Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 aug 2010 - Anul XV, nr. 199 (4490)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Surpriză neplăcută

Staţia de epurare ISPA, în pericol de a fi abandonată de spaniolii de la Dytras

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările la staţia de epurare a municipiului Suceava, finanţate cu bani europeni prin programul ISPA, sunt în pericol de a nu fi finalizate în termenul stabilit în contract. Fiind vorba de bani europeni şi de termene stricte, administraţia locală ar putea ajunge în situaţia de a încheia lucrările cu fonduri proprii deoarece UE nu mai finanţează ISPA după 31 decembrie a.c..

Firma Dytras Water and Wastewater Technology din Spania, care a câştigat contractul de execuţie, are probleme serioase pe toate şantierele din România, ceea ce l-a făcut pe primarul de Suceava, Ion Lungu, să-l invite din nou aici la discuţii pe preşedintele director general Enrique Fernández Heredia. Heredia a fost şi în iulie la Suceava şi a promis că revine la sfârşitul lunii august, „să constatăm împreună progresele care s-au făcut la partea de tratare-epurare”, după cum a declarat, ieri, Lungu.

 

Valorea contractului cu Dytras - 13,66 milioane de euro

Primarul a afirmat că, din datele pe care le are, se pare că Dytras are probleme cu subcontractorii pe care i-a ales, numai că acest lucru nu priveşte administraţia locală. „Vom anunţa şi Unitatea de Monitorizare de la minister, sper să găsim o soluţie în aşa fel ca lucrările principale, care privesc fluxul de tratare-epurare, să fie finalizate. Sunt probleme în primul rând între ei şi subcontractori, care au dus la întârzierea execuţiei lucrărilor. De aceea l-am convocat la discuţii pe directorul general al Dytras, ca împreună cu specialiştii de la ACET şi reprezentanţii firmei de consultanţă, să ne asigurăm că toate lucrurile vor fi în ordine în cele din urmă. Acolo, problemele sunt mai complicate din punct de vedere tehnic, pentru că în măsura în care nu sunt finalizate construcţiile civile, nu poate fi realizată partea electrică şi nici cea mecanică, toate depinzând una de cealaltă. Noi avem nevoie ca din toamnă să umplem decantoarele cu apă şi staţia să funcţioneze. Nu e de competenţa noastră să intervenim între ei şi subcontractori”, a arătat Lungu, însă Dytras trebuie să înţeleagă că nici firmele care fac efectiv lucrările nu pot lucra pe sume derizorii.

Dacă staţia nu este pusă în funcţiune până în octombrie, nu va mai putea fi utilizată decât anul viitor, în primăvară. Contractul semnat la minister cu Dytras pentru realizarea acestui proiect din programul ISPA este de 13,66 milioane de euro.

Uniunea Europeană finanţează programul ISPA până la termenul ultimativ 31 decembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Staţia de epurare ISPA, în pericol de a fi abandonată de spaniolii de la Dytras.
 Vizualizări articol: 1349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Staţia de epurare ISPA, în pericol de a fi abandonată de spaniolii de la Dytras0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei