Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 sep 2010 - Anul XV, nr. 216 (4507)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senat: Finanţarea învăţământului preuniversitar particular acreditat, preponderent de la buget

Marţi, 14 Septembrie 2010 (19:31:41)

Senatorii au adoptat, marţi, o propunere legislativă care prevede ca finanţarea învăţământului preuniversitar particular acreditat să se facă preponderent de la bugetul de stat şi de la bugetele locale.

Senatul a adoptat, cu 82 de voturi "pentru", şase "împotrivă" şi patru abțineri, un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii 84/1995 a învăţământului.

Propunerea legislativă, care a fost adoptată tacit de Camera Deputaților, îi are ca iniţiatori pe senatorul PSD Ecaterina Andronescu şi deputatul PSD Cristian Dumitrescu, pe senatorii PDL Mihail Hărdău, Orest Onofrei, Alexandru Pereş şi deputatul PDL Maria Ardeleanu şi pe deputatul PNL Cristian Adomniţei.

Potrivit proiectului, unităţile de învățământ obligatoriu organizat prin învăţământ preuniversitar particular acreditat vor funcţiona ca unităţi finanţate din fonduri alocate de la bugetul de stat, de la bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale pe a căror rază îşi desfăşoară activitatea şi din alte surse.

În actul normativ se mai arată că alocarea fondurilor pentru finanţarea de bază a unităţii de învăţământ se face pe baza aceleiaşi formule de finanţare, care ia în considerare costul standard pe elev sau preşcolar, numărul de elevi sau preşcolari din unitatea de învățământ, precum şi factorii de corecţie dependenţi de densitatea de elevi în zonă, severitatea dezavantajelor, de limba de predare şi alţi factori.

Potrivit legii, alocaţia financiară stabilită ca parte din finanţarea de bază ce revine unui elev sau preşcolar se alocă şi unității de învățământ obligatoriu organizat prin învăţământul preuniversitar particular acreditat în care este înscris elevul.

Comisia pentru învățământ propusese inițial plenului respingerea iniţiativei legislative, motivând că Executivul a adoptat un nou proiect al Legii educației, care se află, în prezent, în dezbaterea comisiei.

Senatorii au respins raportul negativ propus de comisie şi au adoptat proiectul în varianta inițiatorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senat: Finanţarea învăţământului preuniversitar particular acreditat, preponderent de la buget.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senat: Finanţarea învăţământului preuniversitar particular acreditat, preponderent de la buget0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei