Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 aug 2010 - Anul XV, nr. 199 (4490)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trist

De pe băncile şcolii, tinerii proaspăt absolvenţi se înghesuie la Şomaj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 1.700 de tineri din judeţ care au absolvit în acest an o unitate de învăţământ şi care, în mod normal, ar trebui să intre pe piaţa muncii, au ajuns în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, sperând ca specialiştii de aici să-i ajute să-şi găsească un post.

Conform evidenţelor instituţiei, 1.656 de persoane din promoţia 2010 au intrat în evidenţe, 256 fiind absolvenţi de şcoli speciale, care au terminat studiile în luna februarie, iar restul de 1.400 fiind absolvenţi de şcoli de arte şi meserii, liceu sau facultate.

Personalul AJOFM încearcă să le intermedieze acestora găsirea unui loc de muncă, iar dacă acest lucru nu se întâmplă timp de 60 de zile de la data absolvirii, persoana respectivă poate solicita indemnizaţia de şomaj. Un număr de 333 de absolvenţi au intrat deja în şomaj, trecând de acest termen.

 

Doar 39 absolvenţi din evidenţele AJOFM, angajaţi

Din păcate, în ultimele două luni, iunie şi iulie, doar 39 de absolvenţi aflaţi în evidenţele AJOFM Suceava şi-au găsit un serviciu, criza de locuri de muncă din ultima perioadă resimţindu-se din plin şi la această categorie de şomeri.

Marea problemă pentru foarte mulţi dintre tinerii şomeri este că locurile de muncă existente nu sunt în domeniile de activitate pentru care s-au pregătit, astfel că mulţi preferă să intre în şomaj. Aşa se face că numărul şomerilor cu studii superioare a crescut constant în ultima perioadă, până la aproape 6% din totalul acestora.

O şansă de angajare pentru tineri va fi la sfârşitul lunii septembrie, când AJOFM Suceava va organiza Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, eveniment care, cel mai probabil, se va desfăşura în incinta Universităţii Suceava. Conducerea AJOFM Suceava va încerca să aducă la eveniment agenţii economici care au nevoie de forţă de muncă tânără, în domenii de activitate cât mai căutate de cei care au terminat recent o şcoală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De pe băncile şcolii, tinerii proaspăt absolvenţi se înghesuie la Şomaj.
 Vizualizări articol: 1254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 2 voturi
De pe băncile şcolii, tinerii proaspăt absolvenţi se înghesuie la Şomaj2.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei