Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 aug 2010 - Anul XV, nr. 199 (4490)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atenţionare

Social-democraţii susţin că fondul de şomaj pe 2010 s-a epuizat în primele şase luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democraţii suceveni trag un semnal de alarmă faţă de finalizarea fondurilor pentru plata ajutoarelor de şomaj. Preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a declarat într-o conferinţă de presă că tot fondul de şomaj alocat pentru 2010 a fost cheltuit în primele luni ale acestui an.

„Este un semnal că numărul de şomeri a crescut mult peste aşteptări, dar şi că angajatorii reuşesc să plătească mai puţin faţă de ceea ce a fost bugetat. Cheltuielile cu şomajul au crescut fără îndoială. Problema constă în faptul că Guvernul, deloc surprinzător, nu a prevăzut acest lucru”, a declarat Donţu. El a adăugat că bugetul pentru anul 2010 destinat plăţilor ajutoarelor de şomaj este acelaşi ca în anii 2008 şi 2009. Asta în condiţiile în care, spune Ovidiu Donţu, toate estimările arătau o creştere a numărului de şomeri în cursul anului 2010. „Având în vedere că Guvernul nu a făcut nimic pentru crearea de locuri de muncă, dar în acelaşi timp a generat şomaj într-un ritm galopant, era firesc ca fondul de şomaj să fie pus sub presiune. Este inadmisibil să nu existe calcule şi previziuni în acest sens. Acest lucru scoate din nou în evidenţă incompetenţa şi lipsa de responsabilitate a Guvernului Băsescu – Boc”, a declarat preşedintele executiv al PSD Suceava.

Donţu a mai precizat că toate cheltuielile cu şomerii făcute în primele şase luni ale anului 2010 sunt duble faţă de cele din tot anul 2009, respectiv 2,25 de miliarde de lei, faţă de 1,1 miliarde de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Social-democraţii susţin că fondul de şomaj pe 2010 s-a epuizat în primele şase luni.
 Vizualizări articol: 801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Social-democraţii susţin că fondul de şomaj pe 2010 s-a epuizat în primele şase luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei