Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 sep 2010 - Anul XV, nr. 209 (4500)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vizită de lucru

Conferinţă internaţională a CLEEN, ţinută anul acesta la Suceviţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comuna Suceviţa din judeţul Suceava va fi pentru două zile gazda unei conferinţe internaţionale a organizaţiei Chemical Legislation European Enforcement Network (CLEEN), care are 28 de state membre, inclusiv România.

Cea de-a 11- a Conferinţă CLEEN este organizată de Garda Naţională de Mediu în colaborare cu Secretariatul CLEEN, la Complexul Turistic Bucovina din Suceviţa, în perioada 7- 8 septembrie 2010.

La conferinţă participă reprezentanţi ai autorităţilor naţionale din 14 state europene: 11 state ale UE (Austria, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Lituania, Olanda, Polonia, România, Spania şi Suedia), Elveţia, Norvegia şi Serbia.

Lucrările conferinţei vor fi deschise de comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Silvian Ionescu, şi vor fi conduse de reprezentanţii secretariatului CLEEN, Heribert Bürgy, Peter Krahenbu şi Viktoras Seskauskas. Din partea autorităţilor române vor fi prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Pădurilor şi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

Şefa Comisariatului Regional de Mediu Suceava, Diana-Mihaela Găşpărel, a precizat că pe agenda de lucru a întâlnirii se află prezentarea rapoartelor de stadiu ale unor proiecte aflate în derulare sau finalizate (EuroBiocides, e-commerce, Eunick) şi schimburi de experienţă referitoare la modul de organizare şi funcţionare a autorităţilor de control din România, Germania şi Serbia.

Tot în cadrul conferinţei se vor prezenta şi rezultatele unor studii referitoare la închiderile cu dispozitive de siguranţă pentru copii a recipienţilor cu substanţe chimice, precum şi ale unor studii referitoare la impactul  utilizării unor imagini cu produse alimentare pe produsele chimice.

Cu această ocazie se vor realiza analiza unor instrumente pentru schimbul de informaţii (RAPEX şi ICSMS), propunerea unui nou proiect referitor la poluanţii organici persistenţi în materiale pirotehnice, discutarea admiterii Serbiei în reţeaua CLEEN, precum şi alte aspecte actuale şi de perspectivă ale organizării şi funcţionării reţelei.

CLEEN este o reţea informală a autorităţilor de control pe domeniul legislaţiei pentru produse chimice. Reţeaua are ca scop coordonarea şi îmbunătăţirea aplicării legislaţiei europene în domeniul produselor chimice. În principiu este un forum  pentru schimbul de informaţii şi, în colaborare cu statele membre, stabileşte priorităţile pentru proiecte referitoare la aplicarea legislaţiei pe teritoriul european.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conferinţă internaţională a CLEEN, ţinută anul acesta la Suceviţa.
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conferinţă internaţională a CLEEN, ţinută anul acesta la Suceviţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei