Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 sep 2010 - Anul XV, nr. 209 (4500)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oportunitate

Două blocuri din Suceava vor fi reabilitate termic cu bani de la Guvern şi primărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii a două blocuri din municipiul Suceava vor avea şansa de a le fi reabilitate termic locuinţele, atât prin izolarea pereţilor exteriori, cât şi prin înlocuirea tâmplăriei cu cea de tip termopan, ei contribuind cu doar 20% din valoarea lucrărilor.

În primăvara acestui an, programul de reabilitare termică a blocurilor cu subvenţii de la bugetul de stat şi de la cel local, în proporţie de 80%, a fost blocat, din lipsa fondurilor necesare, fiind înlocuit cu un program de garantare a creditelor luate de cei care vor să îşi reabiliteze termic locuinţele.

Numai că, în urma intervenţiilor primarului Ion Lungu la Guvern, o parte din fondurile de care ar fi trebuit să beneficieze municipiul pentru anveloparea termică a blocurilor au fost deblocate.

“Am fost din nou la Ministerul Dezvoltării Regionale şi, în urma discuţiilor purtate, municipiului Suceava i-au fost alocate 2,9 miliarde de lei vechi drept subvenţii pentru reabilitarea termică a blocurilor. Această sumă o vom folosi la izolarea termică a două blocuri dintre cele care se aflau pe lista de priorităţi”, a declarat primarul Ion Lungu.

Conform programului de anvelopare termică cu subvenţii de la stat, 50% din costurile izolării termice sunt suportate de la bugetul de stat, 30% din bugetul local şi doar 20% de locatarii blocurilor respective.

Cum programul a bătut pasul pe loc anul acesta în toată ţara, din cauza lipsei fondurilor necesare, o variantă mai rapidă pentru locatari de a avea fondurile necesare este să se împrumute de la bănci, prin acest program naţional, ei beneficiind de o dobândă preferenţială, creditul fiind garantat de stat. Până acum, în municipiul Suceava, această variantă nu a fost văzută ca o opţiune viabilă, locatarii preferând să realizeze aceste lucrări pe cont propriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două blocuri din Suceava vor fi reabilitate termic cu bani de la Guvern şi primărie.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două blocuri din Suceava vor fi reabilitate termic cu bani de la Guvern şi primărie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Apa calda trimis de
( 6 sep 2010, 11:03:54
Suceveni din toate cartierele, spalati-va! sa va spalati...bine!!laughing)
2.   Curiozitate trimis de
( 6 sep 2010, 15:57:42
Oare cum a stabilit monsenior primarul care blocuri sunt mai prioritare la reabilitare termica fata de cele care au deja proiecte aprobate? Stie cineva cine locuieste in aceste doua blocuri de au devenit "prioritare"? Ca sunt convins ca primarul nu misca un deget fara sa-i iasa ceva.
3.   Am alta propunere trimis de
( 6 sep 2010, 16:47:35
Daca tot nu se mai acorda bani pentru reabilitare, si blocurile pana acum reabilitate au fost "pe ochi frumosi " (ca nu vreau sa spun pe PCR - pile, cunostinte, relatii) aceste miliarde pe care le aveti acum, pastrati-i pentru a ne acorda NOUA PACATOSILOR, autorizatiile de constructie in mod gratuit, sau pe mai putini bani. Ca sunt blocuri a caror acoperisuri sunt pericol public, iar ca sa inlocuim acoperisurile, ne trebuie autorizatii peste autorizatii, care ne costa de ne suna apa in cap.
4.   Pot paria... trimis de
( 6 sep 2010, 19:28:35
Anul trecut s-a reabilitat blocul in care locuieste Ion Lungu-acest primar bolsevic deghizat in liberal???democrat-liberal??/A asta sigur se va reabilita blocu'lu'Costica,fratele geaman fara de care nu le putea iesi porecla de "tunurile gemene"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei