Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 sep 2010 - Anul XV, nr. 216 (4507)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Şcoală nouă

Peste 100.000 de euro, investiţi în educaţia copiilor din Udeşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii din două localităţi ale comunei Udeşti au intrat ieri în săli de cursuri moderne, după ce conducerea primăriei a reuşit să finalizeze în timp util lucrările începute încă din 2007. Aproape 300 de copii vor putea învăţa în condiţii moderne, chiar dacă pentru a tăia panglicile inaugurale a fost nevoie de eforturi financiare deosebite. Începute acum trei ani cu fonduri de la Guvernul României, construcţiile de la Grădiniţa Udeşti şi renovarea totală a Şcolii din Reuseni au intrat în impas din cauza lipsei banilor. Aşa se face că în 2008 şi 2009 lucrările au stagnat, moment în care conducerea Primăriei Udeşti a decis că trebuie să ia pe cont propriu cele două proiecte.

„De la începutul anului şi până în prezent am cheltuit pentru cele două unităţi de învăţământ peste 350.000 de lei, iar suma totală va creşte la 470.000 de lei. Toţi banii provin din bugetul propriu al Primăriei Udeşti, asta în condiţiile în care am avut alocaţi de 10-12 ori mai puţini bani faţă de alte primării cu acelaşi număr de locuitori, dar conduse de reprezentanţi ai PD-L. Dacă mai punem în balanţă şi rectificările bugetare negative care ne-au dijmuit bugetul local, se poate crea o imagine generală asupra eforturilor făcute pentru a inaugura grădiniţa din Udeşti şi şcoala din Reuseni”, a declarat Săvel Botezatu, primarul comunei Udeşti.

Cele două investiţii au costat 1,22 milioane de lei, din care Primăria Udeşti a contribuit cu aproape 40%, în timp ce Guvernul României a alocat diferenţa de bani, dar în cursul anului 2007.

Grădiniţa de la Udeşti a fost ridicată din temelii şi va găzdui trei grupe de preşcolari cu o capacitate de 25 de locuri fiecare, precum şi două clase în care vor învăţa 60 de elevi.

La Reuseni, pentru cei 150 de copii s-au construit patru săli de clasă noi pentru elevi şi una pentru preşcolari.

În afara celor două unităţi şcolare, Primăria Udeşti a cheltuit bani şi pentru celelalte şapte şcoli şi grădiniţe, astfel încât ieri copiii au putut păşi în săli de clasă decente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 100.000 de euro, investiţi în educaţia copiilor din Udeşti.
 Vizualizări articol: 1830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Peste 100.000 de euro, investiţi în educaţia copiilor din Udeşti4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Udesti trimis de
(14 sep 2010, 13:21:09
Investitiile de la Udesti s-au realizat ca urmare a ”eforturilor” disperate a dnei Morariu Aurora, care cu orice pret a incercat impiedicarea finalizarii investitiilor, dar si ca urmare a ”bunei colaborari” dintre conducerea scolii si primarul comunei.
O sfatuim pe dna secretara a scolii sa mai ia cate un extraveral.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei