Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 sep 2010 - Anul XV, nr. 209 (4500)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţie

Numirea lui Tabără la Agricultură, cu consimţământul lui Gheorghe Flutur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Actualul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, a fost numit la conducerea acestui minister şi cu consimţământul vicepreşedintelui PD-L Gheorghe Flutur.

Prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, senatorul Orest Onofrei, fost contracandidat al lui Tabără în Guvernul Boc 4, când au pierdut amândoi în favoarea lui Mihai Dumitru, a declarat, ieri, că Valeriu Tabără a făcut parte din departamentul pentru agricultură din PD-L coordonat de Gheorghe Flutur, prin urmare acesta îi cunoaşte competenţele.

„Numirea lui Valeriu Tabără la Agricultură confirmă ceea ce am mai spus, că de data aceasta sunt numiţi miniştri care fac parte din partid, care au susţinere politică în partid. Valeriu Tabără este şi deputat şi preşedinte al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, deci are susţinere suficient de mare şi în grupurile parlamentare care susţin Guvernul. Este o alegere care a fost făcută şi cu consimţământul vicepreşedintelui partidului, Gheorghe Flutur, care coordonează departamentul pentru agricultură din cadrul PD-L”, a spus Onofrei.

Senatorul de Suceava a arătat că în precedentul cabinet s-au încercat „un fel de tehnocraţi” cu susţinere politică, variantă care nu s-a dovedit viabilă, astfel încât democrat-liberalii au ajuns la concluzia că, dacă tot trebuie să plătească politic costurile guvernării, mai bine aleg miniştrii dintre membrii de partid.

 

PD-L aşteaptă de la Guvern un echilibru „între ceea ce trebuie şi ceea ce poate fi suportat”

Întrebat dacă remanierea va rezolva problemele economice ale ţării, senatorul Onofrei a răspuns că soluţionarea acestora va depinde de modul în care fiecare ministru îşi pune în aplicare programul de guvernare, dar şi de echilibrul pe care fiecare va reuşi să-l găsească „între ceea ce trebuie făcut şi ce poate fi suportat”.

În ceea ce priveşte încrederea pe care o are, că Valeriu Tabără va fi un bun ministru al Agriculturii, senatorul democrat-liberal a spus că „eu nu am încredere în mine, în alţii... Experienţa lui Tabără îl recomandă la acest minister, problema e ca şi noi şi ţara să fim mulţumiţi de ceea ce face”.

În opinia lui Onofrei, miniştrii nu se aleg în urma unui concurs sau a unei dezbateri publice, ci în baza calităţilor profesionale pe care le au şi, deloc de neglijat, a susţinerii politice, deoarece aşa au mai multe şanse să-şi ducă proiectele până la capăt.

„Agricultura românească are nevoie de un proiect pe termen lung, chiar cu costuri politice mari. Sunt şi măsuri nepopulare care trebuie luate”, a mai spus Orest Onofrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numirea lui Tabără la Agricultură, cu consimţământul lui Gheorghe Flutur.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 5 voturi
Numirea lui Tabără la Agricultură, cu consimţământul lui Gheorghe Flutur2.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Formal? trimis de
( 6 sep 2010, 11:51:35
Deocamdata noul Ministru al Agriculturii are antecedente ca ministru din timpul guvernarii Vacaroiu si daca cineva vrea sa afle performantele sale de atunci, poate consulta presa vremii. ca politician are performanta de fi foarte, foarte vocal pe la toate televiziunile, dandu-si parerea - evident, extrem de competenta - despre absolut orice si aparandu-si partidul ce l-a primit, dupa ce a reusit sa "performeze" ca presedinte al altui partid. Daca mai avem in vedere si varsta care, orice s-ar spune, este suficient de trecuta de plina maturitate, intrebarea este fireasca: care au fost criteriile de selectie si cine l-a declarat castigator pe dl Tabara? Despre acordul dat de dl Flutur, mai ca as crede ca, ori il dadea, ori nu-l dadea, tot dl Tabara - Matusalemul PDL - ar fi fost desemnat Ministru al Agriculturii ca o garantie a infaptuirii celei mai Reforme dintre toate Reformele agriculturii, vazute pe acest Pamant. Sa cante muzica! la Ciresica!
1.1  RE: Formal? trimis de
( 6 sep 2010, 14:03:06
Sun perfect de acord cu cele scrise de tine. De altfel si Onofrei declara acelasi lucru: "democrat-liberalii au ajuns la concluzia că, dacă tot trebuie să plătească politic costurile guvernării, mai bine aleg miniştrii dintre membrii de partid". Cu alte cuvinte Onofrei ne spune foarte clar: Noi stim ca-i p rost dar ii p rostul nostru, cu carnet de membru de partid.
2.   Performanta agricola! trimis de
( 6 sep 2010, 12:43:19
Pentru mine Surdu, Flutur, Dumitru, Tabara sunt toti o apa si-un pamant! In perioada interbelica Romania reusea sa acopere 4,4 % din importul/necesarul de cereale al Europei Occidentale, iar acum in secolul tehnologizarii computerizate Romania nu reuseste sa-si acopere nici macar necesarul intern! Si nu ca nu s-ar putea, dar nu se vrea! E mai usor sa importi si sa pui adaos, decat sa te duci la arat si semanat!
2.1  RE: Performanta agricola! trimis de
( 6 sep 2010, 15:32:07
"D-le " CHRONOS",nu este chiar asa .In mare masura ai dreptate,insa in perioada sus mentionata,Romania nu era "granarul Europei" cum spun unii carora le place sa se laude.Deceniul IV al sec XX,nu a fost varful dezvoltarii agriculturii romanesti.Daca cercetezi in arhivele noastre,o sa gasesti ca intr-un singur an guvernantii de atunci au exportat aproape intreaga cantitate de grau produsa in tara numai pe considerente de "grandomanie" cum s-ar spune.Imediat,adica peste 4 luni, conducatorii vremii cumparau grau la un pret mult mai mare de la rusi,francezi si turci.Niciodata,dar absolut niciodata nu am fost granarul Europei si.....sa fim seriosi,aveam ceva terenuri arabile atunci.Astazi,cand "zambaretul Iliescu" a retrocedat terenurile ptr a fi ales presedintele tarii in 4 mandate,cu riscul de a compromite total si ireversibil agricultura Romaniei,s-a ajuns aici adica terenuri nelucrate,irigatii 4 %,etc.Mai cerceteaza d-le CHRONOS !
2.2  RE: Performanta agricola! trimis de
( 6 sep 2010, 15:43:03
Aproposconfusedigue ca este mai usor sa faci import si sa ai adaosul comercial potrivit ptr a prospera,totul este pe seama consumatorului,ca deh...este economie de piata iar preturile le stabileste concurenta,insa ptr a produce o cantitate de cereale ptr consumul propriu si ptr a exporta,mai este nevoie si de vointa politica,terenuri vaste nu parcele faramitate de cate 0,5 ha,utilaje performante si de o clima temperata si stabila.Astazi clima este intr-o continua schimbare,terenuri in asociatii nu sunt,CAP,IAS si SMA-uri nu mai sunt,bani nu sunt,in chimb,are fiecare taran obtinut prin mostenire teren arabil.Ca aceste terenuri proprietate personala se pot aduna in asociatii,este adevarat insa mai trebuie si forta de munca,specialisti si multa,multa nevoie de mentalitate. 'Tusa Floarea se teme ca odata terenul intrat in asociatii,o sa pateasca exact ca la colectivizarea din anii '60 si prefera sa "cultive' "balarii si neghina".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei