Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 aug 2010 - Anul XV, nr. 199 (4490)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pregătiri pentru anul şcolar

Buget de reparaţii de 30 de miliarde de lei vechi pentru şcolile din Suceava

Miercuri, 25 August 2010 (16:26:01)

Cele 28 de centre bugetare şcolare din municipiul Suceava au alocat pentru reparaţiile necesare înaintea începerii anului şcolar un buget de 30 de miliarde de lei vechi. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a apreciat, miercuri, că banii „sunt destul de puţini”, deoarece, pe lângă faptul că în acest an nu au mai venit deloc sume de la Guvern, ca în anii precedenţi, şi cotele defalcate la primărie au fost reduse şi administraţia locală a fost nevoită să facă rectificări bugetare în minus. Cu sumele pe care le are la dispoziţie, Lungu a spus că primăria încearcă finalizarea unor lucrări mai mari, precum şarpantele de la liceele Petru Rareş şi Petru Muşat şi reabilitarea grupurilor sanitare la Şcoala Generală nr. 11 şi la grădiniţele Guliver şi Ţăndărică. 
De asemenea, de luni începe deratizarea şi dezinfecţia la toate şcolile, acţiune care va dura două săptămâni. „Am dat dispoziţie de primar în acest sens având în vedere invaziile de ţânţari, căpuşe şi alte insecte care trebuie distruse”, a spus Lungu. Suma alocată este de 1 miliard de lei vechi.  
Lungu a mai afirmat că va avea o discuţie cu şeful Inspectoratului Şcolar, Petru Carcalete, pentru a vedea dacă este necesară montarea detectoarelor de fum în şcoli, ca parte componentă a strategiei de prevenire şi apărare împotriva incendiilor. În cazul în care vor fi considerate necesare, cele două instituţii trebuie să găsească şi sursa de finanţare. „Avem 30 de miliarde de lei vechi pentru reparaţii, dar solicitările sunt foarte mari. La Liceul de Artă, la corpul A, trebuie lucrări de consolidare de milioane de euro. Cred că este cel mai vechi corp de şcoală din oraş şi e mai uşor să construieşti o clădire nouă decât să reabilitezi. Aşteptăm să se aleagă într-un fel sau altul pentru că fără sprijin guvernamental nu ne putem descurca”, a mai spus primarul Lungu. 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buget de reparaţii de 30 de miliarde de lei vechi pentru şcolile din Suceava.
 Vizualizări articol: 1439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buget de reparaţii de 30 de miliarde de lei vechi pentru şcolile din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei