Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 aug 2010 - Anul XV, nr. 199 (4490)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Tragedie

Copil de 15 ani, înecat în râul Suceava, la podul Iţcani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un copil în vârstă de 15 ani a dispărut, ieri la prânz, în apele râului Suceava, în zona podului de la Iţcani. Familia şi vecinii au sunat la 112 şi au cerut ajutorul pompierilor la ora 11.40, însă copilul căzuse în apă încă din jurul orei 11.00.

Floris Cristian Nedea, dintr-o familie de romi care locuieşte în apropiere de pod, se afla la scăldat împreună cu încă un copil de 13 ani şi cu Mihai Chiaptanaru, unchiul celui din urmă. Îşi spălaseră nişe haine şi veniseră să înoate, aşa cum făceau aproape zilnic când vremea le permitea.

Tragedia s-a petrecut la câţiva metri în aval de pod, pe platforma pe care se află şi un utilaj care acum nu mai este funcţional.

„A stat la mal apoi a plecat acolo unde e excavatorul, era cu celălalt copil şi acolo a alunecat şi l-a luat apa. Am sărit după el, l-am prins de mână, dar s-a smuls şi s-a dus la fund, nu l-am mai văzut”, a povestit Mihai Chiaptanaru, martor la tragedie.  

Conform celui mai plauzibil scenariu, copilul de 15 ani a alunecat pe platforma betonată, acoperită cu apă, căzând în mica cascadă de sub aceasta. Faptul că ştia să înoate nu l-a ajutat foarte mult, apa fiind foarte învolburată. În plus, este foarte posibil ca acesta să se fi lovit de beton sau de ţevile de fier care ies din acesta, astfel că nu s-a mai putut salva.

 

Tatăl s-a aruncat în apă pentru a-şi găsi fiul 

Imediat, în zonă s-au adunat zeci de romi de la casele din jur, rude sau cunoştinţe ale familiei Nedea. Femeile ţipau disperate şi se trăgeau de păr, mama copilului era în prag de leşin, în timp ce tatăl s-a băgat în apă pentru a da de cadavrul fiului său, fără succes însă.  

Pompieri de la Detaşamentul Suceava al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au început operaţiuni de căutare cu o barcă pneumatică şi căngi.

La ceva mai mult de o sută de metri de locul în care s-a înecat copilul de 15 ani apa este foarte mică, astfel că pompierii erau convinşi că trupul este în apropiere. Totuşi, până aseară, la ora 18.00, operaţiunile de căutare nu dăduseră rezultate, corpul minorului nefiind de găsit.

Acum mai bine de doi ani, în iulie 2008, un alt copil din cartierul Iţcani, Gheorghe Acsinte, a fost luat de ape tot în zona podului. Nu a mai fost găsit, însă atunci condiţiile erau cu totul altele. Era în perioada inundaţiilor, plouase extrem de mult, iar apa avea un nivel foarte ridicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copil de 15 ani, înecat în râul Suceava, la podul Iţcani.
 Vizualizări articol: 1488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Copil de 15 ani, înecat în râul Suceava, la podul Iţcani1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ............. trimis de
(25 aug 2010, 15:47:45
un tigan mai putin
2.   Incorect trimis de
(25 aug 2010, 16:06:40
un tigan m-ai putin e incorect spus.... trebuie privit in viitorul apropiat ,adica in cel mult 15 ani inca 10 puradei..... nu da oare un virus sai afecteze doar pe ei????
3.   Rusine trimis de
(25 aug 2010, 21:47:09
cum puteti vorbi asa? nu va este frica de Dzeu? sunt si tiganii fiinte, cam necivilizate e adevarat, dar nu trebuie sa spunem asa de necazul altuia. sa fi fost fiul vostru la fel gandeati?????
3.1  RE: Rusine trimis de
(25 aug 2010, 23:20:26
da lor le e frica de Dumnezeu cand fac fel de fel de nenorociri? adica noua de ce sa ne fie mila de ei, pentru care motiv? da Doamne un virus ca sa ii ia dreq pe toti tiganii!!
4.   Hmm trimis de
(25 aug 2010, 21:47:41
Din pacate inca nu este un astfel de tip de virus, dar poate trebuie ... inventat. Cine stie?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei