Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 sep 2010 - Anul XV, nr. 216 (4507)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Reacţie

Flutur, bine primit de profesori şi părinţi la deschiderea anului şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Solicitarea liderilor sindicali naţionali din învăţământ, de a boicota participarea liderilor politici la deschiderea anului şcolar, în semn de protest faţă de reducerea salariilor cu 25 la sută, nu a avut ecou la Suceava.

La una dintre instituţiile de învăţământ fanion ale municipiului Suceava, la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1, la eveniment a participat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, însoţit de inspectorul general şcolar, Petru Carcalete. Flutur a fost prezentat de directoarea Tamara Brutaru elevilor şi părinţilor acestora şi a fost invitat să le transmită un mesaj de început de an şcolar. Fără o atmosferă festivă aranjată, în rumoarea specifică aglomeraţiilor de copii, Gheorghe Flutur le-a spus elevilor, părinţilor şi profesorilor că intenţia administraţiei este ca fiecare şcoală să fie la nivel european, ceea ce presupune atât dezvoltarea la maximum a aptitudinilor copiilor, cât şi materii şcolare competitive şi implicarea părinţilor mai mult în viaţa şcolii.

„Noua legislaţie are în vedere ca elevii să-şi facă o parte din teme la şcoală, nu acasă. Trebuie să-i învăţăm să înveţe pentru că noile tehnici, calculatorul, sunt foarte bine venite, dar trebuie să ştie să înveţe. Îmi exprim speranţa că din aceste şcoli, aşa cum Suceava a fost o pepinieră de oameni de valoare, vor ieşi în continuare valori. Vă doresc să rămâneţi Şcoala Nr.1 a Sucevei”, a spus Gheorghe Flutur.

 

Un voluntar din Corpul Păcii va preda limba engleză la Şcoala Nr. 1

Inspectorul şcolar general, Petru Carcalete, a accentuat şi el că Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 este una dintre cele mai bune din judeţ şi a felicitat părinţii, profesorii şi elevii.

„Aceasta este deja o şcoală europeană, cu school after school, mai trebuie o sală de sport. În viitorul cel mai apropiat sper ca acest lucru să se împlinească”, a spus Carcalete, care a adăugat că, deşi anul şcolar a început într-o zi de 13, este convins că va fi un an bun.

Mesajul poliţiei sucevene a fost transmis de agentul Emil Macovei.

Potrivit directorului adjunct Gabriela Mihai, la Şcoala cu clasele I-VIII Nr.1 sunt 25 de clase, dintre care 12 de gimnaziu, cu 620 de elevi şi 39 cadre didactice. De ieri, pentru următorii doi ani, din colectivul profesoral face parte şi un voluntar în Corpul Păcii din SUA, care va preda limba engleză.

Gheorghe Flutur a plecat de la festivitate înainte de terminarea momentului inaugural din curtea şcolii, condus de directoarea Brutaru. Întrebat care este motivul prezenţei sale la deschiderea anului şcolar, Flutur a răspuns că a venit în calitate de şef al administraţiei judeţene şi că este singura şcoală la care a participat la acest eveniment.

„Nu sunt aici ca om politic, ci ca şef al administraţiei judeţene. Am discutat despre terenurile şi sălile de sport deoarece este important să vezi la faţa locului nevoile şcolii”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur, bine primit de profesori şi părinţi la deschiderea anului şcolar.
 Vizualizări articol: 2895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.6 din 7 voturi
Flutur, bine primit de profesori şi părinţi la deschiderea anului şcolar1.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ingrată postură! trimis de
(14 sep 2010, 12:58:13
Ca Șef al Administrației județene a trebuit să ia parte și să asigure ca în această calitate va sprijini învățământul sucevean, dar în ce privește sprijinul ce-l dă învățământului actuala guvernare și creatorul ei de la Cotroceni, ce-ar fi putut să spună? Că este întrutotul de acord cu aplicarea acestui program, cum a transmis și atunci, direct de la București, în legătură cu reducerea pensiilor și salariilor bugetarilor?
2.   Si voi... trimis de
(14 sep 2010, 13:01:09
Profesorii, sa mancati o mare bucata de rahat de lamaie sau de menta! Nici de aceasta urare nu au avut parte profesorii, ca se subantelege de ce vor avea parte acestia in acest an si in multi ani de-acum incolo daca ne mai pastoreste (la propriu) Flutur si cu gasca lui de pedelei.
3.   Revin trimis de
(14 sep 2010, 13:02:39
Păi acest "program politic" ce a dus la subfinanțarea cronică a educației sau sănătății îl are coautor și pe domnul Flutur, nu-i așa? Și atunci?
4.   A gresit adresa prioritatilor trimis de
(14 sep 2010, 13:03:53
cred ca era mai important sa mearga la una din scolile unde s/a protestat pentru decizia de a fi inchisa decit la una din buricul tirgului unde toate sunt bine si frumoase.rusinos pentru un conducator care a ajuns in cea mai importanta functie din judet mintind ca va fi alaturi de oamenii judetului,foarte rusinos si cred ca ar trebui sa/si recunoasca infrinferea in neonorarea promosiunilor facute alegatorilor(printre care am fost si eu,lucru pe care il regret enorm si imi cer scuze de la toti ceilalti candidati la presedentia cj ca am facut cea mai proasta alegere)si sa/si dea demisia de onoare.
5.   Foormidabil trimis de
(14 sep 2010, 15:34:48
ce nerusinat si nesimtit , cum de mai are curajul sa iasa in fata ? u-i nici o diferenta fata de ceausescu . macar ala era nebun si prost . dar asta-i nesimtit rau de tat.
6.   De ce sunt prosti suceveni trimis de
(14 sep 2010, 15:36:47
Cum poti tu ca parinte sau ca profesor sa apreciezi ce au facut nesimtitii astia de PDL-isti? Spre aducere aminte:
Base semneaza marirea salariilor cadrelor didactice cu 50% afirmand ca sunt bani suficienti.
Apoi nu mai acorda marirea ca cica nu mai sunt. Pai Flutur unde era sa-i zica lui Base ca nu sunt bani? A tacut ca rahatu' in papusoi.
Vine si 2010. Se desfiinteaza 100.000 locuri de munca in invatamant. Se reduc salariile cu 25%.
Cred ca Flutur trebuia sa-si bage coada intre picioare ca frate'su si sa se duca draq. Dar nesimtirea e mare.
7.   Hmm trimis de
(15 sep 2010, 00:06:25
Da dragilor,
II pupam la c---tz si astea rezultate avem.
De ce la aceasta scoala nu s-a ;procedat ca la celelate din tara?
Va spun eubig grinaca directoarea nu acceptasurpriseUT!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei