Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 sep 2010 - Anul XV, nr. 209 (4500)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Consiliere

Părinţii suceveni, ajutaţi să „vorbească” cu propriii copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Părinţii suceveni sunt ajutaţi să „vorbească” cu propriii copii, în Centrul de consiliere pentru părinţi, inaugurat de Organizaţia Salvaţi Copiii România. Centrul de consiliere de la Suceava, situat pe strada Armenească nr. 41, este printre primele şi puţinele centre din ţară care vin în întâmpinarea adulţilor care admit că au probleme de comunicare cu cei mici, indiferent că e vorba de bebeluşi sau adolescenţi.

Peste 50 de părinţi, dar şi bunici, care au în îngrijire nepoţi, ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, din municipiul Suceava, dar şi din localităţile limitrofe, beneficiază de consiliere psihologică la Centrul de consiliere pentru părinţi de la Suceava, de la deschiderea centrului din luna martie a acestui an.

Părinţii suceveni sunt consiliaţi individual, dar pot participa şi la şedinţe de grup, oferite de echipele multidisciplinare ale centrului.
În multe cazuri, şi copiii familiilor consiliate sunt chemaţi la centru, pentru consiliere. Fiecare părinte beneficiază de zece şedinţe de consiliere gratuite, care pot să fie repartizate săptămânal sau la două, trei zile, în funcţie de disponibilitatea părinţilor.

„Prin intermediul acestui program, adulţii vor învăţa cum să înţeleagă nevoile celor mici, în funcţie de etapa de dezvoltare a acestora, cum să comunice cel mai eficient cu ei, cum să găsească cele mai bune răspunsuri la probleme de tipul agresivitate, refuz şcolar, crize de furie, lipsă de cooperare sau anxietate.
Nu în ultimul rând, consiliaţi de specialişti, părinţii vor deprinde dezvoltarea unei relaţii cu copilul bazată pe încredere reciprocă şi cunoaştere. Dar şi cum să păstreze un echilibru între carieră şi viaţa de familie”, ne-a explicat psihologul Doina Fântânariu.

 

Mamele vin mai des la consiliere

Echipa care se ocupă de părinţii aflaţi în dificultate este formată din doi psihologi, un asistent medical, un asistent social şi doi psihopedagogi
Ei îi învăţă ce trebuie să facă dacă copiii lor nu dorm bine noaptea, dacă sunt hiperchinetici sau apatici, cum să se joace cu ei sau cum să le mulţumească pentru că se joacă, cuminţi, în spaţiile special amenajate din parcuri.

Din ce ne-a explicat psihologul Fântânariu, părinţii care apelează la spijinul specialiştilor de la Centrul de consiliere pentru părinţi provin din toate mediile sociale. În special, mamele sunt cele care cer ajutor psihologului, pentru a îmbunătăţi relaţia de comunicare cu propriul copil, pentru că petrece mai mult timp cu el.

Noul centru de la Suceava este realizat prin implementarea proiectului „Towards positive healthy parenting in Romanian families/Părinţi competenţi, copii sănătoşi - Dezvoltare de servicii de parenting în Romania” şi beneficiază de susţinerea financiară a Islandei, Liechtensteinului şi a Norvegiei prin Mecanismul Financiar EEA.  

 

Se caută finanţare pentru continuarea proiectului

Principalele servicii oferite părinţilor şi copiilor includ workshop-uri cu părinţi şi copii pe problematica sănătăţii mintale în familie, precum şi activităţi educaţionale desfăşurate în şcoli. Centrul de consiliere pentru părinţi poate fi vizitat, de luni până vineri, între orele 08:00 şi 16:00.

Din păcate, acest program este finanţat doar pentru un an de zile, ceea ce înseamnă că anul viitor, în luna martie, sucevenii rămân fără bani pentru chiria spaţiului în care se află Centrul de consiliere pentru părinţi de la Suceava, salariile specialiştilor şi dotările necesare desfăşurării activităţilor cu copiii şi părinţii acestora.

Reprezentanţii de la Salvaţi Copiii – filiala Suceava lucrează la un proiect prin care să atragă fonduri europene, pentru continuarea proiectului. Ei aşteaptă sprijin şi de la sponsori locali, de la administraţia locală şi judeţeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţii suceveni, ajutaţi să „vorbească” cu propriii copii.
 Vizualizări articol: 1509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Părinţii suceveni, ajutaţi să „vorbească” cu propriii copii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei