Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 oct 2010 - Anul XV, nr. 231 (4522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Societăţi comerciale care efectuează catering, amendate de Protecţia Consumatorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a aplicat amenzi de 19 mii de lei unor societăţi comerciale din judeţ care prestează activităţi de catering.

Controlul a fost efectuat în luna septembrie şi a vizat verificarea respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la operatorii economici care desfăşoară şi activităţi de catering. Au fost verificate 19 unităţi economice din judeţ, iar în ceea ce priveşte produsele alimentare, s-au verificat peste 3.000 de kilograme de alimente.

Şeful CJPC Suceava, Elena Oanea, a declarat că „abaterile constatate se referă la depăşirea datei limită de consum fie la alimente, fie la sucuri sau bere, nerespectarea orelor de livrare şi a intervalelor de timp de asigurare a serviciilor, în funcţie de comandă, neinformarea consumatorilor cu privire la orele de livrare şi intervalul de timp în care comanda ajunge la consumator, lipsa vizei sanitar – veterinare pentru mijloacele de transport utilizate la transportul alimentelor, lipsa informaţiilor în pliantele publicitare referitoare la preţuri, gramaj, afirmaţia că la prepararea alimentelor se utilizează numai produse tradiţionale, ori regimul produselor tradiţionale este unul special, trebuind să fie înregistrate de către Ministerul Agriculturii şi numai în anumite condiţii”.

În urma controalelor, s-au aplicat amenzi contravenţionale în cuantum de 19 mii de lei.

Comisarii CJPC recomandă consumatorilor să refuze produsele care prezintă semne organoleptice de alterare, modificări ale aspectului, culorii, consistenţei, gustului ori mirosului, sau care au mucegai. Totodată, consumatorii sunt sfătuiţi să solicite şi să păstreze bonul de casă pentru a putea proba, în cazul în care doresc să reclame, calitatea sau siguranţa unui produs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Societăţi comerciale care efectuează catering, amendate de Protecţia Consumatorilor.
 Vizualizări articol: 847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Societăţi comerciale care efectuează catering, amendate de Protecţia Consumatorilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei