toamnei, personal le voi muta garajele vechi la centrul de colectare a fierului vechi”

Foarte hotărât în „lupta” de înlocuirea a „vechiului cu modernul”, Olărean le promite celor care nu s-au conformat iniţiativei sale că până la sfârşitul toamnei le va muta personal garajele la centrele de colectare a fierului vechi. „De aceea ţin să le mulţumesc celor care s-au conformat iniţiativei mele de înlocuire a vechilor garaje inestetice, iar celor care nu s-au conformat nu le promit, ci le garantez, că până la finalul toamnei, personal le voi muta garajele, după ce vor fi îndeplinite toate căile legale, la centrul de colectare a fierului vechi. Nu voi mai accepta garaje <obosite>, garaje ruginite, care să strice aspectul unei zone întregi, mai mult, chiar acum când la nivelul localităţii se desfăşoară un program de estetizare şi cosmetizare, cu amenajări de parcări, spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii, în cartierele care nu au mai fost modernizate încă de acum 20-30 de ani. Cu titlu de noutate pentru rădăuţeni vreau să anunţ că programul de modernizare care se derulează la această dată prevede şi realizarea unor parcări de tranzit, în afara locurilor închiriate de proprietarii autoturismelor care locuiesc în zonele respective. Mai precis, aceste locuri sunt destinate celor din alte localităţi, care vin în municipiul nostru în vizită, la o rudă, un prieten etc., şi în această perioadă de timp au la dispoziţie parcări care vor fi inscripţionate. Vreau să mai arăt că în parcările realizate de noi am prevăzut locuri cu destinaţie specială pentru persoanele cu handicap, aşa cum este normal şi civilizat”, a încheiat primarul Aurel Olărean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rădăuţi, municipiul garajelor moderne.
 Vizualizări articol: 1236 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Rădăuţi, municipiul garajelor moderne5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pt TARUNUL de Suceava trimis de
( 2 oct 2010, 09:26:44
Ia si invata fraiere.
Vezi ce e la cartodrom. Tiganeala de pe lume.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei