Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 sep 2010 - Anul XV, nr. 209 (4500)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Respinşi în masă

Aproape trei sferturi dintre candidaţi au picat bacalaureatul de toamnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat din acest an nu a fost una bună pentru candidaţii suceveni, doar un sfert dintre concurenţi reuşind să ia note de trecere. 

Dacă în judeţul Suceava procentul de promovabilitate la bacalaureat trecea de fiecare dată de 80%, de data aceasta, numai 36% dintre candidaţi se bucură, restul fiind nevoiţi să mai încerce o dată anul viitor.

Potrivit datelor furnizate de către Inspectoratul Şcolar Suceava, din cei 1.072 de concurenţi prezenţi la sesiunea de toamnă a bacalaureatului, 397 au reuşit să obţină minim media 6 şi să promoveze examenul, în timp ce 675 de absolvenţi de liceu au fost respinşi.

Iniţial, la examen s-au înscris 1.230 de candidaţi, însă 158 dintre aceştia nu s-au mai prezentat la probe, iar patru absolvenţi de liceu au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă sau pentru fraudă.

Rezultatele bacalaureatului de toamnă au fost afişate ieri, în cele patru centre de examen înfiinţate de către Inspectoratul Şcolar, respectiv Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” , Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” şi Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, toate din Suceava. Toate lucrările candidaţilor au fost corectate la centrul de evaluare de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”. Tot ieri, după afişarea rezultatelor, candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute au depus contestaţii, iar lucrările acestora vor fi corectate astăzi şi mâine. Pe 8 septembrie se vor afişa rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni de bacalaureat, ultima din acest an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape trei sferturi dintre candidaţi au picat bacalaureatul de toamnă.
 Vizualizări articol: 1236 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape trei sferturi dintre candidaţi au picat bacalaureatul de toamnă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei