Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 sep 2010 - Anul XV, nr. 216 (4507)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Şic şi trendy

Tenişii, pe primul loc în preferinţele elevilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Tocurile, care erau la mare căutare printre adolescente cu ceva timp în urmă, au fost înlocuite de tenişi şi adidaşi. Pe holurile liceelor, în prima zi de şcoală, s-a „tropăit” mai puţin, liceenii preferând încălţămintea sport, care, bineînţeles, dacă este de firmă, „de fiţe”, poate fi costisitoare.

Am văzut adolescenţi care au preferat ca în prima zi de şcoală să vină în uniformă şi tenişi, alţii în blugi şi sacou, fără cravată, şi tenişi. Au lipsit cu desăvârşire bentiţele la fete, care sunt demodate. Un alt element foarte des purtat de adolescenţi este eşarfa. De toate culorile, din tot felul de materiale, eşarfa se poartă la orice, la sacou, la ţinută sport, dar şi la ţinutele casual, pentru un stil relaxat, dar totuşi şic şi trendy.

Nu lipsesc din garderoba adolescenţilor, din „cocteilul” vestimentar al liceenilor, curelele, inelele şi lanţurile de tot felul, brăţările şi cerceii. Am remarcat un machiaj mai discret, mai natural la adolescente, ceea ce aduce un strop de normalitate, după ce ani la rând s-a purtat mult machiajul strident şi fardurile în culori foarte puternice. „Ne inspirăm şi noi de pe la cei de-afară.... Internetul şi revistele pentru adolescenţi ne ajută mult să ne alegem garderoba. Pentru machiaj, folosesc obligatoriu rimelul şi un gloss. În general, adolescenţii vor să se îmbrace cu ceva lejer, care să fie şi în trend, dar care să le dea o anumită libertate, independenţă. Tenişii, eşarfele, tricourile largi sunt nelipsite”, ne-a spus Melania, elevă în clasa a XI-a la un liceu cu ştaif din Suceava.

 

Garoafele şi crizantemele, cele mai ieftine flori de pe piaţă

Prima zi de şcoală a fost „zi bună” pentru florăresele din municipiu, care au vândut cât pentru trei, patru zile. Cele mai ieftine flori de la tarabe au fost garoafele, la doi lei firul, şi crizantemele, la cinci lei firul. Trandafirii se vindeau în florării la opt lei bucata, în timp ce la tarabă, în pieţe, putea fi cumpărat şi la cinci sau şapte lei bucata. Crinul imperial se vindea cam peste tot cu 15 lei, tuberoza la trei sau cinci lei, gladiolele la doi, patru lei, iar gerbera la 10 lei bucata. Comercianţii au spus că nu au modificat preţurile, tocmai pentru a putea să vândă cât mai multe flori. Totuşi, am întâlnit şi florărese care au recunoscut că producătorii au adăugat, încă de sâmbătă, un leu în plus la fiecare fir de floare.

„Au pus şi ei un leu în plus, că omul nu se mai uită acum, când e să cumpere buchet pentru copil, să ducă la şcoală. S-au vândut bine trandafirii şi crizantemele, pentru că ţin mai mult”, ne-a spus tanti Emilia, care îşi vinde marfa într-una din pieţele sucevene. În general, ne-a spus femeia, părinţii au preferat câte un buchet cu flori ambalat, pentru care au scos din buzunare între 15 şi 25 de lei.

Au fost şi părinţi care nu s-au uitat la bani, chiar şi în perioadă de criză, şi au comandat dinainte buchete de flori, la florăriile din oraş, pentru care au plătit între 50 şi 70 de lei.

„Am dorit un buchet mai deosebit şi am ales câteva fire de ginger şi trandafiri albi. Nu contează cât am dat pe buchet. Fetiţa noastră cea mare trece în clasa a V-a şi a dorit un buchet frumos de flori pentru dirigintă”, ne-a spus Mihaela Cornu, o mămică care este obişnuită să cumpere flori, mai ales că are trei fete şcolăriţe.

 

Fără discursuri obositoare şi ore de aşteptare

Deschiderea noului an şcolar la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” şi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, două licee prestigioase din municipiu, s-a făcut fără discursuri obositoare şi ore de aşteptare în faţa şcolii. La „Artă”, careul s-a făcut pe terenul de sport, unde s-au adunat, în jurul orei 9:00, elevi, părinţi, profesori. Manifestarea a debutat cu o scurtă slujbă religioasă, după care au fost anunţate, pe rând, clasele, învăţătorii şi diriginţii de la fiecare grupă de elevi. După ce şi-au auzit numele, profesorii şi elevii s-au retras în clasa care le-a fost repartizată.

La Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava anul şcolar a început într-un ton optimist. În perioada 11 – 15 octombrie,Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava sărbătoreşte zilele liceului, serbare jubiliară -  150 de ani de excelenţă în educaţie. 

„Sperăm ca la solemnitatea de omagiere a colegiului, programată la data de 15 octombrie, familia noastră, a ştefaniştilor, va da strălucirea meritată acestei adevărate Alma Mater a spiritualităţii bucovinene. Opinia noastră este că permanent crezul elevilor şi profesorilor şcolii noastre a fost şi trebuie să rămână cel exprimat atât de elocvent de Virgilius: <Munca biruie toate>”, a spus, la deschiderea noului an şcolar, directorul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, profesorul Dan Popescu.

El a mai completat că „prin dăruirea noastră, a profesorilor de astăzi, prin dorinţa de performare a voastră, a elevilor colegiului, prin înalta reputaţie profesională a celor mai mulţi absolvenţi ai noştri, să omagiem una din cele mai importante cetăţi spirituale ale învăţământului românesc”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tenişii, pe primul loc în preferinţele elevilor.
 Vizualizări articol: 838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Tenişii, pe primul loc în preferinţele elevilor3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Penibil trimis de
(14 sep 2010, 11:40:43
Ce articol... bine macar ca nu e pe prima pagina.
2.   Oile din Romania trimis de
(14 sep 2010, 15:30:23
Adolescentele din Romania sunt ca oile. Isi trag 3-4 'pitipoance - mari gagici' tocuri, si gata toate la fel. La fel si cu tenesii. Eu nu am auzit intr-o tara occidentala ca pe cineva il doare capul cum e incaltata respectiva sau cum e imbracata, sau etc. No time for stupidity!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei