Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 oct 2010 - Anul XV, nr. 231 (4522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Măsuri

Administratorii a opt balastiere au dosar penal pentru că exploatau balastul fără autorizaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Inspectoratul de Poliţie Judeţean a întocmit opt dosare penale pe numele administratorilor unor balastiere din judeţ care exploatau balastul fără a avea autorizaţie. Şeful IPJ Suceava, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, a spus că în cadrul acţiunii „Balastiera 2” au fost verificaţi 25 de agenţi economici, constatându-se că o parte dintre aceştia realizează lucrări de exploatare, sortare şi spălare a resurselor minerale fără a deţine autorizaţii de gospodărire a apelor, sau au autorizaţii expirate. Todiruţ a mai precizat că în urma controalelor au mai fost constatate 14 cazuri de evaziune fiscală, 22 de infracţiuni de fals şi uz de fals şi o infracţiune la Legea apelor. De precizat că verificările au fost efectuate de ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Suceava, specialişti ai Administraţiei Bazinale de Ape Siret – Bacău şi ai Serviciului de Gospodărire a Apelor Suceava. În urma controalelor, specialiştii au propus închiderea activităţii agenţilor economici aflaţi în ilegalitate, precum şi a patru staţii de sortare – spălare de agregate minerale şi staţii de preparare a betoanelor. Şeful IPJ Suceava a mai adăugat că după ce au fost controlaţi, patru agenţi economici şi-au reînnoit autorizaţiile de funcţionare.

Nu în ultimul rând, el a arătat că echipele de control au aplicat şi trei sancţiuni contravenţionale cu o valoare de 43.500 de lei.

În ceea ce priveşte plângerile penale, şeful IPJ Suceava a spus că Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat rezoluţia de începere a urmăririi penale împotriva administratorului unei balastiere din Liteni. Acesta este acuzat de faptul că le-a solicitat angajaţilor proprii să exploateze balast din exteriorul perimetrului acordat firmei. Agregatele au fost folosite ulterior la construcţia unui dig prin care a fost deviat cursul râului Suceava pentru a crea accesul spre o altă zonă de exploatare, şi aceasta fiind în exteriorul perimetrului de exploatare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administratorii a opt balastiere au dosar penal pentru că exploatau balastul fără autorizaţie.
 Vizualizări articol: 2702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Administratorii a opt balastiere au dosar penal pentru că exploatau balastul fără autorizaţie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Precizari trimis de
( 1 oct 2010, 12:14:15
autorul articolului nu a informat corect opinia publica.aceste controale si dosare penale nu au fost făcute din ordinul sefului ipj ci a portocalului sef care a cerut acest lucru
sefului ipj intr/o sedinta dupa cum am aflat tot dintr/un articol al monitorului de suceava.se stie foarete bine ca si portocalu sef din judet are astfel de afaceri si cred ca a vrut sa scape de concurenta.este clar ca nu se vrea informarea corecta a opiniei publice pentru a nu afecta imaginea portocalului care a ajuns unde a ajuns si cu contributia unor astfel de afaceristi ilegali dar dupa ce si/a atins scopul,D/zeu cu mila.tipic gastii portocalii.traim bine doar daca interesele noastre nu deranjeaza gramada de portocale,.......aflate deja in stare de putrefactie
2.   Paradox trimis de
( 2 oct 2010, 20:29:33
Doamnelor si Domnilor!La podul Moldovei din comuna Cornu Luncii ,exista o balastiera care exp,loteaza agregatele de cariera in aval de pod.La pod se sorteaza.Sunt cantitati insemnate de produse si agregate de cariera.Podul peste riul Moldova este ciuruit mai rau ca drumurile din Ciad si Somalia.Este plin de gropi-cratere.P:ericol public atit pentru siguranta circulatiei cit si sanatatea,nerviii p;articipantilor la traficul rutier.Niste oameni au solicitat patronului sa puna niste sort de la balastiera sa niveleze gropile.Nimic nu s-a aprobat.Tovarasul primar din Cornu Luncii pe raza careia este podul nu il intereseaza absolut nimic.Un paradox mai mare nu se poate>venit care dorit sa vedeti.Dupa ce treci podul mergi direct in service.Sa ne traiti Domnilor !!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei